• АБІТУРІЄНТУ
  • Умови та правила вступу до ЧТЕІ ДТЕУ
  • Вступ 2023
  • Наші спеціальності та освітні програми
  • Вартість навчання 2023
  • Гуртожиток та корпуси
  • Друга вища освіта

  • СТУДЕНТУ
  • Графіки та розклади
  • Корисна інформація
  • Рада студентського самоврядування
  • ТОП-10 студентів
  • Список студентів-стипендіатів
  • Військовий облік
  • Практична підготовка
  • Реквізити для оплати за навчання та гуртожиток
  • Скринька довіри

  • СПІВРОБІТНИКУ
  • Академічна
    доброчесність
  • Заходи запобігання протиправним діям
  • Профспілковий комітет
  • Рейтинг науково-педагогічних працівників
  • Конкурсний відбір

  • Публічна інформація
  • Опитування та моніторинг
  • Громадське обговорення
  • ЧТЕІ ДТЕУ у ЗМІ
  • Події у фотографіях
  • Зворотній зв'язок

    Адреса

58002 м.Чернiвцi,
Центральна площа, 7
Тел: (0372) 51-11-58,
(0372) 52-83-50
Тел/факс: (0372) 52-21-12

E-mail:
main@chtei-knteu.cv.ua

Телефонний довідник












 

Код нашого банера:


Google+

621254

  • Інститут
    • Історія та сучасність
    • Керівництво
    • Структура, внутрішні управляючі документи
      • Організаційна структура ЧТЕІ ДТЕУ
      • Структура ЧТЕІ ДТЕУ
      • Політика у сфері якості
      • Етичні кодекси
      • Програма розвитку відокремленого структурного підрозділу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ на період до 2027 року
      • Логотип
      • Гiмн
    • Ліцензії та сертифікати
    • Матеріально-технічне забезпечення
    • Соціальні структури та громадські організації 
      • Профспілковий комітет
      • Рада студентського самоврядування
      • Асоціація випускників
  • Кафедри
    • Кафедра фінансів, обліку і оподаткування
    • Кафедра менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики
    • Кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу
  • Підрозділи
    • Навчальний відділ
    • Відділ навчально-методичної роботи, акредитації та ліцензування
    • Відділ науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків
    • Відділ організаційно-кадрового забезпечення
    • Центр iнформацiйних технологiй
    • Центр розвитку кар'єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників
    • Відділ бухгалтерського обліку та економічної роботи
    • Відділ адміністративно-господарського забезпечення
  • Наукова та міжнародна діяльність
    • Наукова діяльність
    • Міжнародна діяльність
    • Вісник ЧТЕІ Економічні науки
  • Навчання
    • Неформальна освіта
    • Дуальна освіта
    • Інклюзивне освітнє середовище
    • Дистанційна освіта
    • Бібліотека
    • Спеціальності та освітні програми
    • Інформаційний каталог вибіркових дисциплін
    • Вища школа педагогічної майстерності і професійного розвитку
    • Гуртки та школи
    • Спорт та дозвілля


Кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу



Кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу






  • Про
    кафедру
    • Інформація про кафедру
    • Колектив кафедри
    • Матеріально-технічна база
    • Здобутки кафедри
    • Випускники
  • Освітні
    програми
    • Молодший бакалавр
    • Бакалаврат
    • Магістратура
  • Навчально-
    методична
    робота
    • Каталог обов'язкових та вибіркових дисциплін
    • Силабуси
  • Науково-
    дослідна
    робота
    • Наукові гуртки, школи
    • Олімпіади, конкурси наукових робіт, науково-практичні студентські конференції
  • Практична
    підготовка
    • Положення, програми
    • Науково-дослідна робота кафедри
    • Стажування, підвищення кваліфікації
  • Стейк-
    голдери
    • Опитування стейкголдерів
    • Обговорення ОП
    • Спільні проєкти та співробітництво

  • Студенту
    • Опитування студентів

  • Новини

  • Контакти






Ми гарантуємо унікальний навчальний процес, ексклюзивні освітні бакалаврські та магістерські програми, незабутній драйв і продуктивну співпрацю. У величній країні сфера гостинності стане ще більш
привабливою і розквітне з новою переможною силою!!!


ПОБУДУЄМО КАР’ЄРУ РАЗОМ!


