ШКОЛА БАРМЕНА

Школа бармена заснована викладачами кафедри технології і організації ресторанного господарства ЧТЕІ КНТЕУ, заняття проводяться із залученням кваліфікованих барменів ресторанів, барів та кафе міста, а також за підтримки керівництва інституту, Асоціації барменів Буковини, Асоціації барменів та сомельє в Чернівецькій області. Заняття в Школі проводяться один раз в неділю на волонтерських засадах. Основними завданнями школи є:

1. Оволодіння теоретичними та практичними навичками барменської справи.

2. Ознайомлення із сучасними напрямами барменського мистецтва.

3. Підготовка та проведення чемпіонатів з барменського мистецтва. Визначення кращих студентів для подальшої їх участі в інститутських, міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних чемпіонатах барменів .

4. Підвищення рівня професійної майстерності у сфері ресторанного бізнесу.

5. Пропаганда здорового способу життя.

6. Ознайомлення і розповсюдження матеріалів всеукраїнських та міжнародних чемпіонатів з барменського мистецтва та довідкової літератури.

Відвідувачі Школи бармена отримують практичні навички з приготування коктейлів та сучасні способи їх подачі. Ознайомлюються з способами приготування кави і кавових напоїв та оздоровчих міксів. Під час роботи Школи бармена проводились також лекційні заняття на теми:

1. Лекція на тему:«Барна справа, інвентар, організація роботи бармена» під час якої відвідувачі ознайомились із інвентарем та організацією роботи бармена. Вивчили детально барну справу.

2. Лекція на тему: «Опис фірмових напоїв із пива» де слухачі були ознайомлені із організацією роботи пивних барів, різних видів пива та приготування напоїв із нього.

3. Лекція на тему: «Коктейлі на основі вин» слухачі ознайомились із подачею вина, приготування коктейлів на основі вин.