Кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу
Новини
16 березня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy, редактора книг на тему кулінарології і туризму Італії, та випускників проєкту «Euro Est» Андрія Садового, піццайоло, і Єлизавети Горпиняк, спеціаліста-офіціанта.
16 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до лекції сертифікованого бізнес-тренера, керівника, засновника Smart Education Hotel School Олександра Чорного, на тему «Комунікація та ефективні продажі b2b/ b2c».
10 березня 2023 року для студентів ОС «магістр», «бакалавр», «молодший бакалавр» таких спеціальностей як «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Менеджмент» та Маркетинг» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Робота ресторанного ринку під час війни».
7 березня 2023 року студенти ОС «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вебінарі на тему «Як зрозуміти споживача: складно, дуже складно, супер складно».
3 березня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «бакалавр».
2 березня 2023 року студенти 1 курсу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ разом із наставниками Тетяною Бриковою, Любов Струтинською, Галиною Долгою та Валерією Пенюк відвідали виставу «40 відтінків насильства», яка демонструвалася зі сцени Центрального палацу культури м.Чернівці.
23 лютого 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ ОС «магістр» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Івент – галузь, чи інструмент?».
13 лютого 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проведено авторську лекцію-презентацію на тему «Види обрядової випічки буковинців».
1 грудня 2022 року у рамках діяльності Школи бармена кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».
29 листопада 2022 року для студентів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 241«Готельно-реторання справа», 073 «Менеджмент» (спеціалізація «Готельний та ресторанний менеджмент») ЧТЕІ ДТЕУ була проведена презентація закордонного стажування на базі закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії.
23 листопада 2022 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Авторські коктейлі».
23 листопада 2022 року відбувся студентський круглий стіл «Формування потенціалу розвитку сфери гостинності під час воєнного стану».
17 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Організація роботи сомельє» для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено дуальну відкриту лекцію «Класифікація, асортимент і характеристика різних видів вин».
16 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» було проведено відкриту лекцію на тему «Охорона праці та безпека життєдіяльності у підприємствах готельного бізнесу» з дисципліни «Готельна справа».
7 листопада 2022 року для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання освітнього ступеня «магістр» відбулась інтерактивна лекція на тему «Характеристика інформаційних злочинів у банківській сфері».
5 листопада 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом старшої викладачки Любові Струтинської провели кулінарний майстер-клас для батьків з дітьми, які є ВПО і зараз проживають у шелтері Св. Ольги у Мамаївській ОТГ Чернівецької області.
3-4 листопада 2022 року. Щиро дякуємо вам за активну участь, креативність, творчість та натхнення, а також за віддані сили та старання, які забезпечили реалізацію спільної мети – популяризацію української культури, гастрономії та традицій українського народу, а також збір коштів для допомоги Збройним Силам України.
4 листопада 2022 року відбувся круглий стіл на тему «Гарбуз як національна ідентичність української національної кухні», який пройшов у рамках ІХ Благодійного фестивалю «Свято гарбуза».
3-4 листопада 2022 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ став організатором кулінарної виставки-презентації, присвяченій ІХ Благодійному фестивалю «Свято гарбуза».
2 листопада 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання спеціальностей «Менеджмент», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології», «Маркетинг» було проведено дуальну відкриту лекцію «Методи менеджменту».
2 листопада 2022 року на базі Головного управління ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання круглого столу кафедри обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обліково-податкові новації в умовах цифровізації та відбудови економіки України».
1 листопада 2022 року для студентів 1 курсу денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ була проведена інтерактивна лекція-презентація «Перший космонавт незалежної України», присвячена 25-річчю з часу польоту у космос Леоніда Каденюка.
17-30 жовтня 2022 року студенти та викладачі (Юлія Маначинська, Вікторія Вудвуд, Віолетта Рошило, Каріна Паламарек, Ольга Романовська, Тетяна Незвещук-Когут, Тетяна Брикова, Любов Струтинська, Анастасія Паращук) ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до Всеукраїнської онлайн-акції «Єдина Україна-ІІІ».
27 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спец. «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn» (викладач – Тетяна Незвещук-Когут).
