Онлайн-лекція на тему
«Роль української гастрономії у європейській кулінарній культурі»
19 жовтня 2022 року у рамках діяльності Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ (керівниця – Любов Струтинська) відбулася онлайн-лекція на тему «Роль української гастрономії у європейській кулінарній культурі». Запрошений лектор Максим Прихідько є членом Асоціації шеф-кухарів України, ГО «Західна Шеф Група», Клубу Галицької Кухні, засновником та шефом гастрономічного простору Pro100 Hub та Experimental restaurant у м. Львові, суддею вітчизняних та міжнародних конкурсів ресторанних технологій, переможцем конкурсу Bocuse d’Or Ukraine 2021.
Пан Максим поділився зі студентами своїми знаннями та колосальним досвідом, акцентуючи увагу на тому, що його успіх та професіоналізм полягає в цілеспрямованості, постійному розвитку та навчанні. В улюбленій справі йому дуже допомогло використання родинних та старовинних рецептів української кухні.
Зі слів шеф-кухаря, наша кухня сьогодні є мало вивченою і потребує постійного дослідження та відродження. Українська кулінарна культура поєднує приготування страв з традиціями споживання, і саме ця її особливість сміливо конкурує з багатьма кухнями Європи.
Сьогодні українська кухня – це комбінація різних технік, технологій та інновацій, тому кожен фахівець цієї сфери повинен працювати над тим, щоб наша країна щораз вище піднімалась до кулінарного Олімпу. Це дасть поштовх для розвитку нового підходу до отримання кулінарних знань та розвитку гастрономії загалом.
Саме з таких мотивуючих зустрічей студенти черпають натхнення, пізнають свою професію, визначають напрями розвитку та стають професіоналами.
Надзвичайно вдячні Максиму Прихідьку за зустріч, знання та значний вклад у розвиток української гастрономії!