Лекція «Особливості гастрономічної культури українського народу»
17 вересня 2022 року у Гончаренко центр, що входить у Всеукраїнську мережу відкритих освітньо-культурних просторів Гончаренко Центр.education and culture, к.е.н., доцент ЧТЕІ ДТЕУ Тетяна Незвещук-Когут провела відкриту лекцію на тему: «Особливості гастрономічної культури українського народу».
Під час лекції пані Тетяна обговорила:
- характерні ознаки української гастрономії;
- основні характерні страви та технології української кухні;
- харчування українців у річному колообігу;
- кулінарні та культурні традиції (обряди) основних релігійних свят: від Святого Миколая аж до Покрови Пресвятої Богородиці;
- особливості гастрономічних традицій під час родинних свят: шлюбна церемонія, сватання, хрестини та інші;
- перспективи розвитку гастрономічного туризму на Буковині;
- та інші, не менш смачні теми культури споживання Українців.
Приємно зазначити, що серед учасників, які зареєструвалися на зустріч, були і студенти ЧТЕІ ДТЕУ.
Досліджуємо, вивчаємо та популяризуємо українську культуру разом!