Міжнародна виставка «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2020»
З 23 по 25 вересня 2020 року у міжнародному виставковому центрі (м. Київ) проходила Міжнародна виставка «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2020» у рамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP 2020 та FoReCH.
На зазначеній виставці Всеукраїнською асоціацією пекарів (ВАП) було проведено ряд заходів:
- Конференція «Сучасний стан і вимоги законодавства до виробництва хлібопекарської галузі»;
- Експозиція «Українські вироби хліба та хлібобулочної продукції»;
- Всеукраїнський Конкурс хлібобулочних виробів 2020 у таких номінаціях: Кращий здобний виріб 2020, Кращий хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний 2020, Краща упаковка хлібобулочних виробів 2020.
Загалом у конкурсі взяли участь десять підприємств: ТОВ «Хлібні інвестиції», ПрАТ «Теремно Хліб», ПрАТ «Київхліб», ТОВ «Київхіб», ТОВ «Київський пекарний дім», ПрАТ «Концерн Хлібпром», МПП «Ілона», ТОВ «БІО ХЛІБ», ДП «Зееландія», ТОВ «Хлібодар», та за багаторічною традицією – Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ (Незвещук-Когут Тетяна, зав. кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу та Романовська Ольга, старший викладач кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу та Олексюк Наталія, студентка ІІ курсу спеціальності «Харчові технології»).
На розгляд комісії було представлено: 12 зразків здобної випічки, 24 зразки заварного хліба із суміші житнього та пшеничного борошна, 52 зразки упаковки хлібобулочних виробів.
Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювала продукцію Конкурсна дегустаційна комісія закритим способом згідно з оціночними листами, до складу якої увйшли представники з Мінекономрозвитку, Міністерства охорони здоровя, директор з якості компанії ПрАТ «Київхліб», ТОВ «Київхліб», експерти Спеціалізованої дегустаційної комісії ВАП та представник ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».
За висновками дегустаційної комісії конкурсу команда ЧТЕІ КНТЕУ здобула:
- диплом ІІ ступеня за виріб «Здоба Горіхова насолода» у номінації «Краща здобна випічка 2020» (Незвещук-Когут Тетяна, Олексюк Наталія);
- диплом ІІ ступеня за виріб «Хліб гречаний» у номінації «Кращий хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний 2020» (Романовська Ольга);
- диплом ІІ ступеня за виріб «Хліб пшенично-житній» у номінації «Кращий хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний 2020» (Романовська Ольга).