БУДЬ НА ХВИЛІ ТРЕНДІВ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННІЙ СПРАВІ!


ЯКЩО ТИ ХОЧЕШ КРАЩЕ РОЗУМІТИ ЯК ПРАЦЮЄ HORECA ТА ПРАГНЕШ ОСВОЇТИ РІЗНІ ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
– ТОБІ ДО НАС!!!!


Життя повинно продовжуватися в такі складні часи, а після перемоги
сфері HoReCa дійсно будуть потрібні професіонали,
які допоможуть відбудувати нашу країну!!!

Завідувач кафедри

ПАЛАМАРЕК
КАРІНА ВІКТОРІВНА

кандидат технічних наук, доцент


Сфера гостинності потребує саме сьогодні амбітних керівників топ-рівня
у готельно-ресторанному бізнесі, які постійно досліджують і розвивають
кулінарний теруар, сервісну економіку, впроваджують інноваційні,
крафтові технології та створюють свій унікальний готельно-ресторанний заклад.


ТОМУ МИ СПРОСТИЛИ ВСТУП, НАСКІЛЬКИ МОЖЛИВО АБИ ШВИДКО
І ЯКІСНО ПОЧАТИ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ВАС ЗНАННЯМИ!!!!


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології
Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Харчові технології
Детальніше про спеціалізацію
Інформаційний пакет
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Технології харчових виробництв
  • Технології ресторанної продукції
  • Організація ресторанного господарства
  • Гігієна та санітарія
  • Технік-технолог із технології харчування
  • Шеф-кухар
  • Метрдотель, адміністратор залу
  • Кухар, кондитер, офіціант, бариста, сомельє
  • Член бригади ресторану
  • Майстер ресторанного обслуговування
  • Фахівець з обслуговування
  • Консультант та організатор кейтерингового обслуговування

Бюджет: заява + мотиваційний лист* + НМТ** 2023 року, або НМТ** 2022 року, або ЗНО 2020-2021 років (два предмети: українська мова та математика);

Контракт: заява + мотиваційний лист*

*(Зразок мотиваційного листа / покрокова інструкція як написати мотиваційний лист)

**(Порядок прийому на навчання МОН)

**(Національний мультипредметний тест)

Мета освітньої програми

Підготовка соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності суб’єктів ресторанного бізнесу, які володіють загальними і фаховими компетентностями.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, організації виробничих, технологічних та сервісних процесів роботи ресторану;
  • формування hard skills шляхом участі у:
    • ефективних майстер-класах від світових професіоналів;
    • міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів (Здобутки кафедри);
    • проходження практики в Україні та за кордоном (Туреччина, Італія, Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних ресторанних мережах (Міжнародна програма практик);
  • організація виїзних (кейтерингових) заходів, прийомів, банкетів;
  • проектування додаткових послуг в сфері ресторанного господарства.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець ресторанного бізнесу, обізнаний у виробничих, технологічних та сервісних процесах роботи ресторану, який знає як організувати робоче місце, ділянку, цех із виробництва продукції ресторанного господарства, здатний розробити нормативну документацію, компетентний в організації процесів обслуговування споживачів ресторанних послуг.

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

ГО «Асоціація готельєрів м. Чернівців», ГО «HoReCa Буковина», ГО «Буковинська гільдія кулінарів», ГС «Український кулінарний союз», ГС «Українська ресторанна асоціація», асоціації кухарів Середземномор’я UMC-Italy, ГРК «Буковинська зірка», ресторан концерт-хол «FloraClub» та «FloraPark», ресторан «Пікнік»ГРК «Allure Inn», ГРК «Noel», ресторан «Чічері», ресторація «Хата», ресторан «La Pasta», сімейна кав’ярня «ABcofee», кав’ярня «Coffee Yard»


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології
Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Харчові технології
Детальніше про спеціалізацію
Інформаційний пакет
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Технології харчових виробництв
  • Технології ресторанної продукції
  • Організація ресторанного господарства
  • Енологія
  • Кейтеринг
  • Економіка ресторанів
  • Барна справа
  • Кондитерське та пекарське мистецтво
  • Керівник закладів ресторанного господарства
  • Керівник кейтерингових компанії
  • Професіонал в галузі ресторанного бізнесу
  • Фахівець із харчових технологій
  • Фахівець з ресторанної справи
  • Топовий бренд-шеф
  • Су-шеф, шеф-кухар, шеф-сомельє, шеф-бармен
  • Кейтер’єр

