Поїздка на м’ясопереробний завод
ПП «Колос» ТМ «Чернівецькі ковбаси»
25 жовтня 2016 року кафедрою технології та організації ресторанного господарства для студентів спеціальності «Харчові технології» було організовано поїздку на м’ясопереробний завод ПП «Колос» ТМ «Чернівецькі ковбаси».
Студенти мали унікальну можливість ознайомитись з усіма тонкощами ковбасного виробництва, були присутні на всіх етапах технологічного процесу, починаючи від забійного цеху і закінчуючи пакуванням готових ковбас та м’ясних копченостей; з великою зацікавленістю та захопленням спілкувались з керівництвом цехів та працівниками підприємства. Компетентні відповіді на питання студентів надавали: Світлана Олексіївна Кирилюк – начальник ковбасного цеху, інженер-технолог підприємства з 15-річним стажем роботи, Наталя Володимирівна Авдєєва – начальник забійного цеху, ветеринар, Віктор Васильович Кошман – начальник холодильного відділення, Ірина Степанівна Мосінзола – начальник лабораторії.
З метою закріплення отриманих знань старшим викладачем кафедри Струтинською Л.Т. проведено зі студентами семінар на тему «Використання копчених м’ясних напівфабрикатів ТМ «Чернівецькі ковбаси» при приготуванні заправних перших страв, їх вплив на формування якісних показників супів». Під час заняття студентам проведено дегустацію копченостей та надано характеристику кожної продукції.
Студенти та викладачі ЧТЕІ КНТЕУ щиро дякують генеральному директору ПП «Колос» Куніцину Сергію Євгеновичу за екскурс у світ ковбасної промисловості, теплу і доброзичливу атмосферу та безцінний вклад у формування компетентностей майбутніх професіоналів.