26 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзна дуальна лекція на тему «Організація поселення гостей у закладах розміщення» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».
21 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Технології харчових виробництв» для студентів спеціальності «Харчові технології» у змішаному режимі було проведено дуальну лекцію на тему «Технології молочних продуктів: сучасні технології сирів».
20 жовтня 2022 року відбулося виїзне засідання слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ.
19 жовтня 2022 року у рамках діяльності Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ відбулася онлайн-лекція на тему «Роль української гастрономії у європейській кулінарній культурі».
18 жовтня 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках вивчення дисципліни «Технології ресторанної продукції» (викладач - Любов Струтинська), взяли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі», яка організована та проведена кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів Національного університету харчових технологій.
14 жовтня 2022 року кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) організувала вебінар «Тренди ресторанного ринку в час війни і часи після перемоги».
5 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу спеціальностей «Менеджмент» («Готельний і ресторанний менеджмент» та «Управління бізнесом»), «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» проведено workshop з Кароліною Топор, менеджером податкового аутсорсингу Групи компаній «Вікторія», випускницею ЧТЕІ.
22 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу відвідали чернівецький готельно-ресторанний комплекс «VIKTORIA DELUXE», який має унікальну історичну концепцію.
22 вересня 2022 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу для студентів ЧТЕІ ДТЕУ було організовано та проведено лекцію на тему «Кидаємо курити разом».
15 вересня 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з випускником інституту та представником молодіжної громадської організації AIESEC у Чернівцях Павлом Лупаном.
9 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ разом з наставниками відвідали виставку знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань рф, яка розміщена на Соборній площі м. Чернівців.
15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу».
Червень 2022 року. «РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ФУД-ДИЗАЙН» - це нова спеціальність, затребувана на ринку праці.
Протягом травня місяця 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу проведено профорієнтаційні заходи у формі онлайн-зустрічей з учнями 11 класів.
25 травня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ в рамках вивчення дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» (викладачка – Любов Струтинська) проведено дуальну онлайн-лекцію «Дизайн кондитерських виробів» для студентів спеціальності «Харчові технології».
18 травня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Етнічна кулінарія» (викладач – Любов Струтинська) для студентів спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» проведено майстер-клас «Страви азіатської кухні» випускником Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, кухарем-сушистом ресторану «Венеція», food-блогером Іваном Булезюком.
13 травня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу у режимі онлайн було проведено студентський круглий стіл на тему «Глобальні проблеми людства: виклики нового тисячоліття».
6 травня 2022 року для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено лекцію на тему «Обережно, кліщі!».
29 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ проведено V студентську наукову Інтернет-конференцію «Сучасні інноваційні технології у сфері готельно-ресторанного господарства».
27 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу було проведено круглий стіл на тему «Розвиток концепції Slow food у сфері гостинності» у режимі on-line.
22 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ та кафедрою технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету (м.Київ) організовано та проведено майстер-клас «Крафтова пасхальна випічка».
18 квітня 2022 року відбувся телеміст на тему «Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах» в режимі онлайн.
У квітні 2022 року слухачами наукової школи «Профі» (керівниця – к.т.н., доцент Романовська О.Л.), що функціонує при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ, проведено наукове дослідження щодо визначення рівня мікробіологічного забруднення робочих поверхонь у виробничих цехах закладів ресторанного господарства.
13 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ в рамках діяльності Школи кондитера і вивчення дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» організовано і проведено онлайн-лекцію «12 кроків до успіху – технологічні особливості сучасного тістоведення».
12 квітня 2022 року в Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбулась Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики».
8 квітня 2022 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено дуальну лекцію на тему «Харчування в екстремальних умовах військового стану: «антистресовий раціон».
Лютий 2022 року. З метою популяризації благодійництва як виду соціально відповідальної діяльності українських підприємств у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів та співробітників відбулася відеопрезентація благодійної організації «Благодійний фонд «IT-Паросток»» (м. Одеса) у режимі онлайн.
21 лютого 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ відбулася презентація закордонних готельно-ресторанних комплексів для проходження міжнародного стажування на літній період.
