Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Новини



» Квітень 2024 року


» Березень 2024 року

Протягом березня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Методологія і організація науково-прикладних досліджень» було організовано спільне проходження онлайн-курсу «Академічна доброчесність» на платформі «Prometheus».

[детальніше]




29 березня 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ було проведено студентський круглий стіл «Значення іноземної мови в процесі кар’єрного зростання здобувача».

[детальніше]




28 березня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Сучасні реалії ведення бізнесу під час війни». Організатор - кафедра фінансів, обліку і оподаткування.

[детальніше]




27 березня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті студентка спеціальності «Харчові технології» ОС «магістр» заочної форми навчання Людмила Григорович взяла участь у Міжнародному конкурсі стартапів «TourSystemUkrChalleng. Restaurants» з проєктом «Gluten-Free Café 3D-dessert».

[детальніше]




27 березня 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів, обліку і оподаткування було проведено засідання студентського круглого столу на тему «Державна аудиторська служба України та її роль у публічних закупівлях» за участю науковців і студентів інституту.

[детальніше]




26 березня 2024 року з метою підвищення рівня фахових компетенцій здобувачів вищої освіти кафедрою фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ проведено засідання студентського наукового гуртка «Фінансист» на тему «Офшорний банківський бізнес».

[детальніше]




25 березня 2024 року в ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу була проведена весела та захоплююча гра «Крокодил».

[детальніше]




25 березня 2024 року у рамках договору про співробітництво між ЧТЕІ ДТЕУ та ФОП Пластун Є.Ю. відбулося продовження циклу лекцій на тему: «Команда та сервіс у ресторанному бізнесі».

[детальніше]




22-23 березня 2024 року – в рамках Всесвітнього тижня грошей з метою підвищення рівня фінансової грамотності молоді кафедрою фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ проведено профорієнтаційну та просвітницьку роботу з учнями 11 класів Сторожинецького ліцею та Нижньопетровецького ліцею №2.

[детальніше]




22 березня 2024 року – п’ятий день челенджу «Яскравий Global Money Week», коли учасники одягнуті в «Синій колір логотипу GMW 2024».

[детальніше]




21-22 березня 2024 року на базі Державного біотехнологічного університету (м. Харків) відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Управління розвитком соціально-економічних систем».

[детальніше]




З 23 лютого по 22 березня 2024 року у рамках Global Money Week-2024 відбулися курси з фінансової грамотності від Національного банку України. Їх пройшли науково-педагогічні працівники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

[детальніше]




З 9 лютого по 22 березня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась студентська олімпіада з 19 навчальних дисциплін та спеціальностей.

[детальніше]




Щороку 21 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день поезії. Бібліотекарі ЧТЕІ ДТЕУ – Надія Швайчук, провідний бібліотекар, і Тамара Сокол, завідувач бібліотеки, відзначили цю подію проведенням заходу під назвою «Вірші з поштової скриньки», запросивши відому буковинську поетесу Інгу Кейван.

[детальніше]




21 березня 2024 року - четвертий день челенджу «Яскравий Global Money Week», коли учасники одягнуті в «Рожевий колір логотипу GMW 2024».

[детальніше]




З 18 по 21 березня 2024 року студенти та науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до участі в онлайн-заходах, організованих Національним банком України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу» та сприяння Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в рамках Всесвітнього тижня грошей 2024 (GMW).

[детальніше]




20 березня 2024 року серед заходів, присвячених Всесвітньому тижню грошей 2024 (Global Money Week (GMW)), науково-педагогічні працівники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь у конференції «FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті».

[детальніше]




20 березня 2024 року в рамках Всесвітнього тижня грошей 2024 (Global Money Week (GMW) для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було проведено виїзну лекцію-тренінг «Фінансовий моніторинг банківських операцій» зі стейкголдером, заступником начальника управління з мікро-, малого та середнього бізнесу філії-Чернівецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Наталією Гержецькою.

[детальніше]




20 березня 2024 року у рамках проведення Career Week – 2024 відбулося виїзне інтегроване заняття в лабораторії кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, яку відкрито на базі готельно-ресторанного комплексу «Буковинська зірка».

[детальніше]




20 березня 2024 року. Сьогодні студенти ЧТЕІ ДТЕУ освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та «Облік і оподаткування», за ініціативи доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлії Маначинської, підтримали челендж, одягнувшись у біле вбрання.

[детальніше]




19 березня 2024 року студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь в інтелектуальній онлайн-вікторині від Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Національного банку України на тему «Платіжне шахрайство: розбираємося разом з кіберполіцією» в рамках Всесітнього тижня грошей (Global Money Week 2024).

[детальніше]




19 березня 2024 року в рамках Всесвітнього тижня грошей 2024 (Global Money Week (GMW) у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась лекція-тренінг доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлії Маначинської на тему «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час».

[детальніше]




19 березня 2024 року студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та «Облік і оподаткування» під керівнитвом доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлії Маначинської долучилися до участі у челенджі «Яскравий Global Money Week» в рамках Всесвітнього тижня грошей від Національного банку України спільно з Junior Achievement Ukraine та Western NIS Enterprise Fund.

[детальніше]




18 березня 2024 року студенти ЧТЕІ ДТЕУ освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» долучилися до участі у конкурсі на краще відео на тему захисту особистих фінансів від найбільшої європейської неприбуткової організації – Junior Achievement Ukraine, що розробляє і пропонує молодіжні освітні програми з підприємництва, фінансової грамотності й підготовки до початку професійної кар’єри.

[детальніше]




18 березня 2024 року студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та «Облік і оподаткування» під керівнитвом доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлії Маначинської долучилися до участі у челенджі «Яскравий Global Money Week» в рамках Всесвітнього тижня грошей від Національного банку України спільно з Junior Achievement Ukraine та Western NIS Enterprise Fund.

[детальніше]




Викладачі кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ (завідувач кафедри Каріна Паламарек, доцент Ольга Романовська, доцент Тетяна Брикова, старший викладач Любов Струтинська) успішно закінчили навчання та продемонстрували зразкові показники у виконанні вимог індивідуального плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників зі спеціальності «Харчові технології», яка відбулася в період з 5 лютого по 15 березня 2024 року у Полтавському університеті економіки і торгівлі.

[детальніше]




14 березня 2024 року науковці та студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь у VІ Міжнародній науково-практичній конференції «Бренд-менеджмент: маркетингові технології», яка відбулася на базі кафедри маркетингу Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




13 березня 2024 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено засідання Школи ділового успіху (модератор - Любов Гут, керівник Школи). З вітальним словом виступили заступник директора, д.е.н., проф. Василь Кифяк та завідувачка кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Каріна Паламарек.

[детальніше]




12 березня 2024 року у Чернівецькій міській раді відзначили подякою Департаменту соціальної політики студента спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Богдана Кочергана, який взяв участь у челенджі зі створення контенту про Тараса Шевченка за допомогою штучного інтелекту.

[детальніше]




11 березня 2024 року в ЧТЕІ ДТЕУ проведено онлайн-тренінг для фахівців-практиків міжнародної компанії «Global Ledger» на тему «Мистецтво наукового дослідження (The Art of Scientific Investigation)».

[детальніше]




6 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у регіональному методичному семінарі «Внутрішнє забезпечення якості як дієвий інструмент змін в університеті», який організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) та відбувся у Житомирському державному університеті ім. І. Франка.

[детальніше]




5 березня 2024 року було проведено засідання Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ, на якому були присутні члени товариства, заступник директора Василь Кифяк, викладачі кафедр та представники відділу науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків.

[детальніше]




З 20 лютого по 5 березня 2024 року провідний фахівець відділу навчально-методичної роботи, акредитації і ліцензування Любов Гут провела лекторій на тему «Досвід проведення аудитів внутрішньої системи забезпечення якості і освітньої діяльності та якості вищої освіти у ЧТЕІ ДТЕУ».

[детальніше]




4 березня 2024 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди відзначення 75-річчя від Дня народження відомого українського митця Володимира Івасюка. Захід мав назву «Незакінчена мелодія».

[детальніше]




4 березня 2024 року у рамках укладеного між ЧТЕІ ДТЕУ (м. Чернівці, Україна) та Університетом менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) Меморандуму відбулася робоча зустріч з обговорення освітніх програм.

[детальніше]




4 березня 2024 року на базі Університету менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Інформаційна та фінансова безпека в системі менеджменту».

[детальніше]




З 22 січня по 4 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ, а саме: Анатолій Вдовічен, Ірина Лошенюк, Ольга Вдовічена, Алла Чорновол, Юрій Королюк, Валентина Чичун, Конон Багрій, Сергій Рилєєв, Юрій Чаплінський, Леонід Мільман, Оксана Зеленюк, Наталія Шупрудько, Алла Шимко, Анна Кримська, Олексій Малярчук пройшли закордонне стажування в Університеті менеджменту безпеки у м. Кошице (Словаччина).

[детальніше]




З нагоди святкування 210-ї річниці дня народження Тараса Григоровича Шевченка кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики ЧТЕІ ДТЕУ Наталія Максим'юк організувала та провела культурно-просвітницький захід «Тарас Шевченко – геній без наступника». Захід об’єднав тих, хто любить, оберігає, популяризує та шанує пам’ять про людину, яка стала для України людиною-символом, людиною-знаком, людиною-фокусом.

[детальніше]




Благодійництво для ЧТЕІ ДТЕУ уже давно стало невідʼємною частиною життя. 2023-2024 навчальний рік теж не став винятком. Щомісячно викладачі, співробітники та студенти долучалися і продовжують долучатися до різноманітних акцій, які націлені на збереження найціннішого - життя і здоровʼя людини.

[детальніше]




4 березня 2024 року для студентів 1 курсу проведено лекцію-презентацію «Академічна доброчесність в освітньому середовищі». Лекція проведена у змішаному форматі за участю начальника навчального відділу, к.е.н., доцента Ірини Мустеци, та експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти із здобувачів вищої освіти, члена ради студентського самоврядування, студента 3 курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Вдовічена Данила.

[детальніше]





» Лютий 2024 року

29 лютого 2024 року Цьогоріч останній день зими став особливим для слухачів Школи кондитера - вони навчились готувати запашні булочки Сінабони.

[детальніше]




29 лютого 2024 року відбулась зустріч-презентація з Олександром Довганичем, співвласником закладів ресторанного господарства «La pasta», «Тераса», «Дім18» та головою громадської організації «БорЩ».

[детальніше]




29 лютого 2024 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у змішаному режимі проведено відкриту лекцію на тему «Теоретичні та практичні аспекти інновацій у сучасному ресторанному господарстві». Лектор - Марія Паска, д.вет.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету ім. І. Боберського.

[детальніше]




28 лютого 2024 року студенти першого та другого курсів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у межах вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного господарства», «Організація ресторанного бізнесу» та «Барна справа» під керівництвом Паламарек Каріни Вікторівни та Паращук Анастасії Віталіївни відвідали ресторан «Bjork».

[детальніше]




27 лютого 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулося засідання наукового гуртка «Радник бухгалтера» в онлайн-форматі.

[детальніше]




26 лютого 2024 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




26 лютого 2024 року проведено засідання наукового гуртка «Фінансист» на тему «Особливості соціальної політики України в умовах воєнного стану».

[детальніше]




26 лютого 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Наша зброя – це наша правда!», присвячена 10-річчю початку російсько-української війни.

[детальніше]




У лютому 2024 року учасники туристичного клубу «Плай», студенти та працівники ЧТЕІ ДТЕУ, на чолі з керівником Олександром Крецьким, здійснили заплановані навчально-освітні подорожі до гірських хребтів Карпат.

[детальніше]




23 лютого 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій та у лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування відбулося засідання наукового гуртка «Профі».

[детальніше]




22 лютого 2024 року кафедрою менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики проведено студентський круглий стіл на тему «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану» за участю студентів наукового гуртка «Пошук». Запрошеним гостем став стейкголдер Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.

[детальніше]




22 лютого 2024 року на кафедрі фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ з метою налагодження взаємодії освіти і ринку праці відбулася робоча зустріч з обговорення освітньої програми «Фінансовий моніторинг та податковий менеджмент» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

[детальніше]




22 лютого 2024 року відбулася традиційна зустріч студентів 2 та 3 курсів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ з компанією Algoos Study Work and Travel, яку представляла Ірина Тайчук.

[детальніше]




22 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану» за участю студентів освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Менеджмент» та «Харчові технології», членів Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ та викладачів кафедр. Запрошеним гостем став стейкголдер Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.

[детальніше]




21 лютого 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ та здобувачі освітнього ступеня «магістр», ОП «Фінансовий моніторинг та податковий менеджмент» взяли участь у Всеукраїнському онлайн-форумі «Фінансова грамотність».

[детальніше]




21 лютого 2024 року відбулося чергове засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




21 лютого 2024 року. У Міжнародний день рідної мови кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики ЧТЕІ ДТЕУ Наталія Максим'юк організувала та провела культурно-просвітницький захід «До рідного слова торкаюсь душею», що об’єднав тих, хто любить, оберігає, популяризує та шанує українську мову, хто вважає її категорією духовною, світоглядовою і націєтворчою.

[детальніше]




19 лютого 2024 року відбулася робоча зустріч науково-педагогічного колективу кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ з Оксаною Андріївською, директором сімейної кавʼярні «AB Coffee», яка є випускницею та зовнішнім стейкголдером кафедри.

[детальніше]




15 лютого 2024 року відбулася чергова зустріч студентів 1 та 2 курсів ЧТЕІ ДТЕУ різних спеціальностей з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy.

[детальніше]




14 лютого 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ радою студентського самоврядування проведено цікавий і пізнавальний захід «Хто зверху?», приурочений Дню всіх закоханих.

[детальніше]




14 лютого 2024 року проведено засідання редакційної колегії наукового журналу «Вісник ЧТЕІ», на якому були присутні усі члени на чолі з головним редактором – директором інституту, д.е.н., професором Анатолієм Вдовіченим.

[детальніше]




13 лютого 2024 року студенти наукового гуртка «Пошук»: Вадим Мироняк, Кароліна Гуцуляк, Данило Вдовічен, Вікторія Шестобуз, Анастасія Крецька, Вікторія Тодераш та інші взяли участь у студентській науковій Інтернет-конференції «Управління підприємствами готельно-ресторанного господарства в умовах геополітичних викликів ХХІ століття». З доповіддю виступила Вікторія Тодераш Віуторія. Мета конференції - сприяння розкриттю наукового потенціалу студентської молоді, обмін науковою інформацією у сфері управління підприємствами готельно-ресторанного господарства.

[детальніше]




13 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ проведено студентську наукову Інтернет-конференцію «Управління підприємствами готельно-ресторанного господарства в умовах геополітичних викликів ХХІ століття».

