Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Дослідження у рамках діяльності наукової школи «Профі»




У квітні 2022 року слухачами наукової школи «Профі» (керівниця – к.т.н., доцент Романовська О.Л.), що функціонує при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ, проведено наукове дослідження щодо визначення рівня мікробіологічного забруднення робочих поверхонь у виробничих цехах закладів ресторанного господарства. За основу (як сприятливе середовище) було взято шматки свіжого хліба, що дало можливість чітко визначити різноманітність мікроорганізмів, які ведуть активну життєдіяльність на робочих місцях. Серед іншого також взято змиви з мобільного телефону, який теж є найбільш використовуваним предметом кожної людини.

За результатами проведеного дослідження було виявлено, що найбруднішим місцем є робоча поверхня кухонного столу. Інтенсивність забруднення мобільного телефону теж підтверджує заборону його використання під час роботи на кухні.

Експериментом підтверджено важливість виконання умов та дотримання всіх правил Міжнародної системи НАССР у роботі закладів ресторанного господарства.

Результати проведених досліджень стануть основою для написання студентами наукових статей з дисципліни «Гігієна та санітарія».


Фотозвіт...




Дослідження у рамках діяльності наукової школи «Профі»