ШКОЛА КОНДИТЕРА

Школа кондитера заснована викладачами кафедри технології і організації ресторанного господарства ЧТЕІ КНТЕУ, заняття проводяться за участі кваліфікованих шеф-кондитерів , шеф-кухарів провідних кондитерських цехів, ресторанів, кафе та барів в Чернівецькій області і місті, а також за підтримки керівництва інституту, Гільдії приватних пекарів та кондитерів в Чернівецькій області, Всеукраїнського кулінарного союзу. Основними завданнями школи є:

1. Оволодіння основами кондитерського мистецтва.

2. Ознайомлення з основами міжнародного глосарію по кулінарії та кондитерської галузі.

3. Вивчення світових тенденцій розвитку кондитерського мистецтва та гостинності.

4. Підвищення рівня професійної майстерності у сфері ресторанного бізнесу.

5. Ознайомлення з основами міжнародного глосарію по кулінарії та кондитерської галузі.

6. Підготовка та проведення конкурсів з кондитерського мистецтва серед студентства. Визначення кращих студентів для подальшої їх участі у інститутських, обласних, республіканських та міжнародних конкурсах і фестивалях.

7. Освоєння традиційних і креативних технологій кондитерського кулінарного мистецтва та ресторанного обслуговування.

8. Пропаганда здорового способу життя.

Слухачі Школи кондитера прослухали лекції на теми:

1. «Інноваційні інгредієнти у виробництві борошняних кондитерських виробів» під час якої відвідувачі Школи кондитера були ознайомлені із інноваціями які присутні у виробництві кондитерських виробів.

2. «Світовий підхід до виробництва кондитерської продукції» під час лекції відвідувачі школи оглядали світовий ринок кондитерської продукції та порівнювали із теперішнім часом.

3. «Кондитерське мистецтво – основа загальнонаціональної культури» слухачі Школи переглянули презентацію на тему: «Кондитерське мистецтво – основа загальнонаціональної культури» та оволоділи основами кондитерського мистецтва.

4. «Новітні технології з використанням сухих сумішей для оздоблення напівфабрикатів» студенти ознайомлюється з технологічними принципами виробництва напівфабрикатів та сумішей для їх оздоблення.

5. «Спеції в борошняних кондитерських виробах» слухачі школи були ознайомлені із різновидами спецій та використання їх у кондитерських виробах .

Відвідувачі Школи оволоділи практичними навичками та відвідали майстер-класи:

• з технології оздоблюваних напівфабрикатів з шоколаду,майстер – клас проводив шеф – кондитер, власник майстерні шоколаду Періус Н.В. де оволоділи практичними навичками оздоблення напівфабрикатів з шоколаду.

• з технології оздоблюваних напівфабрикатів з мастики майстер - клас проводив шеф – кондитер ресторану «Панська гуральня» Круглянцева О.І. під час практичного заняття слухачі ознайомились із мастикою та оздоблення напівфабрикатів.