[детальніше]




У період з 6 по 12 лютого 2024 року Любов Гут, к.е.н., доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ, провела профорієнтаційну роботу у загальноосвітніх закладах Сторожинецького району, ознайомила учнів навчальних закладів з особливостями вступної кампанії ЧТЕІ-2024, зі спеціальностями та освітніми програмами, інфраструктурою інституту, особливостями та перевагами навчального процесу, здобутками та досягненнями студентської молоді.

[детальніше]




8 лютого 2024 року кафедрою фінансів, обліку і оподаткування було проведено профорієнтаційну роботу зі студентами коледжів м. Чернівців та Чернівецької області в рамках засідання студентського круглого столу «Цифрові технології обліку, аналізу та аудиту в контексті відбудови економіки України».

[детальніше]




8 лютого 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулося засідання студентського круглого столу кафедри фінансів, обліку і оподаткування на тему «Цифрові технології обліку, аналізу та аудиту в контексті відбудови економіки України».

[детальніше]




6 лютого 2024 року. Вітаємо студента 3 курсу, 302 групи, спеціальності 073 «Менеджмент» (Управління бізнесом) Вдовічена Данила з перемогою у конкурсному відборі експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти із здобувачів вищої освіти!

[детальніше]




2 лютого 2024 року. У боротьбі за Україну загинув випускник нашого інституту 2007 року, начальник служби ракетно-артилерійського озброєння технічної частини військової частини 44856 Сергій РИМЛЯНСЬКИЙ, 28.01.1985 р.н.

[детальніше]




Лютий 2024 року. Чернівецька міська рада запрошує до участі у програмі стажування.

[детальніше]





» Січень 2024 року

29 січня 2024 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




29 січня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулася лекція-презентація «Пам’яті Героїв Крут».

[детальніше]




25 січня 2024 року відбулося асідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




З 8 по 18 січня 2024 року доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Юлія Маначинська пройшла науково-педагогічне підвищення кваліфікації від Європейського банку реконструкції та розвитку, Університету Райса та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань.

[детальніше]




22 січня 2024 року делегація науково-педагогічних працівників Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ здійснила робочий візит до Університету менеджменту безпеки бізнесу в м. Кошице (Словаччина).

[детальніше]




У січні 2024 року колективом кафедри менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики, групами забезпечення освітніх програм разом зі стейголдерами, практиками і здобувачами було проведено зустріч з метою обговорення спеціальностей підготовки здобувачів вищої освіти, а саме 051 «Економіка», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

[детальніше]




Січень 2024 року. Кафедра фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ активно працює над вдосконаленням якості освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти.

[детальніше]




22 січня 2024 року український народ святкує День Соборності України, який символізує нашу єдність та непереможність.

[детальніше]




15 січня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Майбутнє – аудит», присвячена пам’яті доктора економічних наук, професора Нусінова Володимира Яковича.

[детальніше]




11 січня 2024 року відбулося обговорення проєкту ОП «Ресторанні технології та бізнес» ОС «магістр» гарантом та робочою групою освітньої програми.

[детальніше]




6 січня 2024 року. У період різдвяних свят керівниками туристичного клубу «Плай» ЧТЕІ ДТЕУ, а саме старшим викладачем Олександром Крецьким та доцентом Романом Гищуком, була проведена чергова зустріч із учасниками та членами «Плаю».

[детальніше]




Січень 2024 року. У період різдвяних та новорічних свят, завдяки спільній ініціативі та великій підтримці всіх працівників ЧТЕІ ДТЕУ, директорат інституту успішно закупив та передав 64 ракетно-артилерійському дивізіону два потужних ноутбуки бренду ThinkPad.

[детальніше]






» Грудень 2023 року

26 грудня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




26 грудня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулась Конференція трудового колективу.

[детальніше]




Грудень 2023 року. У Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ визначено ТОП-10 кращих студентів за І семестр 2023/2024 навчального року за результатами рейтингової оцінки та показниками участі студентів у навчальній, науковій і спортивній діяльності та громадському житті.

[детальніше]




22 грудня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено XIІІ Всеукраїнську наукову студентську інтернет-конференцію «Реформування економіки України як фактор забезпечення сталого розвитку».

[детальніше]




Грудень 2023 року. Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ та Університет Короля Данила уклали договір про співпрацю.

[детальніше]




З 7 листопада по 15 грудня 2023 року доцентка кафедри фінансів, обліку і оподаткування Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Юлія Маначинська успішно пройшла навчання за програмою онлайн-стажування «Інновації у викладанні та навчанні у вищій школі» Білостоцького університету (м. Білосток, Польща).

[детальніше]




З 1 листопада по 13 грудня 2023 року доцентка кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ Юлія Маначинська успішно пройшла навчання за програмою підвищення кваліфікації онлайн-школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях» та отримала сертифікат на 60 год. (2 кредити ЄКТС).

[детальніше]




12 грудня 2023 року колектив ЧТЕІ ДТЕУ вдруге передав представникам ДСНС України в Чернівецькій області саперні «павуки» – спеціалізоване взуття для проведення розмінування. Зазначену амуніцію було придбано за кошти, зібрані спільними силами колективу викладачів та студентів ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




З 30 жовтня по 10 грудня 2023 року науково-педагогічні працівники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, а саме: завідувачка кафедри, д.е.н., професор Алла Чорновол, доценти Тетяна Томнюк, Юлія Маначинська, Юлія Табенська та Юлія Урсакій, старші викладачі Олексій Малярчук і Валерія Пенюк, пройшли всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації.

[детальніше]




8 грудня 2023 року студенти 2 курсу денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ разом із старшим викладачем Наталією Максим’юк відвідали культурно-мистецький захід з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України, який відбувся в палаці «Академічний» міста Чернівці.

[детальніше]




6 грудня 2023 року студенти ЧТЕІ ДТЕУ відвідали наших військових у госпіталі, привітавши їх з Днем Збройних Сил України невеличкими, але теплими подарунками від Святого Миколая.

[детальніше]




6 грудня 2023 року. Привітання з Днем Збройних Сил України та Днем Святого Миколая.

[детальніше]




4 грудня 2023 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




4 грудня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]





» Листопад 2023 року

30 листопада 2023 року з метою популяризації ЧТЕІ ДТЕУ доцентом кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлією Маначинською було проведено профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів Чернівецького ліцею №7.

[детальніше]




30 листопада 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбувся День гостинності, участь у якому взяли учні випускних класів Чернівецького ліцею № 5 «Оріяна» та Чернівецького ліцею № 18.

[детальніше]




30 листопада 2023 року в лабораторії-студії ресторанних технологій ЧТЕІ ДТЕУ відбувся майстер-клас «Класичні десерти у сучасній інтерпретації» від випускника інституту, бренд-шефа Івана Іванчука. Захід організовано в рамках проведення Дня гостинності.

[детальніше]




З 27 по 30 листопада 2023 року на базі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбувся черговий науково-практичний семінар з фінансових розслідувань та злочинів, пов’язаних з криптовалютою.

[детальніше]




29 листопада 2023 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу організовано лекцію-екскурсію на виробництво кави та ресторанної продукції для кав'ярень компанії «Bacara».

[детальніше]




29 листопада 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету в онлайн-форматі відбулося засідання наукового гуртка «Радник бухгалтера» за участю представників відділу бухгалтерського обліку та планово-економічної роботи Департаменту освіти і науки ЧОДА.

[детальніше]




24 листопада 2023 року для студентів кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ організовано лекцію-екскурсію на тему «Затребуваність фахівців з обліку та фінансів на ринку праці: реалії сьогодення», яка відбулася за участю стейкголдера, начальника відділу кар’єрного консультування Юлії Булавки у Чернівецькій міській філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

[детальніше]




23 листопада 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ у рамках діяльності «Школи ділового успіху» було проведено тренінг «Актуальні ТОП-5 проблем та рішень ведення підприємницької діяльності. ОСНОВА ОСНОВ». Захід організовано разом зі спільнотою зі сприяння розвитку жіночому підприємництву U@WE Hub-Чернівці.

[детальніше]




23 листопада 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася студентська наукова Інтернет-конференція «Фінансово-економічний розвиток регіонів: виклики воєнного стану та поствоєнні перспективи» за участю науковців та студентів інституту.

[детальніше]




21 листопада 2023 року кафедрою менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики в рамках функціонування гуртка «Маркетолог» організовано та проведено майстер-клас на тему «Інноваційні маркетингові комунікації».

[детальніше]




21 листопада 2023 року у рамках вивчення дисципліни «Фінанси» для студентів 2 та 3 курсів ОС «молодший бакалавр» і «бакалавр» усіх спеціальностей була проведена дуальна лекція «Організація банківського бізнесу: сутність, принципи побудови, функції».

[детальніше]




20 листопада 2023 року для студентів спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» проведено практичний семінар «Успішні кроки для лідерства: просування власного бізнесу».

[детальніше]




17 листопада 2023 року у Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня студента.

[детальніше]




16 листопада 2023 року у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука студенти та викладачі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ долучилися до заходу з нагоди відзначення Дня студента.

[детальніше]




16 листопада 2023 року у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука студенти та викладачі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ долучилися до заходу з нагоди відзначення Дня студента.

[детальніше]




16 листопада 2023 року у рамках реалізації транскордонного проєкту «CARPATHIA UNESCO - GREEN CARPATHIA» для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено воркшоп у межах спільної операційної програми «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна».

[детальніше]




15 листопада 2023 року для слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу (керівниця – Любов Струтинська) проведено заняття на базі концептуального закладу ресторанного господарства «Creeme Cheese».

[детальніше]




15 листопада 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся День гостинності, на який завітали учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Чернівці та Чернівецької області.

[детальніше]




15 листопада 2023 року відбулась онлайн-зустріч студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ з Сергієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації «U.C.M. Italy» (Італія). До заходу приєднались також студенти Чернівецького ліцею сфери послуг.

[детальніше]




14-15 листопада 2023 року студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь у Всеукраїнській студентській науковій конференції «Фінансова система України в умовах економічних перетворень», яка відбувалася на базі кафедри фінансів Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




14 листопада 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ було проведено патріотичний захід – зустріч із командиром одного з підрозділів «Вовки Да Вінчі» Олександром Паращуком на псевдо «Лев».

[детальніше]




10 листопада 2023 року делегація учасників XІ Буковинського студентського фестивалю науки прибула в Сучавський університет ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія) для проведення другого дня заходу.

[детальніше]




10 листопада 2023 року між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету (м. Чернівці, Україна), та Університетом ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія), повторно підписано угоду про партнерство та співробітництво.

[детальніше]




10 листопада 2023 року члени наукового гуртка у складі делегації учасників XI Буковинського студентського фестивалю науки відвідали Сучавський університет ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія).

[детальніше]




9-10 листопада 2023 року члени наукового гуртка «Пошук» взяли участь у XI Буковинському студентському фестивалі науки.

[детальніше]




9-10 листопада 2023 року Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету проводить XІ Буковинський студентський фестиваль науки у змішаній формі (онлайн та офлайн). Цього року фестиваль набув не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівня. Сьогодні учасниками фестивалю стали студенти не лише Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ і Чернівецького фахового коледжу технологій і дизайну, а й Міжнародного гуманітарного університету (м. Одеса) та нашого закордонного партнера – Сучавського університету імені Штефана чел Маре з Румунії.

[детальніше]




9 листопада 2023 року з нагоди відзначення Дня науки в ім’я миру та розвитку у Чернівецькій міській раді відбулося урочисте відзначення молодих науковців за високі досягнення перед Чернівецькою територіальною громадою.

[детальніше]




8 листопада 2023 року на базі Державного торговельно-економічного університету у змішаному форматі відбулася відкрита лекція на тему «Повоєнне відновлення України: демографічний стан».

[детальніше]




6 листопада 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ проведено День студентського самоврядування ЧТЕІ ДТЕУ. Студенти-активісти спробували себе у ролі лекторів і провели навчальні заняття для своїх одногрупників та викладачів.

[детальніше]




6 листопада 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «День пам’яті жертв Голодомору», приурочена до 90-х роковин однієї з найбільших трагедій в історії нашого народу.

[детальніше]




3 листопада 2023 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельний і ресторанний менеджмент» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn».

[детальніше]




3 листопада 2023 року, як результат комунікації та налагодження партнерства у рамках ІІІ-го щорічного інноваційно-інвестиційного форуму «Invest Forum Chernivtsi 2023», до ЧТЕІ ДТЕУ для зустрічі з науково-педагогічним колективом завітав ректор університету «Київська школа економіки» (KSE), віцепрезидент з міжнародних зв’язків KSE Тимофій Брік, а також заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк.

[детальніше]




3 листопада 2023 року у м. Чернівцях пройшов ІІІ-й щорічний інноваційно-інвестиційний форум «Invest Forum Chernivtsi 2023», у якому взяли участь і представники ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




2 листопада 2023 року у рамках укладеного між ЧТЕІ ДТЕУ і ліцеєм № 12 «Ювілейний» Чернівецької міської ради Меморандуму про співпрацю для учнів був проведений профорієнтаційний захід під час тижня економіки, який проходив в ліцеї з 20 жовтня по 03 листопада 2023 року.

[детальніше]




2 листопада 2023 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзне практичне заняття на тему «Організація роботи служб і підрозділів у підприємствах готельного бізнесу» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».

[детальніше]




2 листопада 2023 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів» барменом Євгенієм Скрипником на базі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe» та ресторану «Noel».

[детальніше]




1-3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся 7-й міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну BestCookFest, який організували для студентів та учнів профільних закладів вищої і професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.

[детальніше]





» Жовтень 2023 року

30 жовтня 2023 року студентам ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» було проведено вебінар на тему: «Робота на камеру». Спікер – доцентка ЧТЕІ ДТЕУ, ведуча медіапроєктів «Буковинська кухня», «Тендітна незламність» Тетяна Незвещук-Когут.

[детальніше]




30 жовтня 2023 року для студентів ОС «магістр» усіх спеціальностей відбулася гостьова лекція на тему «Соціально-екологічний бізнес: створення бренду, маркетинг кампанії, робота із ДПП та грантами».

[детальніше]




Жовтень 2023 року. Навчання у магістратурі ЧТЕІ ДТЕУ завжди вирізнялося особливим підходом до формування фахових та професійних компетентностей у студентів. Свідченням такого принципу організації освітнього процесу є проведення для магістрів різноманітних тренінгів, майстер-класів та інших освітніх заходів практичного спрямування.

[детальніше]




Жовтень 2023 року. Випускник інституту Леонід Мільман, а нині – к.е.н., директор ТОВ «Еколат», провів для студентів ОС «магістр» гостьову лекцію на тему: «Механізми управління змінами на підприємстві в умовах невизначеності: реалії воєнного стану та перспективи повоєнного розвитку».