Бюджет: заява + мотиваційний лист* + НМТ**;

Контракт: заява + мотиваційний лист*

*(Зразок мотиваційного листа / покрокова інструкція як написати мотиваційний лист)

**(Порядок прийому на навчання МОН)

**(Національний мультипредметний тест)

Мета освітньої програми

Формування у здобувачів вищої освіти комплексу знань, умінь та навичок для застосування в професійній діяльності у сфері виробництва та управління якістю і безпечністю харчових продуктів, зокрема у сфері ресторанного бізнесу.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, організації виробничих, технологічних, сервісних та управлінських процесів роботи закладів готельно-ресторанного бізнесу;
  • формування hard skills шляхом участі у:
    • ефективних майстер-класах від світових професіоналів;
    • міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів (Здобутки кафедри);
    • проходження практики в Україні та за кордоном (Туреччина, Італія, Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних ресторанних мережах (Міжнародна програма практик);
  • налагодження ефективних міжнародних зв’язків: навчання за кордоном за програмами академічної мобільності (Міжнародне співробітництво);
  • вміння проектування нових, реконструкція і модернізація діючих закладів готельно-ресторанного бізнесу з урахуванням вимог НАССР та ISO;
  • організація, управління, оцінка ефективності та удосконалення інноваційної діяльності та розробка антикризових програм та креативних технологій;
  • вміння реалізувати талант керівника, фінансиста і творця в рамках однієї професії.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець ресторанного бізнесу, обізнаний у виробничих, технологічних, сервісних та управлінських процесах роботи закладів ресторанного господарства. Ресторатор, який знає як організувати діяльність закладу ресторанного бізнесу, компетентний в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції. Експерт в галузі ресторанного бізнесу, здатний розробити нормативну документацію, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу. Фахівець з розробки (коректуванні) концепції ресторану, організації роботи ресторану, безперебійної взаємодії всіх його підрозділів та контролю фінансів (аналіз прибутку, аналіз витрат).

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

ГО «HoReCa Буковина», ГО «Буковинська гільдія кулінарів», ГС «Український кулінарний союз», ГС «Українська ресторанна асоціація», асоціації кухарів Середземномор’я UMC-Italy, ресторан концерт-хол «FloraClub» та «FloraPark», ресторан «Пікнік» РК «Noel», ресторан «Чічері», ресторація «Хата», ресторан «La Pasta», сімейна кав’ярня «ABcofee», кав’ярня «Coffee Yard».


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність:181 Харчові Технології/Освітня програма:Ресторанні технології та фуд-дизайн
Детальніше про спеціалізацію
Інформаційний пакет
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Технології харчових виробництв
  • Технології ресторанної продукції
  • Організація ресторанного господарства
  • Фуд-дизайн
  • Рисунок та живопис
  • Організація роботи сомельє
  • Дизайн
  • Керівник закладів ресторанного господарства
  • Керівник кейтерингових компаній
  • Професіонал в галузі ресторанного бізнесу
  • Організатор івент-заходів
  • Фахівець з ресторанної справи
  • Топовий бренд-шеф
  • Автор фуд-трендів
  • Шоколатьє

Бюджет: заява + мотиваційний лист* + НМТ**;

Контракт: заява + мотиваційний лист*

*(Зразок мотиваційного листа / покрокова інструкція як написати мотиваційний лист)

**(Порядок прийому на навчання МОН)

**(Національний мультипредметний тест)

Мета освітньої програми

Формування у здобувачів вищої освіти комплексу знань, умінь та навичок для застосування в професійній діяльності у сфері виробництва та управління якістю і безпечністю харчових продуктів, зокрема у сфері ресторанних технологій та фуд-дизайну.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, новітнього обладнання та інвентарю, організації виробничих і сервісних процесів, а також технік, стилів і технологій фуд-дизайну, фуд-арту і фуд-стайлінгу в закладах HoReCa;
  • вміння створювати авторські ресторанні меню, презентувати ресторанну продукцію, розробляти власні фуд-дизайн і фуд-сервіс проєкти, впроваджувати креативні ідеї кулінарного дизайну;
  • формування hard skills шляхом участі у:
    • ефективних майстер-класах від світових професіоналів;
    • міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів (Здобутки кафедри);
    • проходження практики в Україні та за кордоном (Туреччина, Італія, Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних ресторанних мережах (Міжнародна програма практик);
  • організація, управління, оцінка ефективності та удосконалення інноваційної діяльності та розробка антикризових програм та креативних технологій;
  • налагодження ефективних міжнародних зв’язків: навчання за кордоном за програмами академічної мобільності (Міжнародне співробітництво);
  • вміння проектування нових, реконструкція і модернізація діючих закладів HoReCa з урахуванням вимог НАССР та ISO;
  • вміння реалізувати талант керівника, фінансиста і творця в рамках однієї професії.

