Відкрита лекція «Класифікація, асортимент і характеристика різних видів вин»
17 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Організація роботи сомельє» для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено дуальну відкриту лекцію «Класифікація, асортимент і характеристика різних видів вин». Лекторами стали к.т.н., доцент ЧТЕІ ДТЕУ Тетяна Брикова та сомельє, представник компанії ТОВ «Бюро вин» Валентин Водоріз.
Під час лекції Тетяна Брикова ознайомила студентів з промисловою класифікацією виноградних вин, їх типами та країнами-споживачами вина; розповіла про вік виноградної лози, групи сортів винограду та рівень споживання вина. Також були розглянуті питання щодо особливостей складання винної карти для закладів ресторанного господарства різних типів та винні аксесуари і правила роботи з ними.
Паралельно із теоретичним матеріалом Валентин Водоріз детально розповів про класифікацію «тихих» вин та основні типи спеціальних вин (портвейн, мадера, херес, токай, айсвайн, пізній збір); ознайомив із основними виробниками. Також пан Валентин звернув увагу на особливості зберігання вин.
На лекції були присутні заступник директора Ірина Лошенюк, завідувачі кафедр Каріна Паламарек та Валентина Чичун, викладачі та співробітники ЧТЕІ ДТЕУ.
Щиро дякуємо Тетяні Бриковій та Валентину Водорізу за інформативну лекцію. Поєднання теоретичної та практичної підготовки є важливою інноваційною складовою сучасної освіти у вищій школі.