[детальніше]




Жовтень 2023 року. Для студентів для студентів ОС «магістр» всіх спеціальностей знову була проведена гостьова лекція за участю провідних фахівців-практиків.

[детальніше]




Жовтень 2023 року. У рамках вивчення дисципліни «Менеджмент» (для студентів 2 курсу, ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» усіх спеціальностей була проведена дуальна лекція на тему: «Організовування як функція менеджменту в роботі сучасного керівника в умовах ризиків».

[детальніше]




30 жовтня 2023 року в рамках проведення «Career Week – 2023» пройшла чергова зустріч студентів 1-3 курсів ЧТЕІ ДТЕУ з Наталією Гуцул, стейкголдером, керівником Чернівецького Головного відділення Південно-Західного макрорегіонального управління АТ КБ ПриватБанк.

[детальніше]




30 жовтня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




30 жовтня 2023 року у приміщенні Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулася передача представникам Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області спеціального захисного взуття для розмінування.

[детальніше]




27 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся Х-й (ювілейний) Благодійний фестиваль-ярмарок «Свято Гарбуза».

[детальніше]




26 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося офіційне відкриття нової лабораторії-студії ресторанних технологій кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу.

[детальніше]




26 жовтня 2023 року директор ЧТЕІ ДТЕУ, професор Анатолій Вдовічен провів робочу зустріч із директоркою компанії «TWS», завідувачкою кафедри міжнародних комунікацій, заступницею декана з міжнародної діяльності факультету туризму та МК Ужгородського національного університету Русланою Жовтані.

[детальніше]




26 жовтня 2023 року за ініціативи керівника туристичного клубу «Плай» Олександра Крецького у ЧТЕІ ДТЕУ відбулося методичне об’єднання «Методика організації спортивних туристичних і екскурсійних походів молоді та вплив результатів гурткової, клубної роботи на професійну діяльність освітнього процесу педагогічних працівників фізичного виховання» для завідувачів кафедр, керівників і викладачів фізичного виховання та спорту закладів вищої освіти Чернівецької області.

[детальніше]




26 жовтня 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ була проведена зустріч із представниками міжнародної рекрутингової компанії «Travel Study Work» щодо можливостей проходження міжнародних стажувань та закордонної практики у закладах сфери ХоРеКа Туреччини, Греції, Кіпру, Словаччини та Болгарії.

[детальніше]




25 жовтня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 2 курсу спеціальностей «Міжнародна логістика», «Менеджмент» та «Маркетинг» у рамках вивчення з дисципліни «Основи підприємництва» відбувся майстер-клас на тему «Організаційно-правові форми підприємництва» (лектор – доцент Андрій Круглянко).

[детальніше]




24 жовтня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулась зустріч студентів 1 та 2 курсу з групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Чернівецькій області. Під час зустрічі представники загону розповіли студентам про види вибухових предметів та їх вплив на життя людей.

[детальніше]




24 жовтня 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy щодо можливості проходження закордонної практики.

[детальніше]




23 жовтня 2023 року відбулось урочисте нагородження сертифікатами студентів 3 та 4 курсів спеціальності «Харчові технології» Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, які проходили практичну підготовку на базі Асоціації «U.C.M. Italy» (Італія) з 22.05.2023 р. по 30.09.2023 р. Сертифікати вручали д.е.н., професор Василь Кифяк та президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і «U.C.M. Italy» Паоло Брешіа.

[детальніше]




21-22 жовтня 2023 року керівниками туристичного клубу «Плай» – старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Олександром Крецьким та доцентом цієї ж кафедри Романом Гищуком – було здійснено виїзний науково-практичний семінар для студентів 1 курсу ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Туристично-рекреаційний потенціал Покутсько-Буковинських Карпат і Горган».

[детальніше]




20 жовтня 2023 року у приміщенні обласного академічного театру імені Ольги Кобилянської за сприяння програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та організації ГО «Дорога смаку Прикарпаття» відбувся форум «Крафт-Ridni».

[детальніше]




19 жовтня 2023 року в рамках проведення «Career Week – 2023» для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була проведена зустріч з представниками АТ КБ Приватбанк: директором Чернівецького відділення №5 Васильчук Аделою та керівником напрямку з зарплатних та соціальних карток Чернівецької області Іриною Корнило.

[детальніше]




18 жовтня 2023 року у рамках відзначення ІІІ Буковинського обласного книжкового фестивалю «БукФест» для викладачів і студентів освітнього ступеня «магістр» ЧТЕІ ДТЕУ відбулася відкрита лекція-дискусія «Економічна модель розвитку» та презентація книги «Як підняти українську економіку» відомого економіста, ученого, політолога, громадського діяча, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака.

[детальніше]




18 жовтня 2023 року в актовому залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася публічна лекція відомого економіста, науковця, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака для студентів 2 і 3 курсів освітнього ступеня «бакалавр».

[детальніше]




17 жовтня 2023 року у рамках проведення «Career Week-2023» відбулася зустріч представників бренду Bacara Coffee зі студентами 1 і 2 курсів спеціальностей «Менеджмент» і «Маркетинг» ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




16 жовтня 2023 року для студентів другого курсу ЧТЕІ ДТЕУ проведено лекцію-бесіду на тему «Діяльність ТРЦ «Екватор» в умовах війни». Лектор – керуючий ТРЦ «Екватор» Ілля Грицюк. Захід організовано кафедрою фінансів, обліку і оподаткування. Модератори – д.е.н., професор Алла Чорновол та к.е.н., доцент Юлія Табенська.

[детальніше]




16 жовтня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ в онлайн-форматі на базі платформи Zoom відбулося засідання наукового гуртка «Радник бухгалтера».

[детальніше]




12 жовтня 2023 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені І. Боберського у форматі онлайн та офлайн проходила IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності».

[детальніше]




12 жовтня 2023 року радою студентського самоврядування Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проведено квест «Вулицями Чернівців».

[детальніше]




11 жовтня 2023 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя ЧТЕІ ДТЕУ відбувся семінар на тему «Що варто знати про актуальні вірусні захворювання». Семінар проводила Ольга Прижбило, завідувач відділу промоції здорового способу життя ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

[детальніше]




10 жовтня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся виховний захід для студентів 1 курсу, організований представниками Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, Міжнародної антинаркотичної асоціації та громадської організації «Ні» НАРКОТИКАМ».

[детальніше]




6 жовтня 2023 року відбулося відкрите засідання Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ (НТМУС ЧТЕІ), на яке було запрошено усіх охочих студентів, керівників наукових гуртків, науково-педагогічних працівників кафедр. Засідання проводилось у змішаному режимі онлайн і офлайн, що дало змогу охопити весь студентський актив.

[детальніше]




6 жовтня 2023 року року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулась гостьова лекція з лікарем акушером-гінекологом Yuzko Medical Cеnter Тофаном Богданом.

[детальніше]




жовтень 2023 року. У рамках співпраці з Міжнародною неприбутковою гуманітарною організацією HIAS Ukraine в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів 2 курсу проведено психологічні тренінги СЕТА Psychosocial.

[детальніше]




4 жовтня 2023 року в лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування ЧТЕІ ДТЕУ відбулось практичне засідання школи кондитера.

[детальніше]




4 жовтня 2023 року у рамках вивчення дисциплін «Маркетинг інновацій» та «Управління змінами» доя студентів ОС «магістр» відбувся майстер-клас «Просування бізнесу на цільову аудиторію. Покрокова інструкція».

[детальніше]




4 жовтня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешіа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy та випускника проєкту «Euro Est» Андрія Садового.

[детальніше]




2 жовтня 2023 року відбулася вже традиційна зустріч представника Компанії Algoos Study Work and Travel зі студентами ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




2 жовтня 2023 року для студентів ОС «магістр» усіх спеціальностей та членів наукового гуртка «Фінансист» був проведений майстер-клас на тему «Фінансові аспекти функціонування страхових компаній: сучасний стан та перспективи розвитку». Спікер заходу – Ігор Цуренко, заступник директора з регіонального розвитку страхової компанії «Гардіан».

[детальніше]




2 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація, приурочена 82-м роковинам трагедії в Бабиному Яру.

[детальніше]




1 жовтня 2023 року. З Днем захисників і захисниць України.

[детальніше]




1 жовтня 2023 року. Вітання директора ЧТЕІ ДТЕУ Анатолія Вдовічена.

[детальніше]





» Вересень 2023 року

29 вересня 2023 року на базі Одеського національного технологічного університету у змішаному режимі проходив перший етап семінару-воркшопу «МARKETING AND EVENT MANAGEMENT IN RESTAURANT BUSINESS» від професора Міхаели Лазовіч з Academy of Applied Studies Belgrade (Сербія).

[детальніше]




29 вересня 2023 року викладачі кафедри менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики під керівництвом завідувачки кафедри Валентини Чичун спільно із Науковим товариством молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у тренінгу на тему «Роль комунікацій в сучасному діловому світі».

[детальніше]




29 вересня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відкрито куточок пам’яті випускникам та студентам, які мужньо захищали Україну і поклали найдорожче – своє життя. Куточок відкрито до Дня захисників та захисниць України.

[детальніше]




Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. №858-р Василю Кифяку, доктору економічних наук, професору, заступнику директора з наукової, науково-методичної роботи та міжнародних зв'язків Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було призначено стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

[детальніше]




З 4 по 28 вересня 2023 року студенти ЧТЕІ ДТЕУ брали участь різноманітних онлайн-заходах, що проводив Центр фінансових знань «Талан» Національного банку України з нагоди відзначення Дня гривні (27-ї річниці національної валюти нашої країни).

[детальніше]




27 вересня 2023 року відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




27 вересня 2023 року директоратом ЧТЕІ ДТЕУ було придбано та презентовано студентам віртуальні окуляри Meta Quest 2.

[детальніше]




27 вересня 2023 року відбувся туристичний бранч, приурочений Всесвітньому дню туризму.

[детальніше]




27 вересня 2023 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму представники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ були нагороджені Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

[детальніше]




27 вересня 2023 року. Щиро вітаємо всіх колег, партнерів та студентів, а також усіх причетних до сфери туризму з професійним днем - Всесвітнім днем туризму!

[детальніше]




26 вересня 2023 року викладачами кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу і керівниками туристичного клубу «Плай» ЧТЕІ ДТЕУ спільно з відділом з питань туризму Чернівецької ОВА на території 4 корпусу інституту для студентів усіх спеціальностей був проведений майстер-клас з організації гірсько-пішохідних спортивних подорожей.

[детальніше]




26 вересня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося відкрите показове заняття д.е.н., професора Василя Кифяка на тему «Туристичні можливості Буковини і міста Чернівці», приурочене до Всесвітнього дня туризму.

[детальніше]




25 вересня 2023 року для студентів ОС «магістр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисциплін «Податковий менеджмент» та «Фінансова політика держави», за участі членів наукового гуртка «Фінансист» був проведений семінар-тренінг на тему «Податкові новації щодо суб’єктів малого бізнесу в умовах воєнного стану». Спікер заходу – Тетяна Томнюк, керівник консалтингової компанії «Стандарт якості», кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




Вересень 2023 року. З нагоди Всесвітнього дня туризму колектив ЧТЕІ ДТЕУ здійснив виїзний семінар-практикум «Туристичний потенціал Карпатського регіону як суспільно-економічний ресурс євроінтеграції».

[детальніше]




22 вересня 2023 року відбулися загальні збори наукового гуртка «Пошук».

[детальніше]




21 вересня 2023 року на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ була проведена «Посвята першокурсників», яка була приурочена до відзначення Міжнародного дня миру.

[детальніше]




20 вересня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів 1-2 курсів денної форми навчання освітнього ступеня «магістр» відбувся вебінар на тему «Інноваційні зміни у діяльності торговельної мережі: бізнес, менеджмент, маркетинг».

[детальніше]




15 вересня 2023 року для студентів ОС «магістр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисциплін «Організація готельного бізнесу» та «Маркетинг інновацій» був проведений семінар-тренінг на тему «Особливості розробки концепції готелю». Спікер заходу - Олександр Чорний, сертифікований бізнес-тренер, експерт готельного бізнесу, керівник, засновник Smart Education Hotel School (м. Київ).

[детальніше]




15 вересня 2023 року студенти 1-3 курсів ЧТЕІ ДТЕУ, члени ради студентського самоврядування, а також викладачі Юрій Чаплінський, Любов Струтинська, Юлія Урсакій, Валерія Пенюк долучилися до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

[детальніше]




13 вересня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів освітнього ступеня «магістр» було проведено семінар-тренінг на тему «Сучасний маркетинг у підприємництві та громадських ініціативах».

[детальніше]




11 вересня 2023 року для студентів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ відбулась гостьова лекція на тему «Особливості ведення бізнесу в умовах воєнного стану та повоєнного розвитку».

[детальніше]




Вересень 2023 року. З метою набуття нових знань доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ Любов Гут протягом трьох місяців проходила навчання на онлайн-курсі «Школа фінансової грамотності «Талан» для педагогів» і у вересні отримала відповідний сертифікат про підвищення кваліфікації, загальним обсягом 30 годин (1 кредит ЄКТС), від Національного банку України.

[детальніше]




8 вересня 2023 року для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа» проведено засідання Школи ділового успіху (модератор - к.е.н., доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Любов Гут), на якому своєю історією успіху поділився підприємець з Харкова - власник торгової мережі «Hipsters» Ілля Кушніренко, який проінформував студентів про започаткування власного бізнесу у студентські роки, його розвиток в умовах невизначеності (Covid, повномасштабна війна), його релокацію у Чернівці та масштабування в сучасних умовах.

[детальніше]




4 вересня 2023 року між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ, в особі директора Анатолія Вдовічена, ГО «Асоціація готельєрів і ресторанів» та ГС «Gastro Club» (м. Дніпро), в особі голови організацій Олени Булах, підписано декларації про співпрацю.

[детальніше]




1 вересня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




1 вересня 2023 року ЧТЕІ ДТЕУ прийняв у свою освітянську родину більше 550 студентів-першокурсників.

[детальніше]




1 вересня 2023 року в актовій залі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулась Конференція трудового колективу інституту.

[детальніше]




1 вересня. Шановні викладачі та студенти ЧТЕІ ДТЕУ, а також колеги-педагоги та всі причетні, щиро вітаємо вас з початком нового навчального року.

[детальніше]





» Серпень 2023 року

Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

[детальніше]




24 серпня 2023 року. Щиро вітаємо вас з Днем Незалежності України!

[детальніше]




23 серпня 2023 року. З Днем Державного Прапора України!

[детальніше]




Серпень 2023 року. Представники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь в установчій зустрічі щодо співпраці в рамках проєкту «Розбудова системи кейс-менеджменту випадків гендерно зумовленого насильства (ГЗН), підтримки та інформування у місцях, компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Чернівецькій громаді».