Професійні можливості. Висококваліфікований фахівець ресторанного бізнесу, який володіє комплексом базових та міждисциплінарних знань і практичних навичок щодо управління технологічними, виробничими і сервісними процесами в закладах ресторанного господарства, має мистецький стиль мислення та бізнес-орієнтований на запити і потреби сучасного ринку споживачів ресторанних послуг. Креативник, який знає як створити і презентувати новий ресторанний продукт, що матиме довготривалі вибухові враження цільової аудиторії споживачів. Вміє застосовувати сучасні digital-технології крафтових виробництв, фуд-арту, фуд-стайлінгу та фуд-сервісу.

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

ГО «Асоціація готельєрів м. Чернівців», ГО «HoReCa Буковина», ГО «Буковинська гільдія кулінарів», ГС «Український кулінарний союз», ГС «Українська ресторанна асоціація», асоціації кухарів Середземномор’я UMC-Italy, ГРК «Буковинська зірка», ресторан концерт-хол «FloraClub» та «FloraPark», ресторан «Пікнік»ГРК «Allure Inn», ГРК «Noel», ресторан «Чічері», ресторація «Хата», ресторан «La Pasta», сімейна кав’ярня «ABcofee», кав’ярня «Coffee Yard».


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа / Освітня програма: Готельно-ресторанна справа
Детальніше про спеціалізацію
Інформаційний пакет
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Готельна справа
  • Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • Ресторанна справа
  • Інформаційні системи і технології в готельному та ресторанному бізнесі
  • Менеджмент готелів і ресторанів
  • Економіка готелів і ресторанів
  • Спеціалізований туризм
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із готельного та ресторанного обслуговування
  • Керуючий готелем, рестораном, spa-центру, банкетною службою
  • Дистриб’ютор готельних та ресторанних послуг
  • Фахівець з організації дозвілля
  • Організатор туристичної та готельної діяльності
  • Консультанти з подорожей та організатори подорожей

Бюджет/ Контракт: тест* або діюче ЗНО (2019-2021 рр.);

**(Порядок прийому на навчання МОН)

**(Національний мультипредметний тест)

Мета освітньої програми

Підготовка конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу, які володіють системою компетентностей, що забезпечать соціальну мобільність фахівців і затребуваність на ринку праці, зокрема у сфері готельного та ресторанного бізнесу.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • організація та координація сервісної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу з використанням інформаційних технологій;
  • забезпечення ефективного використання технологій виробництва, організації обслуговування і реалізації готельних та ресторанних послуг;
  • формування hard skills шляхом участі у:
    • ефективних майстер-класах від світових професіоналів;
    • міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів (Здобутки кафедри);
    • проходження практики в Україні та за кордоном (Туреччина, Італія, Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних ресторанних мережах (Міжнародна програма практик);
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання щодо управління проектами закладів готельно-ресторанного господарства, просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець, обізнаний в управлінських процесах роботи закладів готельно-ресторанного господарства. Компетентний керівник в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції та готельних послуг. Експерт в галузі ресторанних технологій та готельного бізнесу, здатний розробити унікальний ресторанний продукт, спроектувати сучасний заклад готельно-ресторанного господарства.

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

ГО «Асоціація готельєрів м. Чернівців», ГО «HoReCa Буковина», ГО «Буковинська гільдія кулінарів», ГС «Український кулінарний союз», ГС «Українська ресторанна асоціація», асоціації кухарів Середземномор’я UMC-Italy, ГРК «Буковинська зірка», ресторан концерт-хол «FloraClub» та «FloraPark», ресторан «Пікнік»ГРК «Allure Inn», ГРК «Noel», ресторан «Чічері», ресторація «Хата», ресторан «La Pasta», сімейна кав’ярня «ABcofee», кав’ярня «Coffee Yard».


