Кафедра менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики
Спільні проєкти та співробітництво
З метою підвищення зацікавленості здобувачів вищої освіти у навчанні та якості підготовки сучасних фахівців постійно здійснюється комунікація зі стейкголдерами, які є зацікавленими у майбутніх випускниках. Тому кафедри Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ проводять спільні заходи, що передбачають залучення стейкхолдерів до організації та реалізації освітнього процесу: участь роботодавців у науково-практичних заходах, в організації зустрічей студентів з потенційними роботодавцями. Такі зустрічі дають можливість набути студентам, soft skill і hard skills, ознайомити з потребами та вимогами сучасного західного ринку праці, мотивувати студентів до власного розвитку і самореалізації, що сприятиме їх подальшому кар'єрному розвитку.
Новини
16 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до лекції сертифікованого бізнес-тренера, керівника, засновника Smart Education Hotel School Олександра Чорного, на тему «Комунікація та ефективні продажі b2b/ b2c».
10 березня 2023 року для студентів ОС «магістр», «бакалавр», «молодший бакалавр» таких спеціальностей як «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Менеджмент» та Маркетинг» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Робота ресторанного ринку під час війни».
29 листопада 2022 року для студентів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 241«Готельно-реторання справа», 073 «Менеджмент» (спеціалізація «Готельний та ресторанний менеджмент») ЧТЕІ ДТЕУ була проведена презентація закордонного стажування на базі закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії.
24 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся круглий стіл на тему «Організаційно-управлінські засади діяльності територіальних громад», організатором якого виступила кафедра менеджменту, міжнародної економіки та туризму.
16 листопада 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва для студентів 2 курсу спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» був проведений майстер-клас «Методи стимулювання продажу товарів підприємства».
16 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» було проведено відкриту лекцію на тему «Охорона праці та безпека життєдіяльності у підприємствах готельного бізнесу» з дисципліни «Готельна справа».
14 листопада 2022 року відбулося чергове засідання Школи гостинності, яка функціонує при кафедрі менеджменту, міжнародної економіки та туризму, на тему «Закони гостинності».
11 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в умовах війни» за участю студентів спеціальності «Менеджмент» та членів наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ.
7 листопада 2022 року для студентів ОС «молодший бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» та ОС «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Управління бізнесом» було проведено засідання Школи гостинності на тему «Особливості управління готельно-ресторанним комплексом».
2 листопада 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання спеціальностей «Менеджмент», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології», «Маркетинг» було проведено дуальну відкриту лекцію «Методи менеджменту».
27 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спец. «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn» (викладач – Тетяна Незвещук-Когут).
26 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзна дуальна лекція на тему «Організація поселення гостей у закладах розміщення» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».
19 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисципліни «Менеджмент» було проведено дуальну лекцію на тему «Мотивація як загальна функція менеджменту».
19 жовтня 2022 року відбулась офіційна зустріч з нагоди підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ та ТОВ «Сітка Захід».
14 жовтня 2022 року кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) організувала вебінар «Тренди ресторанного ринку в час війни і часи після перемоги».
5 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу спеціальностей «Менеджмент» («Готельний і ресторанний менеджмент» та «Управління бізнесом»), «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» проведено workshop з Кароліною Топор, менеджером податкового аутсорсингу Групи компаній «Вікторія», випускницею ЧТЕІ.
26 вересня 2022 року відбулася зустріч директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена з керуючим готельно-ресторанного комплексу «VIKTORIA DELUXE» Дмитром Спекою.
22 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу відвідали чернівецький готельно-ресторанний комплекс «VIKTORIA DELUXE», який має унікальну історичну концепцію.
14 вересня 2022 року ідбулося підписання меморандумів про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та ресторанами «Тераса», «La Pasta», «Pang».
15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу».
12 липня 2022 року відбулася робоча зустріч директора Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена та засновника ТОВ «Молочний завод «ЕКОЛАТ», кандидата економічних наук, випускника ЧТЕІ ДТЕУ Леоніда Мільмана.
24 червня 2022 року відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обговорення пропозицій зовнішніх стейкголдерів щодо змісту освітніх програм підготовки здобувачів ЧТЕІ ДТЕУ».
7 червня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено круглий стіл на тему «Сучасні тенденції управління брендами в умовах євроінтеграції: реалії воєнного часу».
18 травня 2022 року в рамках діяльності Школи гостинності, яка діє при кафедрі менеджменту, міжнародної економіки та туризму, для студентів спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Туризм» освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр» було проведено майстер-клас на тему «Особливості організації праці у підприємствах готельного бізнесу».
12 травня 2022 року відбувся майстер-клас «Вплив війни на туристичний бізнес в Україні» для студентів спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Туризм» освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр».
10 травня 2022 року викладачі кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму – доцент Роман Гищук і старший викладач Олександр Крецький провели віртуальні мандрівки «Пізнаємо Україну», «Відкриваємо Європу».
5 травня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Управління розвитком сфери гостинності: регіональний аспект».
27 квітня 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва ЧТЕІ ДТЕУ для науково-педагогічних кадрів та студентів освітніх програм «Маркетинг» та «Харчові технології» організовано та проведено майстер-клас на тему «Інформаційне забезпечення управління продажем на підприємствах».
21 лютого 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ відбулася презентація закордонних готельно-ресторанних комплексів для проходження міжнародного стажування на літній період.
17 лютого 2022 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» та «Харчові технології» проведено презентацію Міжнародної програми практик з туроператором TEZ TOUR та готельними комплексами Туреччини 5*, сезон 2022.