Майстер-клас, приурочений святкуванню 55-ої річниці ЧТЕІ КНТЕУ
9 лютого 2021 року в рамках діяльності професійних Шкіл бармена та кондитера, що функціонують при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу, спільно з Центром розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників ЧТЕІ КНТЕУ, організовано демонстративний майстер-клас, який відбувався у формі змішаного навчання. Захід приурочений святкуванню 55-ої річниці Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Проводив майстер-клас Максим Саламандик – призер Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів ресторанних технологій, Food-блогер та засновник бренду «Furshet&Catering by Maks Salamandyk». Майстер-клас розпочався зі вступного слова заступника директора з навчально-педагогічної роботи, організації та забезпечення освітньо-виховного процесу Лошенюк Ірини Романівни, яка акцентувала увагу на перспективності та пріоритетності професій в сфері ресторанних технологій, необхідності проведення практичних майстер-класів за участю фахівців сфери та їх важливій ролі у формуванні фахових компетентностей студентів.
Під час заняття продемонстровано технологію виробництва авторських композицій – тематичних коктейлів «Negroni», «Amaretto Souer», «Grenadin Gin&Tonic» та пісочних тартів з шоколадним ганашем і вершковим кремом «Chees». Максим обґрунтував використання саме яскравих відтінків червоного кольору в таких технологіях, відповідно до норм Food Pairing та Food Design. Всі присутні отримали рецептури і відео приготування презентованих виробів та напоїв.