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 242 Туризм і рекреація / Освітня програма: Туризм
Детальніше про спеціалізацію
Інформаційний пакет
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Організація туризму
  • Цифрові системи і технології
  • Готельна справа
  • Ресторанна справа
  • Зовнішньоекономічна діяльність підприємств
  • Туристично-рекреаційне країнознавство
  • Екскурсійна справа
  • Спеціалізований туризм
  • Інформаційні системи та технології в туризмі
  • Комунікативний менеджмент в туризмі
  • туристичний агент, туристичний оператор;
  • організатор подорожей, екскурсій, івентів;
  • фахівець туристичного та екскурсійного супроводу;
  • фахівець з надання інших послуг бронювання та пов’язана з цим діяльність;
  • менеджер з туризму;
  • маркетолог з туризму;
  • економіст у сфері туризму;
  • фахівець у сфері спорту, організування відпочинку та розваг.

**(Порядок прийому на навчання МОН)

Мета освітньої програми

Формування загальних і фахових компетентностей для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проектної, виробничо-технологічної діяльності у сфері організації та бізнесу туризму.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • Поєднання економічних знань із враженнями організації бізнесу в туризмі.
  • Сучасні лекції, вирішення бізнес-кейсів, тренінгові технології.
  • Участь у лекціях провідних практиків краю в галузі туризму.
  • Комфортна інноваційна навчальна та побутова інфраструктура.
  • Оволодіння сучасними інформаційними технологіями для бізнесу в туризмі.
  • Можливість навчання та стажування в закордонних ЗВО за програмою ЕРАЗМУС+.
  • Можливість оплачуваного професійного стажування за кордоном у провідних міжнародних туристичних компаніях туризму, готельних чи ресторанних комплексах із отриманням сертифікату.
  • Можливість поглибленому навчанню кільком мовам.
  • Насичене громадське та спортивне життя.
  • Цікаве проведення дозвілля в гуртку та подорожах Україною і за кордоном разом із туристичним клубом ЧТЕІ ДТЕУ «Плай». Розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем.

Професійні можливості.Менеджер, який зможе забезпечити високий рівень ефективності системи управління та конкурентоспроможності підприємств індустрії. Компетентний керівник в управлінні принципами, процесами, технологіями організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем. Спеціаліст сучасного системного мислення в галузі менеджменту організації з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управлінської праці у туристичній сфері.

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

Товариство з обмеженою відповідальністю бізнес-центр «Буковина», громадська спілка «Регіональна туристична організація «Гостинна Буковина», приватне підприємство молодіжний спортивний екстремальний центр «Садниста», громадська спілка «Чернівецька обласна федерація спортивного туризму», громадська спілка «Хорека Буковина», готельно-розважальний комплекс «Буковинська Зірка», товариство з обмеженою відповідальністю «Рейкардз Хотел Менеджмент», туристична фірма «TUI Чернівці», туристична фірма «Дискавері».


ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР
Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології
Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Ресторанні технології та бізнес
Детальніше про спеціалізацію
Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Концепції і ресторанний креатив.
  • Стратегічний маркетинг у ресторанному бізнесі.
  • Інноваційні ресторанні технології.
  • Проєктування закладів ресторанного господарства.
  • Управління проєктами в ресторанному бізнесі.
  • НАССР в закладах ресторанного господарства.
  • Ресторатор
  • Науковий співробітник (інноваційні ресторанні технології, бізнес, маркетинг, ефективність підприємництва, раціоналізація виробництва)
  • Керуючий рестораном / закладів ресторанного господарства
  • Головний кулінар / технолог, завідувач виробництва, начальник виробництва
  • Викладач
  • Фахівець з ресторанної справи
  • Директор кейтерингової компанії

Контракт: заява + мотиваційний лист* або фаховий іспит в ЧТЕІ ДТЕУ

*(Зразок мотиваційного листа / покрокова інструкція як написати мотиваційний лист)

Мета освітньої програми

Підготовка керівників топ-рівня у сфері ресторанного бізнесу, здатних генерувати інноваційні ідеї та створювати унікальні ресторанні концепції, орієнтовані на успіх, компетентних в управлінні технологічними процесами з впровадженням принципів НАССР та вимог ISO, спроможних очолювати команди з управління проєктами закладів ресторанного господарства, просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проєкту у підприємницькому середовищі.