[детальніше]





» Липень 2023 року

У рамках проведення Українсько-румунсько-молдовського бізнес-форуму, який проходить в Чернівцях 06-07 липня 2023 року, у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася робоча зустріч.

[детальніше]




З 20.02.2023 р. по 03.07.2023 р. студентка 4 курсу спеціальності «Облік і аудит» Галина Мельниченко взяла участь в освітній програмі Європейського Союзу «Erasmus+» і пройшла навчання у Трансильванському університеті (м. Брашов, Румунія).

[детальніше]




3 липня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «молодший бакалавр» освітніх програм «Менеджмент» та «Харчові технології та інженерія».

[детальніше]





» Червень 2023 року

30 червня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «бакалавр» таких освітніх програм: «Маркетинг», «Менеджмент», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології та інженерія», «Міжнародна економіка», «Туризм».

[детальніше]




29 червня 2023 року на базі Академії професійної освіти «Меркур» (м. Калужа, Словацька Республіка) відбулася наукова конференція-круглий стіл «Безпека харчової продукції, HACCP, євроінтеграція».

[детальніше]




28 червня 2023 року колектив Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяв участь у загальноміському заході з нагоди Дня Конституції України на Центральній площі Чернівців. Після хвилини мовчання за загиблими українцями та офіційних урочистостей запалили лампадки біля стели Героїв, вшановуючи пам'ять про них.

[детальніше]




З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ! Двадцять сім років тому, висловлюючи суверенну волю народу, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, Верховна Рада прийняла основний закон України – Конституцію.

[детальніше]




26 червня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




Протягом квітня-червня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ проходили професійні (сертифікатні) програми підвищення кваліфікації «Інноваційні методи та процеси роботи закладів ресторанного господарства» та «Готельно-ресторанна справа: організація, управління та інноваційні технології».

[детальніше]




21 червня 2023 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




На початку 2023 року за ініціативи та організації ГО «Асоціація готельєрів і ресторанів» м. Дніпро та ГС «Gastro Cuild», під керівництвом голови організацій Олени Булах відбувся Всеукраїнський онлайн-конкурс «Гарбузовий маєток 2023».

[детальніше]




Протягом травня-червня 2023 року колектив та студентство Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ продовжували підтримувати Збройні сили України. Цього разу метою став збір коштів для підтримки студента інституту, який сьогодні разом із побратимами із грузинського легіону працює у зоні ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС в Херсонській області, а також для підтримки батька студента, який зараз перебуває у зоні активних дій у Бахмуті.

[детальніше]




14 червня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів, обліку і оподаткування було проведено засідання круглого столу на тему «Банківський сектор: стабільність попри всі виклики» за участю фахівців банківської сфери та науковців інституту.

[детальніше]




12 червня 2023 року студентки Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету Фербей Г. та Фірчук М. отримали грамоти за участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», який відбувався на базі Національного університету «Чернігівська політехніка».

[детальніше]




Червень 2023 року. У ЧТЕІ ДТЕУ визначено ТОП-10 кращих студентів 2022/2023 навчального року за результатами рейтингового оцінювання та показниками участі студентів у навчальній, науково-технічній діяльності, громадському житті та спортивній діяльності за ІІ семестр.

[детальніше]




8 червня 2023 року з нагоди відзначення 25-річчя присвоєння обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка у відкритому просторі «Open-air-library» відбувся захід «Урочиста Академія «Михайло Івасюк: велич особистості». На нього був запрошений заступник директора ЧТЕІ ДТЕУ, д.е.н., професор В. Ф. Кифяк.

[детальніше]




7 червня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку за участю науковців ЧТЕІ ДТЕУ та всіх зацікавлених на тему «Інформаційна та цифрова безпека в сучасному освітньому середовищі вищої школи».

[детальніше]




6 червня 2023 року в приміщенні Чернівецької обласної військової адміністрації відбулась зустріч представників Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України із науковою молоддю закладів вищої освіти та наукових установ області.

[детальніше]




5 червня 2023 року відбулися установчі збори Молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді, під час яких було обрано новий склад.

[детальніше]




Червень 2023 року. Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ запрошує на роботу.

[детальніше]





» Травень 2023 року

29 травня 2023 року відбулася передача трьох дронів військовим. Ці «пташки» для армійців є надійними очима у небі і, сподіваємося вбережуть не одне життя.

[детальніше]




26 травня 2023 року на базі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбувся Ярмарок кар’єри - 2023.

[детальніше]




26 травня 2023 року у Чернівцях відбувся перший туристичний форум «Chernivtsi Tourism Forum 2023», метою якого стало створення майданчика для обміну кращими практиками, ініціативами та ідеями щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди в обласному центрі Буковини.

[детальніше]




25 травня 2023 року у рамках діяльності Школи бармена для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» пройшов майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів».

[детальніше]




25 травня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




Травень 2023 року. Восьме, заключне заняття з циклу майстер-класів було приурочене набору овочів з різних видів капусти. Маринували, запікали, тушкували у соусах, використовували весь творчий потенціал для створення широкого асортименту страв з локальних капустяних овочів.

[детальніше]




Травень 2023 року. Сьомий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Шостий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. П’ятий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Четвертий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Третій майстер-клас у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван», з метою популяризації вживання плодово-овочевої сировини серед студентської молоді та розширення асортименту овочевої продукції для повсякденного вживання.

[детальніше]




Травень 2023 року. Весняно-літній період – це сезон локальних овочів, які повинні включатися до раціону харчування кожної людини. Саме така тема була обрана для проведення другого майстер-класу у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ та компанії «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. З метою популяризації культури здорового харчування, зокрема вживання плодово-овочевої продукції, у ЧТЕІ ДТЕУ заплановано цикл практичних майстер-класів щодо приготування страв з овочів.

[детальніше]




24-25 травня 2023 року науковці ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії», що проводилася на базі Уманського національного університету садівництва.

[детальніше]




23 травня 2023 року з нагоди Дня Героїв на Центральній площі міста Чернівців відбулося офіційне вшанування пам’яті героїв України, які віддали своє життя за незалежність та цілісність нашої держави.

[детальніше]




З нагоди відзначення Дня науки в Україні 20 травня 2023 року Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету щиро вітає всіх науковців Буковини та України!

[детальніше]




19 травня 2023 року з нагоди відзначення Дня науки в Україні в Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулося нагородження інтелектуальної еліти краю.

[детальніше]




18 травня 2023 року науковці та студенти ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених, аспірантів і студентів з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика», яка відбувалася на базі Львівського державного університету фізичної культури імені І. Боберського.

[детальніше]




18 травня 2023 року День вишиванки для Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ давно набув особливого значення.

[детальніше]




17 травня 2023 року у м. Віла-Реал (Португалія) відбулося урочисте підписання Меморандуму про партнерство, співробітництво та науковий обмін між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та Університетом Траз-уш-Монтиш і Алту-Дору.

[детальніше]




13 травня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ в онлайн-форматі на базі платформи Zoom відбулося засідання наукового гуртка «Радник бухгалтера».

[детальніше]




11 травня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась міжнародна науково-практична конференція «Трансформація готельно-ресторанного бізнесу регіону в умовах євроінтеграції».

[детальніше]




10 травня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ був проведений студентський круглий стіл на тему «Державне регулювання страхової діяльності в Україні».

[детальніше]




9 травня 2023 року між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ (директором інституту, д.е.н., професором Анатолієм Вдовіченим) та компанією (мережею магазинів) «Фруктовий караван» (власником та засновником Сергієм Багуляком і дієтологом, велнес-консультантом Наталією Бочаровою) підписано меморандум про співпрацю.

[детальніше]




9 травня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо», присвячена 78 річниці підписання акту капітуляції нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

[детальніше]




9 травня 2023 року. За підсумками конкурсу «10 найактивніших закладів вищої та професійно-технічної освіти України» Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ зайняв п’яту позицію у рейтингу серед інших 139 ЗВО України.

[детальніше]




5 травня 2023 року у рамках професійних (сертифікатних) програм підвищення кваліфікації за напрямами «Інноваційні методи та процеси роботи закладів ресторанного господарства» та «Готельно-ресторанна справа: організація, управління та інноваційні технології», що проводяться на базі ЧТЕІ ДТЕУ, був проведений майстер-клас «Важливі правила комунікації з командою в сфері гостинності».

[детальніше]




4 травня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів, обліку і оподаткування було проведено студентський круглий стіл на тему «Трансформаційні зміни фінансової системи держави в умовах воєнного стану» за участю науковців, практичних працівників і студентів. Метою його стала актуалізація знань щодо сучасних викликів функціонування національної фінансової системи в умовах воєнного стану та обґрунтування напрямів повоєнної відбудови економіки країни.

[детальніше]




3 травня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів, обліку і оподаткування було проведено студентський круглий стіл на тему «Трансформаційні зміни фінансової системи держави в умовах воєнного стану» за участю науковців, практичних працівників і студентів. Метою його стала актуалізація знань щодо сучасних викликів функціонування національної фінансової системи в умовах воєнного стану та обґрунтування напрямів повоєнної відбудови економіки країни.

[детальніше]





» Квітень 2023 року

28 квітня 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся фінал V Всеукраїнського студентського конкурсу бізнес-проєктів «БІЗНЕС-ТРАМПЛІН».

[детальніше]




27 квітня 2023 року на базі КЗ «Чернівецький обласний центр художньо-естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся ІІ тур обласного фестивалю-конкурсу «Рідна пісня».

[детальніше]




27 квітня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся День гостинності, на який завітали учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Чернівців та Чернівецької області.

[детальніше]




27 квітня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




27 квітня 2023 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




26-27 квітня 2023 року у Херсонському національному технічному університеті проходила міжнародна науково-практична конференція «СИНЕРГІЯ НАУКИ І БІЗНЕСУ У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ ХЕРСОНЩИНИ», до програмного комітету якої входив директор Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Анатолій Вдовічен.

[детальніше]




26 квітня 2023 року для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» був проведений майстер-клас на тему «Управління бізнес-процесами в готельно-ресторанному бізнесі.

[детальніше]




26 квітня 2023 року члени наукового гуртка ЧТЕІ ДТЕУ «Радник бухгалтера» під керівництвом к.е.н., доцента Ірини Мустеци в рамках засідання гуртка долучилися до заходу кафедри обліку та оподаткування Державного торговельно-економічного університету. Тема відкритої лекції: «Вимоги щодо звітності про цілі сталого розвитку в ЄС».

[детальніше]




21 квітня 2023 року у режимі on-line кафедрою фінансів, обліку та оподаткування були проведені математичні читання на тему «Українські творці математики» за участю викладачів кафедри, інституту та студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

[детальніше]




20 квітня 2023 року у рамках виконання договірних відносин з Асоціацією шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy та з метою підготовки студентів до проходження літньої практики на базі закладів ресторанного господарства Південної Італії у ЧТЕІ ДТЕУ проведено майстер-клас «Культура приготування та подачі традиційних італійських страв».

[детальніше]




18 квітня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація з нагоди 150-річчя від дня народження М. Міхновського – громадського та політичного діяча, учасника боротьби за незалежність України в XX столітті «Микола Міхновський – перший ідеолог самостійної України».

[детальніше]




18 квітня 2023 року в стінах ЧТЕІ ДТЕУ відбувся круглий стіл на тему «Сучасні тренди маркетингу в умовах нових викликів», організований кафедрою менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики. Його метою було висвітлення найбільш актуальних тенденцій у сфері маркетингу в контексті сучасної діджитал-економіки та врахування нових викликів, які виникають у зв'язку зі змінами у споживацькій поведінці та технологічному розвитку.

[детальніше]




13-14 квітня 2023 року на базі Хортицької національної реабілітаційної академії відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу».

[детальніше]




13 квітня 2023 року стейкголдером, заступником генерального директора з обліку, фінансів та статистики, головним бухгалтером ТДВ «Чернівецький хімзавод», сертифікованим аудитором України, к.е.н., випускницею ЧТЕІ ДТЕУ Людмилою Столяр була проведена лекція на тему «Сучасні реалії управління бізнесом: загальна система оподаткування».

[детальніше]




У квітні 2023 року відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу есе «Мій Шевченко», який проводився Громадською організацією «Інноваційні обрії України» з 15 лютого до 12 березня 2023 року для молоді закладів загальної середньої та вищої освіти.

[детальніше]




11 квітня 2023 року відбулися установчі збори, під час яких було обрано новий склад Молодіжної ради при Чернівецькій ОДА.

[детальніше]




10 квітня 2023 року для здобувачів ОС «магістр» cпеціальностей «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування» ЧТЕІ ДТЕУ було проведено гостьову лекцію на тему «Держава як гарант забезпечення умов для підприємницької діяльності».

[детальніше]




10 квітня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено студентську наукову конференцію іноземними мовами «Воєнний стан в Україні: виклики для економіки».

[детальніше]




10 квітня 2023 року кафедрою менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики (відповідальний за проведення заходу - к.е.н., доцент Юрій Чаплінський) у рамках функціонування гуртка «Маркетолог» організовано та проведено майстер-клас на тему «Застосування SMM у маркетинговій комунікаційній діяльності підприємств регіону».

[детальніше]




10 квітня 2023 року доцентом кафедри фінансів, обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ Юлією Маначинською у рамках профорієнтаційної роботи було організовано й проведено зустріч з учнями випускових класів Кіцманського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Кіцманської міської ради ОТГ.

[детальніше]




10 квітня 2023 року відбулось засідання атестаційної комісії, на якому розглядалось питання атестації педагогічних працівників інституту.

[детальніше]




З 5 по 9 квітня 2023 року у м. Чернівцях пройшов Чемпіонат України з універсального бою.

[детальніше]




7 квітня 2023 року для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування» було проведено майстер-клас на тему «Облік, звітність та оподаткування ПДВ експортно-імпортних операцій в умовах воєнного стану».

[детальніше]




6 квітня 2023 року для викладачів та студентів ОС «магістр» ЧТЕІ ДТЕУ був проведений практичний вебінар на тему «Чи можуть нейромережі допомогти у просуванні психолога?»

[детальніше]




6 квітня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася студентська наукова Інтернет-конференція на тему «Соціально-економічні перетворення у довоєнний, воєнний та поствоєнний період» за участю науковців і студентів інституту. Організатор – кафедра фінансів, обліку і оподаткування.

[детальніше]




5 квітня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




3 квітня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ начальником навчального відділу Іриною Мустецою для студентів денної форми навчання було проведено вебінар «Організація освітнього процесу закладами вищої освіти в умовах діджиталізації».

[детальніше]




3 квітня 2023 року викладачами кафедри фінансів обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ у рамках профорієнтаційної роботи було організовано й проведено зустріч зі студентами випускного курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Сторожинецького лісового фахового коледжу.

