Майстер-клас на тему
«Техніка приготування класичних коктейлів»
1 грудня 2022 року у рамках діяльності Школи бармена кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».
Майстер-клас показували стейкголдери, бармени ресторанів «La pasta», «Pang» та «Тераса» Олександр Шляхов та Роман Москвін. Захід відбувався на базі ресторану «La Pasta».
Під час майстер-класу спікери ознайомили студентів з матеріально-технічним забезпеченням барів, класифікацією змішаних напоїв та техніками і технологіями їх приготування, правилами роботи з барним інвентарем та інструментами, звернувши увагу на символ будь-якого бару – шейкер та його різновиди.
Під час дружнього спілкування Олександр та Роман продемонстрували різні техніки професійного приготування класичних коктейлів. Учасники заходу також мали змогу самостійно їх приготувати, при цьому навчитися вірно використовувати шейкер, барну ложку, джигер, барне сито, стрейнер, гейзер, щипці, мадлер, ніж сомельє тощо.
Висловлюємо слова вдячності стейкголдерам барменам Олександру Шляхову та Роману Москвіну за надану можливість проведення змістовного та цікавого майстер-класу на базі ресторану «La Pasta», корисну інформацію та співпрацю з метою наближення освітнього процесу до сучасних тенденцій ресторанного бізнесу.