Майстерклас на тему
«Коктейлі. Алхімія смаку та аромату»
6 травня 2025 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцентка Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» й «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстерклас на тему «Коктейлі. Алхімія смаку та аромату». Захід проводився барменом Вірою Романіка на базі CONFERENCE-CONCERT HALL FLORA CLUB.
Під час майстеркласу спікерка звернула увагу, що процес приготування напою – це мистецтво. Бармен повинен готувати коктейлі швидко, інтригуючи, викликаючи захоплення у замовника. Відмінне обслуговування приваблює відвідувачів, вони можуть стати постійними клієнтами бару. І навпаки - неохайність, повільність, неуважне ставлення до відвідувачів може призвести до втрати клієнтів назавжди.
Також пані Віра ознайомила студентів з класифікацією змішаних напоїв і методами їх приготування, правилами роботи з барним інвентарем й інструментами. Наприкінці зустрічі звернула увагу на символ будь-якого бару – шейкер та його різновиди.
Продемонструвала техніку професійного приготування класичних коктейлів. Учасники заходу мали змогу самостійно їх приготувати, при цьому навчитися правильно використовувати ніж сомельє, шейкер, джигер, мадлер, стренер, гейзер, барну ложку, барне сито, щипці тощо.
Висловлюємо слова вдячності стейкголдеру Наталі Шупрудько за надану можливість проведення змістовного і цікавого майстеркласу на базі CONFERENCE-CONCERT HALL FLORA CLUB, корисну інформацію та співпрацю на освітянській ниві, а бармену Вірі – за професіоналізм, відкритість та щирість!