[детальніше]





» Березень 2023 року

31 березня 2023 року для викладачів кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики в рамках роботи методичного семінару кафедри було проведено семінар на тему «Неформальна та інформальна освіта: реалії та перспективи інтеграції в освітній процес закладів вищої освіти під час воєнного стану та у поствоєнний період».

[детальніше]




31 березня 2023 року студенти та викладачі ЧТЕІ ДТЕУ мали нагоду взяти участь у лекції «Особливості управління фінансовими ресурсами підприємства», яку провела фінансовий директор ТОВ «Бестком Дистриб'юшн» Жанна Романів.

[детальніше]




31 березня 2023 року з нагоди Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week - 2023) та в рамках роботи наукового гуртка «Фінансист» доценткою кафедри фінансів, обліку і оподаткування Юлією Табенською для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» була проведена проблемна лекція-візуалізація на тему «Банківська система України в умовах війни».

[детальніше]




У лютому-березні 2023 року кафедрою фінансів, банківської справи і страхування ЧТЕІ ДТЕУ проведено низку засідань наукового гуртка «Радник бухгалтера» під керівництвом його керівника Ірини Мустеци. На них заслухано доповіді студентів, визначено найбільш актуальні теми проведених досліджень, які рекомендовано подати на наукові конференції.

[детальніше]




31 березня 2023 року з метою набуття практичних навичок ведення особистих фінансів з нагоди Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week - 2023) керівник Школи ділового успіху, доцентка кафедри фінансів, обліку і оподаткування Любов Гут організувала для студентів 2 курсу симуляційну гру-тренінг з фінансової грамотності «Життєвий капітал».

[детальніше]




31 березня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ був проведений Всеукраїнський круглий стіл «Воєнний стан в Україні: наслідки для сфери гостинності», метою якого було обговорення та визначення основних тенденцій і особливостей розвитку закладів готельно-ресторанного господарства в умовах війни, а також визначення їхніх перспектив у повоєнний період.

[детальніше]




30 березня 2023 року викладачі та студенти ОС «магістр» денної форми навчання спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Фінанси», «Облік і оподаткування» ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь в інтерактивній лекції на тему «Партнерство: комунікації, зв’язки, прибутки».

[детальніше]




30 березня 2023 року старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Любов'ю Струтинською проведено дуальну лекцію на тему «Харчова цінність плодово-овочевої сировини та її значення для ресторанної продукції» для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності «Харчові технології».

[детальніше]




28 - 30 березня 2023 року з нагоди Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week - 2023) керівником Школи ділового успіху, доценткою кафедри фінансів, обліку і оподаткування Любов Гут було проведено цикл лекцій на тему «Основні стратегії та моделі фінансової поведінки домогосподарств».

[детальніше]




29 березня 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті відбувся Міжнародний студентський конкурс стартапів «TourSystemUkrChallenge» за напрямами: «Start-up. Tour»; «Start-up. Hospitality»; «Start-up. Restaurant».

[детальніше]




29 березня 2023 року з нагоди Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week - 2023) студенти та викладачі ЧТЕІ ДТЕУ мали нагоду взяти участь у вебінарі «Сучасні технології, цифровізація та чат GPT у сфері фінансових послуг».

[детальніше]




29 березня 2023 року для студентів спеціальності «Харчові технології» та «Готельний і ресторанний менеджмент» ОС «бакалавр» і «молодший бакалавр» старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Любов'ю Струтинською організовано та проведено майстер-клас «Особливості обробляння яловичини для виробництва стейків».

[детальніше]




28 березня 2023 року було проведено дуальну лекцію на тему: «Медіаграмотність і місце сучасних ЗМІ в процесі бізнес-комунікації» з дисципліни «Цифрові бізнес-комунікації у професійній діяльності» для студентів 1-го курсу ОС молодший бакалавр та бакалавр.

[детальніше]




28 березня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Голодомор 1932–1933 рр. в Україні – геноцид українського народу», приурочена до 90-х роковин однієї з найбільших трагедій в нашій історії.

[детальніше]




Протягом лютого–березня 2023 року з метою забезпечення психологічної та психосоціальної підтримки науково-педагогічних працівників та студентської молоді ЧТЕІ ДТЕУ було проведено низку заходів з організації психосоціальної підтримки.

[детальніше]




24 березня 2023 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Пошук» кафедри менеджменту,маркетингу і міжнародної логістики.

[детальніше]




24 березня 2023 року з нагоди Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week - 2023) за підтримки Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору» в режимі онлайн студенти ЧТЕІ ДТЕУ брали участь у вебінарі від головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ.

[детальніше]




24 березня 2023 року для студентів ОС «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисциплін «Готельна справа» та «Ризики в маркетингу та безпека бізнесу» була проведена лекція Олександром Чорним, сертифікованим бізнес-тренером, керівником, засновником Smart Education Hotel School, на тему: «Маркетинг та просування готельних послуг в умовах воєнного часу».

[детальніше]




22 березня 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті відбулась ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Hotel, restaurant and tourism business: realities and challenges» («Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики»), яку організував факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

[детальніше]




22 березня 2023 року у рамках проведення Всесвітнього тижня грошей Global Money Week для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Маркетинг» економістом ПП «Болена», кандидаткою економічних наук, випускницею ЧТЕІ ДТЕУ 2005 року спеціальності «Економіка підприємства» Наталією Гнатишиною був проведений семінар-тренінг на тему «Вплив цінової політики на фінансовий стан підприємства під час війни».

[детальніше]




21 березня 2023 року на базі Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) у режимі онлайн відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Корпоративна звітність про соціальну відповідальність в Україні та ЄС».

[детальніше]




16 березня 2023 року у навчальній лабораторії кафедри харчових технологій та готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках проєкту підготовки до літньої практики в Італії «Euro Est», італійським ресторатором Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президентом Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy, та випускниками проєкту «Euro Est» Андрієм Садовим і Єлизаветою Горпиняк проведено два майстер-класи за темою «Культура та особливості сучасної італійської кухні та сервісу».

[детальніше]




16 березня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy, редактора книг на тему кулінарології і туризму Італії, та випускників проєкту «Euro Est» Андрія Садового, піццайоло, і Єлизавети Горпиняк, спеціаліста-офіціанта.

[детальніше]




16 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до лекції сертифікованого бізнес-тренера, керівника, засновника Smart Education Hotel School Олександра Чорного, на тему «Комунікація та ефективні продажі b2b/ b2c».

[детальніше]




З 15 лютого по 15 березня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась студентська олімпіада з 18 навчальних дисциплін та спеціальностей.

[детальніше]




15 березня 2023 року, на запрошення доцентів Романа Гищука та Ольги Хитрової, в актовій залі відбулася зустріч у формі майстер-класу «Особливості співпраці менеджерів готелів і туристичних фірм у рекламних турах» випускниці Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, а нині успішної менеджерки туристичної фірми «Дискавері» Антоніни Боднар (Попович) зі студентами спеціальностей 073 «Готельний і ресторанний менеджмент» та 241 «Готельно-ресторанна справа» освітніх ступенів «молодший бакалавр» і «бакалавр».

[детальніше]




15 березня 2023 року за участю науковців та студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» ЧТЕІ ДТЕУ відбулося засідання наукового гуртка «Фінансист» на тему «Соціально-економічні перетворення в довоєнний, воєнний та поствоєнний період».

[детальніше]




13 березня 2023 року за ініціативи Центру розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників відбувся захід щодо моніторингу працевлаштування випускників ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




13 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» у рамках вивчення дисципліни «Технології ресторанної продукції» долучились до презентації-тренінгу «Українська весна у Парижі», яку провів Віталій Гуралевич.

[детальніше]




10 березня 2023 року відбувся семінар-тренінг на тему «Проблеми застосування РРО/ПРРО та платіжних терміналів у сучасних умовах воєнного стану: обліково-податковий аспект» для студентів спеціальностей «Облік і оподаткування» і «Фінанси, банківська справа та страхування».

[детальніше]




10 березня 2023 року для студентів ОС «магістр», «бакалавр», «молодший бакалавр» таких спеціальностей як «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Менеджмент» та Маркетинг» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Робота ресторанного ринку під час війни».

[детальніше]




9 березня 2023 року, з нагоди відзначення 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, відбулося покладання квітів до пам'ятника поета.

[детальніше]




8 березня 2023 року студенти, викладачі та співробітники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ долучилися до акції «На шляху до рівності».

[детальніше]




7 березня 2023 року студенти ОС «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вебінарі на тему «Як зрозуміти споживача: складно, дуже складно, супер складно».

[детальніше]




7 березня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




6 березня 2023 року відбулася зустріч студентів 3 та 4 курсів ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей 073 «Менеджмент», 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», викладачів інституту та керівника Центру розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників ЧТЕІ ДТЕУ Андрія Круглянка з Іріною Таінчук, представником компанії Algoos Study Work and Travel.

[детальніше]




3 березня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «бакалавр».

[детальніше]




2 березня 2023 року ректор Державного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі разом із директором Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Анатолієм Вдовіченим, іншими представниками освітянської спільноти України, народними депутатами, представниками міжнародних організацій взяли участь у стратегічній сесії керівників закладів вищої освіти за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

[детальніше]




2 березня 2023 року студенти 1 курсу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ разом із наставниками Тетяною Бриковою, Любов Струтинською, Галиною Долгою та Валерією Пенюк відвідали виставу «40 відтінків насильства», яка демонструвалася зі сцени Центрального палацу культури м.Чернівці.

[детальніше]




1-2 березня 2023 року ректор Державного торговельно-економічного університету, д.е.н., професор Анатолій Мазаракі перебуває з робочим візитом у м. Чернівцях з метою участі у стратегічній сесії керівників закладів вищої освіти.

[детальніше]




1 березня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ в онлайн-форматі відбулося засідання студентського круглого столу кафедри фінансів, обліку і оподаткування на тему «Дата-аналітика як основа для прийняття ефективних управлінських рішень».

[детальніше]




1 березня 2023 року зав.кафедри менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики, к.е.н., доцентом Валентиною Чичун і директором департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, Сергієм Бостаном, для студентів ОС «магістр» та викладачів ЧТЕІ ДТЕУ була проведена бінарна лекція з дисципліни «Публічне управління та адміністрування» на тему: «Проблеми публічного управління в сучасному громадянському суспільстві: кризові явища та виклики воєнного стану».

[детальніше]





» Лютий 2023 року

24 лютого 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулася лекція-презентація «Вистояли – Переможемо!», присвячена річниці загарбницької війни, яку розпочала проти України рф.

[детальніше]




23 лютого 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ ОС «магістр» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Івент – галузь, чи інструмент?».

[детальніше]




23 лютого 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ в онлайн-форматі відбулося чергове засідання наукового гуртка «Радник бухгалтера».

[детальніше]




23 лютого 2023 року за участю науковців ЧТЕІ ДТЕУ відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку на тему «Можливості використання програмного забезпечення в освітньому процесі ЧТЕІ ДТЕУ».

[детальніше]




21 лютого 2023 року членами туристичного клубу «Плай» Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ під керівництвом очільників клубу Олександра Крецького та Романа Гищука було здійснено сходження на найвищу точку України – гору Говерла.

[детальніше]




21 лютого 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ було проведено культурно-мистецький захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови, «Найсакральніша мова – рідна».

[детальніше]




21 лютого 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ організовано зустріч із представниками компанії «Travel Study Work» Русланою Жовтані та Валерієм Болкуном «Travel Study Work»– це міжнародна рекрутингова компанія з багаторічним досвідом на ринку праці, що надає професійні послуги з пошуку й підбору персоналу в Туреччині, Греції, Кіпрі, ОАЕ, Єгипті, Болгарії та інших країнах, надаючи молоді можливість стажуватися та працювати в індустрії туризму і гостинності у відомих готелях.

[детальніше]




21 лютого 2023 року Колектив співробітників та студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ також згуртувався і від початку війни займається гуманітарною та волонтерською діяльністю, щодня продовжуючи і свою освітню та наукову роботу.

[детальніше]




20 лютого 2023 року з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні студенти, викладачі та співробітники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь у патріотичній акції увічнення пам’яті загиблих учасників подій на Майдані – перших героїв російсько-української війни ХХІ століття.

[детальніше]




Лютий 2023 року. З перших днів широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну адміністрація та колектив Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проявили активну громадянську позицію, займались волонтерством, допомагали ВПО, співпрацювали з волонтерами і міжнародними благодійними організаціями.

[детальніше]




17 лютого 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» було проведено виїзну лекцію-тренінг «Банківська система в контексті відновлення економіки України: грантова підтримка бізнесу».

[детальніше]




Лютий 2023 року. Між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ та представництвом «Хайес, Інкорпорейтед» в Україні (HIAS Ukraine) й офісу HIAS Ukraine у Чернівецькій області була підписана угода про партнерство та співробітництво.

[детальніше]




16 лютого 2023 року ми відзначаємо День єднання України, започаткований у 2022 році Указом Президента України Володимира Зеленського.

[детальніше]




15 лютого 2023 року. Працівники та студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ зібрали 164 тисячі гривень на автівку для наших захисників.

[детальніше]




14 лютого 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу радою студентського самоврядування проведено цікавий і пізнавальний захід, приурочений Дню всіх закоханих «Хто зверху?».

[детальніше]




13 лютого 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проведено авторську лекцію-презентацію на тему «Види обрядової випічки буковинців».

[детальніше]




10 лютого 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ ОС «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Фінанси» був проведений воркшоп – тривала інтерактивна зустріч, що передбачала обмін практичним досвідом та об’єднання учасників для вирішення спільних проблемних питань, пошуку прийняття обґрунтованих рішень на основі аналітичних даних.

[детальніше]




9 лютого 2023 року. Колектив ЧТЕІ ДТЕУ вітає директора Анатолія ВДОВІЧЕНА з Днем народження!

[детальніше]





» Січень 2023 року

31 січня 2023 року за організації Міністерства освіти і науки України та Офісу підтримки вченого в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах інтеграції».

[детальніше]




30 січня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Пам’яті Героїв Крут».

[детальніше]




25 січня 2023 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




19 січня 2023 року за участю науковців Чернівецького торговельно-економічного інституту відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку на тему «Академічна доброчесність у закладах вищої освіти».

[детальніше]




Січень 2023 року. Керівник та член студентського туристичного клубу ЧТЕІ ДТЕУ «Плай» Олександр Крецький та Роман Яремій зустріли Новий 2023 рік на найвищій вершині України - Говерлі.

[детальніше]




Січень 2023 року. З метою підвищення якості освітніх послуг, обміну досвідом та концентрації спільних дій заради нових перспективних напрямів роботи між ЧТЕІ ДТЕУ, в особі директора Анатолія ВДОВІЧЕНА та Донецьким національним університетом економіки і торгівлі імені М. Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), в особі ректорки Оксани ЧЕРНЕГИ, був підписаний меморандум про співпрацю.