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з інноваційних готельно-ресторанних технологій, організації управлінських процесів роботи HoReCa;
  • вміння створювати інноваційні технології готельно-ресторанних послуг, розробляти унікальні концепції закладів HoReCa, впроваджувати креативні ідеї дизайну готелів та ресторанів;
  • формування hard skills шляхом участі у:
    • ефективних майстер-класах від світових професіоналів сфери гостинності;
    • міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів (Здобутки кафедри);
    • проходження практики в Україні та за кордоном (Туреччина, Італія, Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних ресторанних мережах (Міжнародна програма практик);
  • вміння проектування об’єктів готельної та ресторанної нерухомості, застосування систем автоматизованого проектування ArchiCAD з урахуванням вимог НАССР та ISO; обґрунтовування архітектурних і дизайнерських рішень;
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання щодо управління проектами закладів готельно-ресторанного господарства, просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі;
  • можливість професійної комунікації іноземною мовою.

Професійні можливості. Майбутній фахівець в сфері HoReCa, обізнаний в управлінських процесах роботи закладів готельно-ресторанного господарства. Компетентний керівник у розвитку власного бізнесу, організації готельного та ресторанного сервісу, розробці механізмів оптимізації та інноваційних моделей в готельно-ресторанному бізнес. Експерт в галузі HoReCa, здатний розробити та впровадити в життя бізнес-план свого проекту на основі кращого досвіду в сфері HoReCa, розробити ефективні моделі по організації обслуговування клієнтів, започаткувати власний start-up, розробити унікальний ресторанний продукт, спроектувати сучасний готельно-ресторанний комплекс і запустити його в роботу, розробити стратегію забезпечення конкурентоспроможності на ринку у короткостроковій і довгостроковій перспективі.

Роботодавці – партнери освітньої програми, учасники формування змісту навчання і практичної підготовки

ГО «Асоціація готельєрів м. Чернівців», ГО «HoReCa Буковина», ГО «Буковинська гільдія кулінарів», ГС «Український кулінарний союз», ГС «Українська ресторанна асоціація», асоціації кухарів Середземномор’я UMC-Italy, ГРК «Буковинська зірка», ресторан концерт-хол «FloraClub» та «FloraPark», ресторан «Пікнік»ГРК «Allure Inn», ГРК «Noel», ресторан «Чічері», ресторація «Хата», ресторан «La Pasta», сімейна кав’ярня «ABcofee», кав’ярня «Coffee Yard».


English












Календар подій
Анонси
  • 9 листопада 2023 року
    відбудеться ХІ Буковинський студентський фестиваль науки.
  • Шановні колеги!
    Для підтримки наукової спільноти України у рамках проекту Research4Life нашому інституту надано безкоштовний доступ до ресурсів провідних видавців наукової літератури до електронних ресурсів міжнародних видавництв.
  • До уваги студентів! Інформація про ІХ конкурс студентських наукових робіт «Мотивація нескорених».
  • Літня практика на півдні Італії за спрямуваннями кухар, офіціант, бармен та ін.
  • Українських науковців запрошують до публікації у спецвипуску польського наукового журналу присвяченому Україні.
  • До уваги викладачів та студентів! У вас є можливість безкоштовного доступу до каталогів «Онлайн Кампус», де розміщено понад 10000 курсів і проектів найкращих університетів світу.
  • До уваги викладачів та студентів, користувачів бібліотеки ЧТЕІ ДТЕУ!
  • До уваги науковців, здобувачів наукових ступенів доктора і кандидата наук
Останні новини
  • 27 вересня 2023 року відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.
  • 27 вересня 2023 року директоратом ЧТЕІ ДТЕУ було придбано та презентовано студентам віртуальні окуляри Meta Quest 2.
  • 27 вересня 2023 року відбувся туристичний бранч, приурочений Всесвітньому дню туризму.
  • 27 вересня 2023 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму представники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ були нагороджені Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.
  • 27 вересня 2023 року. Щиро вітаємо всіх колег, партнерів та студентів, а також усіх причетних до сфери туризму з професійним днем - Всесвітнім днем туризму!
  • Більше новин...

58002 м.Чернiвцi, Центральна площа, 7
Тел: (0372) 51-11-58, (0372) 52-83-50 Тел/факс: (0372) 52-24-19
E-mail: main@chtei-knteu.cv.ua