Круглий стіл на тему
«Формування потенціалу розвитку сфери гостинності під час воєнного стану»
23 листопада 2022 року відбувся студентський круглий стіл «Формування потенціалу розвитку сфери гостинності під час воєнного стану». Захід організований та проведений кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ. Його метою стало ознайомлення з досвідом роботи підприємств сфери гостинності в умовах воєнного стану, проведення аналізу потенціалу розвитку сфери гостинності під час війни, обговорення стратегій роботи закладів, визначення напрямів подальшого відновлення та розвитку.
На початку заходу з вітальним словом виступив Василь Кифяк, д.е.н., професор, заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ. Він відзначив актуальність теми та необхідність вивчення проблемних питань щодо потенційного розвитку сфери гостинності в сучасних умовах саме із залученням знань та креативних ідей студентів.
Привітала учасників також Каріна Паламарек, к.т.н, доцент, завідувач кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ.
Круглий стіл об'єднав студентів та науковців з Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (м. Львів), Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ (м. Вінниця), Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій та Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.
Запрошеними гостями стали і фахівці-практики сфери гостинності:
- Максим Храмов, керуючий партнер мережі ресторанів Pastateca (м. Київ), Президент премії українського ресторанного бізнесу «Пальмова гілка», ментор бізнес-товариства Board (м. Київ);
- Дмитро Спека, інженер-технолог, готельєр-ресторатор, експерт з відкриття закладів ГРБ, викладач Академії HORECA, керуючий ГРК «VIKTORIA DELUXE» (м. Чернівці);
- Максим Саламандик, випускник ЧТЕІ ДТЕУ, власник та керуючий кав’ярні «Coffe Yard» (м. Чернівці).
Засідання круглого столу проходило відповідно до програми, якою передбачено було виступи таких спікерів:
1. Софія Ільїн (ЧТЕІ ДТЕУ), наук. кер. – Тетяна Незвещук-Когут, к.е.н., доцент. Тема доповіді: «Безпека як фактор конкурентоспроможності закладу розміщення».
2. Роксолана Калитин (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського), Марія Паска, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, д.вет.н., професор. Тема доповіді: «Конкурентоспроможність ресторану-крамниці «Вино і м`ясо» у м. Львів».
3. Олена Хребтань (ДТЕУ), наук. кер. – Олена Васильєва, к.т.н, доцент. Тема доповіді: «Стратегія роботи ресторанів м. Чернігів у сучасних умовах».
4. Катерина Вовчук (Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ), наук. кер. – Ірина Кублінська, к.т.н., викладач технологічних дисциплін. Тема доповіді: «Досвід роботи готельно-ресторанного комплексу «Гостевія» у м. Вінниця під час воєнного стану».
5. Іван Соболь та Анна Полуніна (ДТЕУ), наук. кер. – Ірина Антонюк, к.т.н, доцент. Тема доповіді: «Формування потенціалу розвитку закладів ресторанного господарства під час воєнного стану».
6. Вадим Мироняк (ЧТЕІ ДТЕУ), наук. кер. – Ольга Хитрова, к.е.н., доцент. Тема доповіді: «Вирішення конфліктних ситуацій у закладах сфери гостинності в умовах воєнного стану».
Усі учасники заходу активно долучались до дискусії, доповнювали один одного та ділилися своїми думками і пропозиціями.
За результатами роботи студентського круглого столу підписано резолюцію, в якій відзначено, що головним завданням студентів, науковців та фахівців-практиків є удосконалення напрямів стратегічного розвитку сфери гостинності в умовах збройного конфлікту і постконфліктного відновлення, оптимізація заходів координації діяльності сфери гостинності, обґрунтування тенденцій розвитку галузі в умовах подальшого післявоєнного відновлення.