[детальніше]





» Грудень 2022 року

27 грудня 2022 року відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам-магістрам Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

[детальніше]




У ці різдвяні дні Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ у скорботі через важку втрату... Страшна звістка про загибель Бурчака Андрія Володимировича розірвала сотні сердець тих, хто його знав.

[детальніше]




22 грудня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ за організації Наукового товариства молодих учених та студентів було проведено XІІ Всеукраїнську наукову студентську інтернет-конференцію «Реформування економіки України як фактор забезпечення сталого розвитку».

[детальніше]




Грудень 2022 року. У Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ визначено топ-10 кращих студентів. Критеріями рейтингової оцінки стали: результати навчання; участь студентів у науково-дослідній діяльності, громадському житті та спорті.

[детальніше]




21 грудня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




15 грудня 2022 року викладачі та студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ взяли участь у роботі круглого столу «Використання криптовалюти у світі».

[детальніше]




13 грудня 2022 року за організації профспілкового комітету ЧТЕІ ДТЕУ відбувся благодійний турнір з настільного тенісу на підтримку Збройних сил України.

[детальніше]




6 грудня 2022 року відбулося заключне засідання наукового гуртка кафедри обліку і оподаткування «Радник бухгалтера» на тему: «Проблеми обліку суб’єктів державного сектору в умовах воєнного стану» за участі стейкголдера, головного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку та планово-економічної роботи Департаменту освіти і науки Чернівецької військової адміністрації, випускниці спеціальності «Обліку і аудит» Оксани Юзько.

[детальніше]




6 грудня 2022 року. З ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

[детальніше]




1 грудня 2022 року у рамках діяльності Школи бармена кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».

[детальніше]





» Листопад 2022 року

29 листопада 2022 року для студентів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 241«Готельно-реторання справа», 073 «Менеджмент» (спеціалізація «Готельний та ресторанний менеджмент») ЧТЕІ ДТЕУ була проведена презентація закордонного стажування на базі закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії.

[детальніше]




Листопад 2022 року. Колектив Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ щиро вітає к.е.н., доцента кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму, стейкголдера, генерального директора молочного заводу ТОВ «Еколат» Леоніда Мільмана з відзначенням Почесною грамотою Чернівецької обласної державної адміністрації за самовіддану працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток харчової промисловості Буковини.

[детальніше]




28 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Корпоративні зв’язки з громадськістю» для студентів ОС «магістр» усіх спеціальностей було проведено лекцію-вебінар на тему «Діяльність компанії в умовах воєнного стану: проблеми та пошук можливостей їх вирішення», спікером якої виступила Ірина Попова, керівниця маркетингового департаменту ТМ «Bacara Coffee» та «Carpat Coffee».

[детальніше]




26 листопада 2022 року члени гуртка «Пошук» у форматі онлайн зустрілися на лекції із випускницею ЧТЕІ ДТЕУ Діаною Октавіанівною Харинович-Яворською на тему «Система адміністративного менеджменту в умовах війни».

[детальніше]




25 листопада 2022 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




25 листопада 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




24 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся круглий стіл на тему «Організаційно-управлінські засади діяльності територіальних громад», організатором якого виступила кафедра менеджменту, міжнародної економіки та туризму.

[детальніше]




23 листопада 2022 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Авторські коктейлі».

[детальніше]




23 листопада 2022 року відбувся студентський круглий стіл «Формування потенціалу розвитку сфери гостинності під час воєнного стану».

[детальніше]




23 листопада 2022 року ЧТЕІ ДТЕУ отримав сертифікат учасника акції від Національного банку України «Смілива гривня», метою якої було об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії.

[детальніше]




21 листопада 2022 року у День гідності та свободи, для студентів денної форми навчання ОС «магістр» усіх спеціальностей відбувся майстер-клас на тему «Реклама у сфері культури».

[детальніше]




19 листопада 2022 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася зустріч студентського та науково-педагогічного колективу з представниками 31 (Чернівецького) прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича Західного регіонального управління Держприкордонної служби України.

[детальніше]




18 листопада 2022 року стейкголдером, практиком, головним менеджером ресторану Flora Club Ігорем Меруцано для студентів 2 курсу денної форми навчання освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент», викладачами кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму і всіма зацікавленими Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Особливості організації роботи ресторанного бізнесу».

[детальніше]




17 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Організація роботи сомельє» для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено дуальну відкриту лекцію «Класифікація, асортимент і характеристика різних видів вин».

[детальніше]




17 листопада 2022 року в культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбулося найпатріотичніше нагородження найкращих здобувачів вищої освіти міста Чернівців з нагоди їхнього свята – Міжнародного дня студентів.

[детальніше]




17 листопада 2022 року у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулося урочисте відзначення з нагоди Міжнародного дня студентів плеяди наполегливих, творчих та креативних представників молоді закладів вищої та фахової передвищої освіти Буковини.

[детальніше]




16 листопада 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва для студентів 2 курсу спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» був проведений майстер-клас «Методи стимулювання продажу товарів підприємства».

[детальніше]




16 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» було проведено відкриту лекцію на тему «Охорона праці та безпека життєдіяльності у підприємствах готельного бізнесу» з дисципліни «Готельна справа».

[детальніше]




15 листопада 2022 року було проведено науковий семінар для студентів 2 курсу спеціальності 073 Менеджмент (ОС «бакалавр» Управління бізнесом, ОС «молодший бакалавр» готельний і ресторанний менеджмент).

[детальніше]




15 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» директоркою відділення АТ «Приватбанк», випускницею ЧТЕІ ДТЕУ Іриною Матущак був проведений майстер-клас на тему «Діджитал-технології у банківській системі в умовах війни».

[детальніше]




14 листопада 2022 року відбулося чергове засідання Школи гостинності, яка функціонує при кафедрі менеджменту, міжнародної економіки та туризму, на тему «Закони гостинності».

[детальніше]




14 листопада 2022 року для студентів денної форми навчання освітнього ступеня «магістр» було проведено студентський круглий стіл на тему «Цифрові технології у функціонуванні підприємств малого та середнього бізнесу».

[детальніше]




11 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в умовах війни» за участю студентів спеціальності «Менеджмент» та членів наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




З 8 по 11 листопада 2022 року у рамках діяльності Школи ділового успіху з метою підвищення знань з фінансової грамотності для студентів спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений Тиждень кібербезпеки, який передбачав різноманітні науково-практичні заходи, що організовував Національний банк України.

[детальніше]




10 листопада 2022 року на базі Чернівецької міської філії обласного центру зайнятості відбулася зустріч студентів та викладачів ЧТЕІ ДТЕУ з представниками філії – керівником Ігорем Хомичем та профконсультантом Тетяною Масловою-Брукер.

[детальніше]




9 листопада 2022 року, з нагоди Дня української писемності та мови, студенти та співробітники Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ долучилися до патріотичного заходу – Радіодиктанту національної єдності.

[детальніше]




7 листопада 2022 року для студентів ОС «молодший бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» та ОС «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Управління бізнесом» було проведено засідання Школи гостинності на тему «Особливості управління готельно-ресторанним комплексом».

[детальніше]




7 листопада 2022 року в актовій залі відбулася відкрита науково-популярна лекція кандидата філологічних наук, старшого викладача кафедри маркетингу, цифрових технологій та підприємництва ЧТЕІ ДТЕУ Наталії Максим’юк «Григорій Сковорода: творчість крізь призму сучасності», присвячена 300-літтю від дня народження Григорія Сковороди.

[детальніше]




7 листопада 2022 року для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання освітнього ступеня «магістр» відбулась інтерактивна лекція на тему «Характеристика інформаційних злочинів у банківській сфері».

[детальніше]




5 листопада 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом старшої викладачки Любові Струтинської провели кулінарний майстер-клас для батьків з дітьми, які є ВПО і зараз проживають у шелтері Св. Ольги у Мамаївській ОТГ Чернівецької області.

[детальніше]




3-4 листопада 2022 року. Щиро дякуємо вам за активну участь, креативність, творчість та натхнення, а також за віддані сили та старання, які забезпечили реалізацію спільної мети – популяризацію української культури, гастрономії та традицій українського народу, а також збір коштів для допомоги Збройним Силам України.

[детальніше]




4 листопада 2022 року відбувся круглий стіл на тему «Гарбуз як національна ідентичність української національної кухні», який пройшов у рамках ІХ Благодійного фестивалю «Свято гарбуза».

[детальніше]




3-4 листопада 2022 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ став організатором кулінарної виставки-презентації, присвяченій ІХ Благодійному фестивалю «Свято гарбуза».

[детальніше]




2 листопада 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання спеціальностей «Менеджмент», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології», «Маркетинг» було проведено дуальну відкриту лекцію «Методи менеджменту».

[детальніше]




2 листопада 2022 року на базі Головного управління ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання круглого столу кафедри обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обліково-податкові новації в умовах цифровізації та відбудови економіки України».

[детальніше]




2 листопада 2022 року року для членів гуртка «Пошку» було проведено лекцію «Методи менеджменту». Стейголдером, к.е.н., директор Чернівецького молочного заводу ТОВ «Еколат» Леонідом Мільманом.

[детальніше]




1 листопада 2022 року для студентів 1 курсу денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ була проведена інтерактивна лекція-презентація «Перший космонавт незалежної України», присвячена 25-річчю з часу польоту у космос Леоніда Каденюка.

[детальніше]




1 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Фінанси, гроші та кредит» для студентів 2 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» ОС «бакалавр» було проведено семінар-тренінг на тему «Ринок банківських послуг України в сучасних умовах» на базі Буковинської обласної дирекції АТ «Правекс Банк».

[детальніше]





» Жовтень 2022 року

31 жовтня 2022 року для студентів денної форми навчання ОС «магістр» спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» з дисципліни «Корпоративні зв’язки з громадськістю» було проведено семінар-тренінг на тему «Зв’язки з громадськістю. PR у системі комунікацій».

[детальніше]




31 жовтня 2022 року на базі Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Фінансовий ринок: сучасні тренди та нові виклики».

[детальніше]




17-30 жовтня 2022 року студенти та викладачі (Юлія Маначинська, Вікторія Вудвуд, Віолетта Рошило, Каріна Паламарек, Ольга Романовська, Тетяна Незвещук-Когут, Тетяна Брикова, Любов Струтинська, Анастасія Паращук) ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до Всеукраїнської онлайн-акції «Єдина Україна-ІІІ».

[детальніше]




28 жовтня 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у режимі on-line відбувся семінар-тренінг на тему «Ринок праці Чернівецької області в умовах воєнного стану та попит на фахівців з обліку і оподаткування» за участю стейкголдера, заступника директора Чернівецького обласного центру зайнятості Ольги Багрій.

[детальніше]




27 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спец. «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn» (викладач – Тетяна Незвещук-Когут).

[детальніше]




27 жовтня 2022 року працівниками Головного управління Державної податкової служби у Чернівецькій області проведено майстер-клас на тему «Податкова знижка та основні аспекти роботи податкових сервісів» для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ І–ІІІ курсів денної форми навчання спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітнього ступеня «бакалавр».

[детальніше]




26 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзна дуальна лекція на тему «Організація поселення гостей у закладах розміщення» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».

[детальніше]




25 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ за участю заступниці директора, доцента Ірини Лошенюк, керівниці Школи, професора, завідувача кафедри Алли Чорновол та науково-педагогічних працівників інституту.

[детальніше]




25 жовтня 2022 року. Вітаємо студентів, випускників, стейкголдерів, партнерів, колег і всіх, хто працює у сфері маркетингу, з Днем маркетолога!

[детальніше]




21 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Технології харчових виробництв» для студентів спеціальності «Харчові технології» у змішаному режимі було проведено дуальну лекцію на тему «Технології молочних продуктів: сучасні технології сирів».

[детальніше]




20 жовтня 2022 року відбулося виїзне засідання слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




20 жовтня 2022 року під час офіційної зустрічі відбулося підписання Договору про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та Чернівецькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 3 Чернівецької міської ради.

[детальніше]




20 жовтня 2022 року у змішаній формі (онлайн та офлайн) відбувся X Буковинський студентський фестиваль науки, який уже протягом 10 років щорічно проводиться на базі Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




19 жовтня 2022 року стейкголдером, менеджером-супервайзером готелю «Буковель» (с. Поляниця Івано-Франківської області) і менеджером готелю «Писанка» (м. Коломия Івано-Франківської області) Тетяною Гищук для студентів спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» ОС «молодший бакалавр», викладачів кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму і всіх зацікавлених Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Функціональні обов’язки менеджера готелю середньої та великої місткості: спільні риси, відмінності та перспективи управління в умовах довоєнного, воєнного і поствоєнного стану».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисципліни «Менеджмент» було проведено дуальну лекцію на тему «Мотивація як загальна функція менеджменту».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ освітнього ступеня «магістр» денної форми навчання спеціальностей 075 «Маркетинг», 073 «Менеджмент», 072 «Фінанси», 241 «Готельно-ресторанна справа», 071 «Облік і оподаткування» відбулася інтерактивна лекція із речницею управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Лесею Федоренко.

[детальніше]




19 жовтня 2022 року у рамках діяльності Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ відбулася онлайн-лекція на тему «Роль української гастрономії у європейській кулінарній культурі».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року відбулась офіційна зустріч з нагоди підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ та ТОВ «Сітка Захід».

[детальніше]




18 жовтня 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках вивчення дисципліни «Технології ресторанної продукції» (викладач - Любов Струтинська), взяли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі», яка організована та проведена кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів Національного університету харчових технологій.

[детальніше]




18 жовтня 2022 року в ЧТЕІ ДТЕУ відбулося відкрите показове заняття д.е.н., професора Василя Кифяка з дисципліни «Організація туризму» на тему «Туристичні ресурси Карпатського регіону та Буковини».

[детальніше]




17 жовтня 2022 року зі студентами ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» було проведено навчальний тренінг «Робота з аудиторією: формула успішного спікера» у рамках вивчення дисципліни «Медіаграмотність, інформаційні війни та кібербезпека».

[детальніше]




12-15 жовтня 2022 року місті Понтеведра (Іспанія) відбувався Чемпіонат Світу з греплінгу. У ньому взяли участь спортсмени з понад 20 країн зі всього світу.

[детальніше]




14 жовтня 2022 року кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) організувала вебінар «Тренди ресторанного ринку в час війни і часи після перемоги».

[детальніше]




14 жовтня 2022 року З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ!

[детальніше]




10 жовтня 2022 року студентам ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» у рамках вивчення дисципліни «Медіаграмотність, інформаційні війни та кібербезпека» було проведено вебінар на тему: «Робота на камеру».