17 лютого 2022 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» та «Харчові технології» проведено презентацію Міжнародної програми практик з туроператором TEZ TOUR та готельними комплексами Туреччини 5*, сезон 2022.
16 лютого 2022 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено лекцію на тему «Вакцинація як єдиний альтернативний засіб збереження здоров’я та зупинення коронавірусної інфекції».
11 січня 2022 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ в особі директора, професора Вдовічена Анатолія Анатолійовича та Професійно-технічним училищем № 8 в особі в.о. директора Цвірінька Романа Степановича.
5 січня 2022 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ в особі директора, професора Вдовічена Анатолія Анатолійовича та Коровійським ліцеєм Чернівецької міської ради в особі Лупуляк Ольги Георгіївни, директора ліцею.
21 грудня 2021 року Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти прийнято рішення про акредитацію освітньої програми спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа за першим бакалаврським рівнем вищої освіти та внесення сертифікату про акредитацію в Єдину державну електронну базу з питань освіти.
14-17 грудня 2021 року викладачами кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу проведено профорієнтаційні заходи у навчальних закладах міста Чернівців, Дністровського та Путильського районів.
13 грудня 2021 року для студентів освітніх програм «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ було проведено науково-практичний семінар «Українська гастрономічна культура».
8 грудня 2021 року у рамках проведення IV Чернівецького регіонального форуму («Chernivtsi Regional Forum») на тему «Інновації в індустрії гостинності: чернівецькі реалії та перспективи» відбувся круглий стіл на тему: «Особливості ресторанного бізнесу Чернівців», модератором якого була доцент кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ КНЕУ Незвещук-Когут Тетяна Семенівна.
8 грудня 2021 року у м. Чернівцях відбувся IV Чернівецький регіональний форум («Chernivtsi Regional Forum») на тему «Інновації в індустрії гостинності: чернівецькі реалії та перспективи», організований громадською організацією Фонд «Буковина інвестиційна» та Media Hub Bukobyna за партнерства Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та телеканалу «Чернівецький промінь».
7 грудня 2021 року викладачі кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу та слухачі школи Бармена прослухали вебінар на тему: «Ігристі вина: з чим поєднувати та як подавати».
26 листопада 2021 року викладачі кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу в рамках святкування Всеукраїнського тижня професійної освіти відвідали он-лайн тренінг «Майстерня з профорієнтації».
15 листопада 2021 року у контексті інтернаціоналізації вищої освіти та академічного співробітництва між закладами вищої освіти України та Республіки Польщі відбулася гостьова лекція докторки Seminarium Akademia im. Jakuba z Paradyza v Gorzow Wielkopolski Йоанни Купчик (м. Гожув-Велькопольський, Республіка Польща).
13 листопада 2021 року відбувся Найбільший Всеукраїнський молодіжний форум YouthSpeak Forum – щорічна подія, яку організовує громадська організація AIESEC по всьому світу, і яка спрямована на пошук нових шляхів для покращення, як окремої особистості, так і всієї країни в цілому.
12 листопада 2021 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулися наукові читання, присвячені глобальним проблемам сучасності.
10 листопада 2021 року відбулось засідання учасників Школи кулінарної майстерності та сервісу, яка функціонує при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу, у формі участі у практичному вебінарі «Крафтова випічка - можливість бути в тренді», який організований компанією Lesaffre.
9 листопада 2021 року відбувся вебінар на тему: «Методика організації проведення практичної підготовки на базі «ПрАТ «Імпульс» для студентів ОС «бакалавр» та ОС «магістр» усіх спеціальностей та форм навчання ЧТЕІ КНТЕУ» зі стейкголдером - головою правління ПрАТ «Імпульс» Плахутою Оленою Іванівною.
7 листопада 2021 року студенти 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» ОС молодший бакалавр Костиник І., Лушпаєва Т. та Мельничук А. успішно завершили курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач». Курс проходив за підтримки Міністерства аграрної політики та посольства України, через платформу масових відкритих он-лайн курсів «Prometheus».