[детальніше]




8 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Фінанси страхових організацій» для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у режимі on-line було проведено дуальну лекцію на тему «Страхові резерви та їх місце у процесі формування фінансових ресурсів страховика».

[детальніше]




7 жовтня 2022 року в актовій залі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулась Конференція трудового колективу інституту.

[детальніше]




6 жовтня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ у рамках діяльності школи здорового способу життя була проведена освітньо-просвітницька зустріч-лекція для учнів 11-х класів ЗОШ №1 та ліцею № 12 «Ювілейний» Чернівецької міської ради.

[детальніше]




5 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу спеціальностей «Менеджмент» («Готельний і ресторанний менеджмент» та «Управління бізнесом»), «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» проведено workshop з Кароліною Топор, менеджером податкового аутсорсингу Групи компаній «Вікторія», випускницею ЧТЕІ.

[детальніше]




3-4 жовтня 2022 року на базі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулись міжсекторальні симуляційні кризові тренування у рамках проєкту «Посилення стійкості України шляхом розвитку регіонального досвіду з питань безпеки».

[детальніше]




3-4 жовтня 2022 року на прохання ради студентського самоврядування для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ проведено військово-патріотичний вишкіл з цивільної оборони в умовах воєнного стану.

[детальніше]




3 жовтня 2022 року завдяки платформі «Прометеус» відбулася лекція «Академічна доброчесність», де взяли участь члени наукового гуртка «Пошук».

[детальніше]




3 жовтня 2022 року для студентів освітнього ступеня «магістр» спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» було проведено інтерактивну лекцію на тему «PR для бренду».

[детальніше]





» Вересень 2022 року

З 29 серпня по 30 вересня 2022 року на базі Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) проходив науковий онлайн-семінар «Внутрішній аудит у забезпеченні ефективного фінансового менеджменту».

[детальніше]




30 вересня 2022 року відбулася зустріч директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена з ректором Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, професором Богданом БУЯКОМ.

[детальніше]




29 вересня 2022 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




29 вересня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




28 вересня 2022 року з нагоди відзначення Міжнародного дня туризму для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено пізнавальний квест «Цікавий ЧТЕІ».

[детальніше]




Протягом вересня 2022 року, з метою швидкої адаптації студентів до особливостей освітнього процесу у ЧТЕІ ДТЕУ, ознайомлення з теоретичними засадами обраної спеціальності, для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» проведено цикл лекцій та засідань Школи ділового успіху на тему «Вчимося вчитися».

[детальніше]




27 вересня 2022 року, з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму та з метою ознайомлення з культурною спадщиною Буковини, студенти І курсу відвідали Чернівецький обласний краєзнавчий та Чернівецький обласний художній музеї.

[детальніше]




27 вересня 2022 року Привітання директора ЧТЕІ ДТЕУ Анатолія ВДОВІЧЕНА зі Всесвітнім днем туризму.

[детальніше]




26 вересня 2022 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму відбулася презентація туристичного клубу «Плай», який створений та успішно функціонує у ЧТЕІ ДТЕУ з 2014 року.

[детальніше]




26 вересня 2022 року відбулася зустріч директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена з керуючим готельно-ресторанного комплексу «VIKTORIA DELUXE» Дмитром Спекою.

[детальніше]




Вересень 2022 року. З метою підвищення фінансової грамотності для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» протягом вересня 2022 року було проведено цикл освітніх та практичних заходів «Місяць української гривні».

[детальніше]




22 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу відвідали чернівецький готельно-ресторанний комплекс «VIKTORIA DELUXE», який має унікальну історичну концепцію.

[детальніше]




22 вересня 2022 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу для студентів ЧТЕІ ДТЕУ було організовано та проведено лекцію на тему «Кидаємо курити разом».

[детальніше]




20 вересня 2022 року старшим викладачем кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму ЧТЕІ ДТЕУ Олександром Крецьким було проведено онлайн лекцію з дисципліни «Активний туризм» для студентів Одеського національного морського університету.

[детальніше]




20 вересня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Російсько-українська війна в культурі України», присвячена 31-й річниці незалежності України. Її організатором став професор кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Вадим Ореховський.

[детальніше]




17 вересня 2022 року у Гончаренко центр, що входить у Всеукраїнську мережу відкритих освітньо-культурних просторів Гончаренко Центр.education and culture, к.е.н., доцент ЧТЕІ ДТЕУ Тетяна Незвещук-Когут провела відкриту лекцію на тему: «Особливості гастрономічної культури українського народу».

[детальніше]




16 вересня 2022 року відбулася інтеграційна зустріч з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території Чернівецької територіальної громади «ПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ МИРУ».

[детальніше]




15 вересня 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з випускником інституту та представником молодіжної громадської організації AIESEC у Чернівцях Павлом Лупаном.

[детальніше]




14 вересня 2022 року ідбулося підписання меморандумів про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та ресторанами «Тераса», «La Pasta», «Pang».

[детальніше]




10 вересня 2022 року відбулися загальні збори (онлайн-засідання) наукового гуртка «Пошук».

[детальніше]




9 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ разом з наставниками відвідали виставку знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань рф, яка розміщена на Соборній площі м. Чернівців.

[детальніше]




З 8 по 11 вересня 2022 року в м.Чернівці відбувався Чемпіонат України з греплінгу та панкратіону. У ньому взяли участь понад 700 спортсменів з 16 регіонів України.

[детальніше]




8 вересня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ проведено адаптаційний тренінг для студентів першого курсу.

[детальніше]




8 вересня 2022 року в рамках інформаційно-просвітницького проєкту «Твої знання потрібні Україні» та Днів партнерства для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ на базі відділу документів з економічних, технічних та природничих наук Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка відбувся воркшоп «Парфумерний бізнес з нескореного Харкова: знайомство зблизька».

[детальніше]




6 вересня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася зустріч студентів та їхніх наставників з представниками Чернівецького районного управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області.

[детальніше]




5 вересня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулися Урочисті збори першокурсників. Захід провели в актовій залі з дотриманням усіх норм безпеки.

[детальніше]




2 вересня 2022 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ проведено тренінг «Психологічна стійкість» для студентів другого курсу.

[детальніше]




1 вересня 2022 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ відкрив свої двері для студентства, незважаючи на те, що цьогорічне свято, на жаль, відбувається у воєнний час.

[детальніше]




1 вересня 2022 року. Шановні викладачі та дорогі студенти, щиро вітаємо вас з початком нового навчального року!

[детальніше]





» Серпень 2022 року

31 серпня 2022 року. Колектив та студентство Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету щиро вітає заступника директора, Почесного громадянина міста Чернівців Василя Кифяка із отриманням нагород з нагоди його славного ювілею!

[детальніше]




31 серпня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




Серпень 2022 року. Колектив ЧТЕІ ДТЕУ щиро вітає Гринчук (Іванову) Світлану Василівну, випускницю 2008 року зі спеціальності «Фінанси», з призначенням на посаду заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції!

[детальніше]





» Липень 2022 року

31 липня 2022 року. Шановні студенти, випускники, колеги, партнери, стейкголдери і всі, хто працює у сфері торгівлі! ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ ДТЕУ щиро вітає вас з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників торгівлі!

[детальніше]




28 липня 2022 року. Цьогоріч ми вперше святкуємо День Української Державності — на фронті і в тилу, за кордоном, в окупації та вдома.

[детальніше]




19 липня 2022 року у конференц-залі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбувся благодійний літературний ланч «МАНТРИ ПЕРЕМОГИ» з поетесою Оленою Рєпіною. Захід проведений за ініціативи директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена.

[детальніше]




15 липня 2022 року на базі Чернівецької торгово-промислової палати відбулася ділова зустріч підприємців регіону з керівництвом Союзу українців на тему «Можливості співпраці з Союзом українців Румунії в питаннях просування продукції місцевих виробників на румунський ринок».

[детальніше]




15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу».

[детальніше]




12 липня 2022 року відбулася робоча зустріч директора Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена та засновника ТОВ «Молочний завод «ЕКОЛАТ», кандидата економічних наук, випускника ЧТЕІ ДТЕУ Леоніда Мільмана.

[детальніше]




Липень 2022 року. Почесна нагорода директора ЧТЕІ ДТЕУ Анатолія Вдовічена.

[детальніше]




14 липня 2022 року. Вітаємо Запаранюка Руслана Васильовича, випускника Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, із призначенням головою Чернівецької обласної державної адміністрації, відповідно до Указу Президента України № 486/2022 від 11.07.2022 р.

[детальніше]




5 липня 2022 року представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців зустрілися з вимушеними переселенцями, які проживають у гуртожитку Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, та забезпечили кожного пакунками з продовольчими товарами.

[детальніше]





» Червень 2022 року

30 червня 2022 року. Династії випускників – це беззаперечне підтвердження престижності та стабільності закладу вищої освіти, зокрема престижності ЧТЕІ ДТЕУ, який здійснює освітню діяльність на Буковині більш як 55 років!

[детальніше]




30 червня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




30 червня 2022 року під час урочистостей, з нагоди вручення дипломів випускникам ЧТЕІ ДТЕУ 2022 року, колектив та студентство інституту долучилися до збору коштів на лікування пораненого буковинця.

[детальніше]




30 червня 2022 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр».

[детальніше]




Червень 2022 року. «РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ФУД-ДИЗАЙН» - це нова спеціальність, затребувана на ринку праці.

[детальніше]




28 червня 2022 року. З Днем Конституції, Україно!.

[детальніше]




24 червня 2022 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




24 червня 2022 року відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обговорення пропозицій зовнішніх стейкголдерів щодо змісту освітніх програм підготовки здобувачів ЧТЕІ ДТЕУ».

[детальніше]




23 червня 2022 року у парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбувся захід з нагоди відзначення Міжнародного Олімпійського дня.

[детальніше]




15-18 червня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ проведено кваліфікаційні екзамени та захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр».

[детальніше]




Червень 2022 року. У Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ визначено ТОП-10 кращих студентів 2021-2022 навчального року за результатами рейтингової оцінки та показниками участі студентів у навчальній, науково-технічній діяльності, громадському житті та спортивній діяльності за ІІ семестр.

[детальніше]




7 червня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено круглий стіл на тему «Сучасні тенденції управління брендами в умовах євроінтеграції: реалії воєнного часу».

[детальніше]




6 червня 2022 року наказом № 530 Міністерство освіти і науки України продовжило дію категорії «Б» науковому фаховому журналу «Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту» в галузі «Економічні науки».

[детальніше]




1 червня 2022 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулися звітні збори ради студентського самоврядування, на яких затверджено звіт голови РСС ЧТЕІ ДТЕУ Андрія Томнюка за 2021/2022 н.р.

[детальніше]




1 червня 2022 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася Звітно-виборна конференція.

[детальніше]





» Травень 2022 року

Травень 2022 року. Для забезпечення організації подальших спільних заходів та проєктів між ЧТЕІ ДТЕУ та ХННРА підписано меморандум про співпрацю.

[детальніше]




30 травня 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва організовано та проведено студентський круглий стіл на тему «Сучасні маркетингові інструменти в діяльності підприємств».

[детальніше]




27 травня 2022 року проведено вебінар на тему «ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕМАЄ СИЛ, АПАТІЯ, СЛАБКІСТЬ, БЕЗПОРАДНІСТЬ?» Його метою було зниження рівня стресу, активізація внутрішніх ресурсів, підвищення психологічної стійкості людей під час воєнного стану.

[детальніше]




27 травня 2022 року на базі Румунської академії імені Георге Зане Інституту економічних і соціальних досліджень (м. Ватра Дорней, Румунія) відбулася XXIV міжнародна науково-практична конференція «Туризм і сільський простір у національному та міжнародному контексті – TARS».

[детальніше]




27 травня 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва ЧТЕІ ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Електронна комерція: сучасні виклики». Лектором став випускник ЧТЕІ спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», власник інтернет-магазину з продажу електронної техніки Крістин Лендел.

[детальніше]




26 травня 2022 року у Бухарестському університеті «ARTIFEX» (Румунія) відбувся Х ювілейний Міжнародний науковий симпозіум «Можливості зміни економіко-соціальних реалій світу», співорганізатором якого був Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




Протягом травня місяця 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу проведено профорієнтаційні заходи у формі онлайн-зустрічей з учнями 11 класів.

[детальніше]




25 травня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ в рамках вивчення дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» (викладачка – Любов Струтинська) проведено дуальну онлайн-лекцію «Дизайн кондитерських виробів» для студентів спеціальності «Харчові технології».

[детальніше]




24 травня 2022 року відбулася зустріч керівництва Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, в особі директора Анатолія ВДОВІЧЕНА та заступника директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку Василя КИФЯКА, з директорами шкіл Острицької територіальної громади, яку організував її голова Василь ЦУРКАН.

[детальніше]




24 травня 2022 року для учнів Чернівецького ліцею № 12 «Ювілейний» з яким Інститутом укладений Меморандум про співпрацю, був проведений День гостинності.

[детальніше]




23 травня 2022 року Україна відзначає День Героїв, вшановуючи борців за її волю. Колектив Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ дякує всім захисникам України, всім, хто на фронті та у тилу боронить та допомагає боронити нашу державу від ворога!

[детальніше]




20 травня 2022 року з нагоди відзначення Дня науки в Україні для членів наукового гуртка «Фінансист» та Наукового товариства молодих вчених і студентів проведено спільне засідання Школи ділового успіху та Асоціації випускників ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Професійне зростання: від студента до науковця».

[детальніше]




20 травня 2022 року з нагоди відзначення Дня банківського працівника кафедрою фінансів та банківської справи ЧТЕІ ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Ведення діловодства у банку: вимоги та реалії сьогодення».

[детальніше]




20 травня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




17-19 травня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ було проведено День гостинності у змішаному форматі. Під час заходу майбутні абітурієнти мали можливість ознайомитись з умовами вступу на навчання у 2022 році на ОПС «молодший бакалавр», ОС «бакалавр» та СВО «магістр».

[детальніше]




19 травня 2022 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ вітає всіх українців з Днем вишиванки!

[детальніше]




18 травня 2022 року в рамках діяльності Школи гостинності, яка діє при кафедрі менеджменту, міжнародної економіки та туризму, для студентів спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Туризм» освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр» було проведено майстер-клас на тему «Особливості організації праці у підприємствах готельного бізнесу».

[детальніше]




18 травня 2022 року у режимі on-line на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів та банківської справи було проведено математичні читання на тему: «Математика в сузір’ї великих українських вчених» за участю викладачів кафедри, інституту та студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

[детальніше]




18 травня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Етнічна кулінарія» (викладач – Любов Струтинська) для студентів спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» проведено майстер-клас «Страви азіатської кухні» випускником Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, кухарем-сушистом ресторану «Венеція», food-блогером Іваном Булезюком.