4 листопада 2021 року у ЧТЕІ КНТЕУ відбувся VIII фестиваль-ярмарок «Свято гарбуза», який щорічно організовується за підтримки Департаменту соціально-економічного розвитку і стратегічного планування Чернівецької міської ради та за участю студентів і викладачів інституту, профільних навчальних закладів, випускників, фахівців-практиків, стейкголдерів м. Чернівці та Чернівецької області, м. Київ, та всіх тих хто хоче поділитися своїми вміннями у приготуванні страв, виробів, напоїв з гарбуза!
Листопад 2021 року. Святкування Фестивалю-ярмарку «Свято гарбуза».
18-31 жовтня 2021 року науковці кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу: к.т.н. доцент Паламарек Каріна Вікторівна, к.т.н. доцент Данилюк Інна Петрівна, к.е.н. доцент Незвещук-Когут Тетяна Семенівна, к.т.н. старший викладач Брикова Тетяна Миколаївна, к.т.н. старший викладач Романовська Ольга Леонідівна, к.т.н. доцент Марусяк Тетяна Михайлівна, старший викладач Струтинська Любов Тодорівна, проходили підвищення кваліфікації у Навчальному центрі готельної та ресторанної справи мережі Reikartz Hotel Group, що об'єднує більше 40 готелів в Україні та за її межами.
11 жовтня 2021 року відбулась головна подія в кулінарному світі України - фінал відбору на Міжнародний конкурс шеф-кухарів високої кухні Bocuse d'Or Europe Final 2022.
8 жовтня 2021 року завідувачем кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу к.т.н., доцентом Паламарек К.В. проведено зустріч зі стейкголдером - випускницею ЧТЕІ КНТЕУ, директором готельно-ресторанного комплексу «Буковинська зірка» - Якобець Г.П.
5 жовтня 2021 року відбулась чергова зустріч з стейкголдером студентів спеціальності «Харчові технології» у лабораторії кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу, яка організована на базі ресторану концерт-холу «Флора клуб».
З 23 серпня по 1 жовтня 2021 р. к.т.н., доцент кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Марусяк Тетяна Михайлівна проходила міжнародне стажування за напрямком «Академічна доброчесність» на базі Вищого Семінаріуму Духовного університету UKSW (Польща, м. Варшава).
Вересень 2021 року. Випускник ЧТЕІ КНТЕУ - учасник кулінарного реаліті «Пекельна кухня».
23 вересня 2021 року на Соборній площі м.Чернівці відбувся «Ярмарок вакансій», організований Обласним центром зайнятості, співорганізаторами якого виступає Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
14 вересня 2021 року у лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування відбулося практичне заняття наукового гуртка «Профі», що функціонує при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу.
9 вересня 2021 року для студентів І курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» проведено виїзне практичне заняття з дисципліни «Готельна справа» на тему «Історія розвитку готельного господарства» під керівництвом к.е.н., доцента кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Незвещук-Когут Тетяни Семенівни. Заняття проводилося на базі готельно-ресторанного комплексу «AllureInn».
3 вересня 2021 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу, спільно з Центром розвитку кар'єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників, було проведено майстер-клас на тему: «Використання сучасних видів устаткування у закладах готельно-ресторанного господарства».
2 вересня 2021 року відбулася зустріч з приводу підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету та ТОВ «БУКОВИНА ТЦР» (ресторан «ГРАНД РОЯЛЬ)».
6 липня 2021 року відбулася зустріч з представником Чернівецької міської філії ЧОЦЗ.
16-17 червня 2021 року на кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ КНТЕУ відбувались державні екзамени у студентів денної форми навчання СВО «бакалавр» спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа».
18-19 червня 2021 року у місті Києві у виставковій залі «Парковий» відбувалася перша в Україні міжнародна готельна конференція – International Hospitality Conference.
3-5 червня 2021 року у м. Київ відбулась Міжнародна виставка «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2021» в рамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP 2021 та Всеукраїнський конкурс 2021, за номінаціями «Кращі хлібобулочні вироби спеціального призначення 2021» та «Краща Великодня випічка 2021».
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /usr/local/www/chtei/ua/include/config/news.php on line 63