[детальніше]




16 травня 2022 року заступником директора з навчально-педагогічної роботи, організації та забезпечення освітньо-виховного процесу, к.т.н., доц. Лошенюк Іриною Романівною, доцентом кафедри маркетингу, цифрової економіки та підприємництва Чаплінським Юрієм Богдановичем, а також Головою приймальної комісії ЧТЕІ ДТЕУ Урсакій Юлією Анатоліївною проведено профорієнтаційну роботу для студентів спеціальності 075 «Маркетинг» в Чернівецькому індустріальному фаховому коледжі.

[детальніше]




16 травня 2022 року в рамках діяльності Вищої школи педагогічної майстерності та професійного розвитку для співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було організовано та проведено тренінг «Психологічна стійкість в умовах війни» з використанням методів тілесно-орієнтованої терапії.

[детальніше]




16 травня 2022 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулася онлайн-зустріч трудового колективу та студентів ЧТЕІ ДТЕУ із старшим інспектором відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернівецькій області капітаном поліції Анною Хареною.

[детальніше]




14 травня 2022 року студенти ЧТЕІ ДТЕУ, очолювані керівницею центру розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників ЧТЕІ Наталією Канут, взяли участь в ІТ-конференції та Ярмарку вакансій, що відбувалися у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука.

[детальніше]




13 травня 2022 року для науково-педагогічного персоналу ЧТЕІ ДТЕУ відбулося чергове засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку.

[детальніше]




13 травня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу у режимі онлайн було проведено студентський круглий стіл на тему «Глобальні проблеми людства: виклики нового тисячоліття».

[детальніше]




13 травня 2022 року під час офіційної зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та Чернівецьким ліцеєм № 12 «Ювілейний».

[детальніше]




13 травня 2022 року головним бухгалтером Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної військової адміністрації, випускницею ЧТЕІ ДТЕУ Оксаною Рилєєвою було проведено майстер-клас на тему «Формування обліково-звітної інформації в системі використання програмних продуктів: державний сектор».

[детальніше]




12-13 травня 2022 року у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії (м. Запоріжжя) відбулася ІІІ міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих учених «Освітньо-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір».

[детальніше]




12 травня 2022 року відбувся майстер-клас «Вплив війни на туристичний бізнес в Україні» для студентів спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Туризм» освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр».

[детальніше]




10 травня 2022 року викладачі кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму – доцент Роман Гищук і старший викладач Олександр Крецький провели віртуальні мандрівки «Пізнаємо Україну», «Відкриваємо Європу».

[детальніше]




10 травня 2022 року викладачами кафедрою обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ у рамках профорієнтаційної роботи було організовано і проведено онлайн-зустріч (на базі платформи «Zoom») з студентами випускного курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Сторожинецького лісового коледжу.

[детальніше]




Протягом травня 2022 року з метою популяризації ЧТЕІ ДТЕУ викладачами кафедри фінансів та банківської справи Любов Гут та Вікторією Вудвуд проводилася профорієнтаційна робота з учнями-випускниками загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької та Тернопільської областей.

[детальніше]




6 травня 2022 року заступником генерального директора з обліку, фінансів та статистики, головним бухгалтером Товариства з додатковою відповідальністю «Чернівецький хімічний завод», сертифікованим аудитором України, кандидатом економічних наук, випускницею ЧТЕІ ДТЕУ Столяр Людмилою Георгіївною було проведено онлайн-лекцію на тему «Особливості функціонування облікової системи підприємства в умовах воєнного стану» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування».

[детальніше]




6 травня 2022 року викладачами кафедри фінансів та банківської справи ЧТЕІ ДТЕУ старшим викладачем Антоніною Каспрук та к. е. н., доцентом Віолеттою Рошило було проведено профорієнтаційну роботу з учнями випускового економічного класу Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів.

[детальніше]




6 травня 2022 року для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено лекцію на тему «Обережно, кліщі!».

[детальніше]




5 травня 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Управління розвитком сфери гостинності: регіональний аспект».

[детальніше]




4 травня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено вузівську наукову студентську конференцію на тему «Війна в Україні та її вплив на соціально-економічні процеси» за участю науковців і студентів інституту.

[детальніше]




4 травня 2022 року завідувачем кафедри обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ, д.е.н., професором Світланою Лучик разом з доцентами кафедри Юлією Маначинською, Кононом Багрієм та Сергієм Рилєєвим, а також начальником навчального відділу, к.е.н., доцентом Іриною Мустецою було проведено профорієнтаційну роботу з учнями випускових класів на базі Кіцманського ЗССО І-ІІІ ступенів.

[детальніше]





» Квітень 2022 року

29 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ проведено V студентську наукову Інтернет-конференцію «Сучасні інноваційні технології у сфері готельно-ресторанного господарства».

[детальніше]




27 квітня 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва ЧТЕІ ДТЕУ для науково-педагогічних кадрів та студентів освітніх програм «Маркетинг» та «Харчові технології» організовано та проведено майстер-клас на тему «Інформаційне забезпечення управління продажем на підприємствах».

[детальніше]




27 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу було проведено круглий стіл на тему «Розвиток концепції Slow food у сфері гостинності» у режимі on-line.

[детальніше]




27 квітня 2022 року з нагоди відзначення Дня кадрового працівника України для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено тематичне засідання Школи ділового успіху за участю фахівців-практиків у сфері адміністративного управління, провідних стейкголдерів.

[детальніше]




26 квітня 2022 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку в режимі онлайн.

[детальніше]




22 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ та кафедрою технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету (м.Київ) організовано та проведено майстер-клас «Крафтова пасхальна випічка».

[детальніше]




21 квітня 2022 року у режимі online кафедрою фінансів та банківської справи було проведено студентський круглий стіл на тему «Моніторинг сучасного економічного середовища у сфері публічного управління та адміністрування» за участю студентів і науковців ЧТЕІ ДТЕУ та Чернівецького індустріального фахового коледжу, а також стейкголдерів та провідних фахівців у сфері економіки та фінансів м. Чернівців та області.

[детальніше]




20 квітня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




Квітень 2022 року. У дуже непростий для всіх українців час важливо підтримувати тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу батьківщину від російських військ. Колектив Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету завжди вирізнявся ініціативністю, активністю та вмінням швидко організовуватись.

[детальніше]




19 квітня 2022 року кафедрою фінансів та банківської справи ЧТЕІ ДТЕУ було проведено круглий стіл на тему «Розвиток муніципальних фінансів України в умовах економічних перетворень» за участю науковців, практичних працівників і студентів.

[детальніше]




18 квітня 2022 року відбувся телеміст на тему «Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах» в режимі онлайн.

[детальніше]




У квітні 2022 року слухачами наукової школи «Профі» (керівниця – к.т.н., доцент Романовська О.Л.), що функціонує при кафедрі технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ, проведено наукове дослідження щодо визначення рівня мікробіологічного забруднення робочих поверхонь у виробничих цехах закладів ресторанного господарства.

[детальніше]




14 квітня 2022 року відбулася зустріч директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена та генеральної директорки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталії Гопко з метою підписання Меморандуму про співпрацю між підпорядкованими установами.

[детальніше]




14 квітня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ кафедрою фінансів та банківської справи було проведено вузівську наукову студентську Інтернет-конференцію на тему «Вплив пандемії на соціально-економічні процеси в Україні та світі».

[детальніше]




14 квітня 2022 року. Щоденно о 9 годині ранку, починаючи з 17 березня 2022 року, працівники та студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету приєднуються до загальнонаціональної хвилини мовчання, згадуючи усіх загиблих внаслідок військових злочинних дій російських військ проти мирного та нескореного народу, сильної та незалежної України.

[детальніше]




13 квітня 2022 року кафедрою технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ в рамках діяльності Школи кондитера і вивчення дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» організовано і проведено онлайн-лекцію «12 кроків до успіху – технологічні особливості сучасного тістоведення».

[детальніше]




13 квітня 2022 року у Актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися Загальні збори щодо обрання представників з числа студентів, для участі у виборах ректора Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




12 квітня 2022 року у Актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися Загальні збори щодо обрання представників з числа працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Державного торговельно-економічного університету.

[детальніше]




12 квітня 2022 року в Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбулась Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики».

[детальніше]




12 квітня 2022 року у залі засідань Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ представники Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН*), місцевої влади, громадськості області та науковці ЧТЕІ ДТЕУ провели круглий стіл (у змішаному форматі) з обговорення алгоритму дій для ідентифікації руйнувань на території пілотних громад, спричинених війною.

[детальніше]




8 квітня 2022 року викладачі кафедри обліку і оподаткування (к.е.н., доцентка Юлія Маначинська та к.е.н., доцент Володимир Євдощак) взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми обліково-аналітичного забезпечення управління в умовах цифрової економіки».

[детальніше]




8 квітня 2022 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено дуальну лекцію на тему «Харчування в екстремальних умовах військового стану: «антистресовий раціон».

[детальніше]




7 квітня 2022 року відбулась атестація завідувача практики відділу навчально-методичної роботи, акредитації та ліцензування – Наталії Канут.

[детальніше]




6 квітня 2022 року з нагоди відзначення Міжнародного дня спорту на благо миру і розвитку, заснованого 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН, у ЧТЕІ ДТЕУ було проведено низку тематичних заходів.

[детальніше]





» Березень 2022 року

31 березня 2022 року відбувся майстер-клас на тему «Співпраця освіти та бізнесу у майбутній розбудові України» у режимі онлайн. Запрошеним гостем став стейкголдер, директор ПП ВКФ «Промсервіс» Борис Орачов.

[детальніше]




31 березня 2022 року відбулася зустріч з приводу підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та ПП ВКФ «Промсервіс».

[детальніше]




24 березня 2022 року для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ у режимі онлайн був проведений майстер-клас на тему «Застосування платіжних систем у сфері готельного та ресторанного бізнесу». Майстер-клас організований кафедрою фінансів та банківської справи з нагоди Всесвітнього тижня грошей.

[детальніше]




Від 17 березня 2022 року в Україні запровадили загальнонаціональну хвилину мовчання.

[детальніше]




16 березня 2022 року відбулося засідання методичної ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




16 березня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




13 березня 2022 року. Слова підтримки студентів ЧТЕІ ДТЕУ воїнам Збройних сил України.

[детальніше]





» Лютий 2022 року

Лютий 2022 року. З метою популяризації благодійництва як виду соціально відповідальної діяльності українських підприємств у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів та співробітників відбулася відеопрезентація благодійної організації «Благодійний фонд «IT-Паросток»» (м. Одеса) у режимі онлайн.

[детальніше]




Лютий 2022 року. Кафедрою фінансів та банківської справи для студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» проведено майстер-клас на тему «Використання відкритих даних у бюджетному процесі».

[детальніше]




Лютий 2022 року. Підтримка від партнерів, друзів та колег у найважчі часи для України.

[детальніше]




24 лютого 2022 року відбувся науковий семінар «N-вимірна парадигма актуарного обліку теорія і практика» кафедри обліку і оподаткування, який був проведений в рамках засідання наукового гуртка Радник бухгалтера.

[детальніше]




23 лютого 2022 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулася зустріч трудового колективу та студентів із речницею управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Федоренко Лесею Романівною.

[детальніше]




21 лютого 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ відбулася презентація закордонних готельно-ресторанних комплексів для проходження міжнародного стажування на літній період.

[детальніше]




21 лютого 2022 року з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено культурно-мистецький захід «Її Величність – Мова».

[детальніше]




Протягом січня і лютого 2022 року представниками кафедри фінансів та банківської справи було здійснено профорієнтаційну роботу з учнями 10-11 класів загальноосвітніх закладів освіти м.Чернівці, сільських і селищних рад Чернівецького району Чернівецької області та м.Заліщики Тернопільської області.

[детальніше]




18 лютого 2022 року. Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ щороку доєднується до всесвітньої тихої акції вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті».

[детальніше]




18 лютого 2022 року кафедрою фінансів та банківської справи було проведено виховний онлайн захід на тему: «Герої не вмирають», присвячений вшануванню пам’яті героїв Небесної Сотні.

[детальніше]




17 лютого 2022 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» та «Харчові технології» проведено презентацію Міжнародної програми практик з туроператором TEZ TOUR та готельними комплексами Туреччини 5*, сезон 2022.

[детальніше]




16 лютого 2022 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено лекцію на тему «Вакцинація як єдиний альтернативний засіб збереження здоров’я та зупинення коронавірусної інфекції».

[детальніше]




16 лютого 2022 року колектив та студентство Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету приєдналися до відзначення всеукраїнського Дня єднання.

[детальніше]




15 лютого 2022 року у Чернівецькій міській філії Чернівецького обласного центру зайнятості (вул. Воробкевича, 37) відбувся мініярмарок вакансій для усіх районних філій Чернівецького обласного центру зайнятості, роботодавців та пошукачів роботи.

[детальніше]




7 лютого 2022 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація, приурочена пам’яті Героїв Крут.

[детальніше]




3 лютого 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]





» Січень 2022 року

31 січня 2022 року відбулося засідання вченої ради ЧТЕІ КНТЕУ.

[детальніше]




18 січня 2022 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ в особі директора, професора Вдовічена Анатолія Анатолійовича та Чернівецьким кооперативним фаховим коледжем економіки і права в особі директора Кошкарова Степана Андрійовича.

[детальніше]




13 січня 2022 року науково-педагогічні працівники Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ взяли участь у вебінарі на тему: «Аналіз грантової підтримки та ефективної співпраці в Web of Science та InCites», який проводився на базі Національного інституту біоресурсів та природокористування України.

[детальніше]




11 січня 2022 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ в особі директора, професора Вдовічена Анатолія Анатолійовича та Професійно-технічним училищем № 8 в особі в.о. директора Цвірінька Романа Степановича.

[детальніше]




10 січня 2022 року членкині жіночого клубу «Успішна Чернівчанка», на чолі з Президентом клубу та головою ГО «Асоціація випускників ЧТЕІ КНТЕУ» Марараш Галиною вітали директорат та колектив Інституту з Різдвяними та Новорічними святами веселою колядою.

[детальніше]




5 січня 2022 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ в особі директора, професора Вдовічена Анатолія Анатолійовича та Коровійським ліцеєм Чернівецької міської ради в особі Лупуляк Ольги Георгіївни, директора ліцею.

[детальніше]









Архів новин за 2021 рік

Архів новин за 2020 рік

Архів новин за 2019 рік

Архів новин за 2018 рік

Архів новин за 2017 рік

Архів новин за 2016 рік

Архів новин за 2015 рік

Архів новин за 2014 рік

Архів новин за 2013 рік

Архів новин за 2012 рік

Архів новин за 2011 рік

Новини