Майстер-клас від Паоло Брешиа (Paolo Brescia),
президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy
16 березня 2023 року у навчальній лабораторії кафедри харчових технологій та готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках проєкту підготовки до літньої практики в Італії «Euro Est», італійським ресторатором Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президентом Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy, та випускниками проєкту «Euro Est» Андрієм Садовим і Єлизаветою Горпиняк проведено два майстер-класи за темою «Культура та особливості сучасної італійської кухні та сервісу».
Зокрема Паоло та Андрій показали студентам технології виготовлення та приготування різних видів паст і соусів, Єлизавета розповіла про специфіку обслуговування гостей у закладах готельно-ресторанного бізнесу Італії.
Також учасники майстер-класу ознайомились зі специфікою приготування традиційних страв Півдня Італії, дізнались про важливість вибору якісних інгредієнтів, вивчали італійською мовою професійні кулінарні терміни тощо.
У процесі приготування страв пан Паоло демонстрував кулінарну майстерність і ділився своїми «кулінарними секретами».
Закінчився захід спільною дегустацією страв, приготовленими учасниками під час майстер-класу.
За підсумками таких заходів студенти ЧТЕІ ДТЕУ матимуть змогу брати участь у конкурсному відборі на проходження 3-місячного оплачуваного стажування у закладах ресторанного бізнесу Південної Італії, зокрема на посадах помічника кухаря, піццайоло чи офіціанта.
Щиро сподіваємося, що отримані під час закордонного стажування знання та досвід студенти використовуватимуть при подальшому кар’єрному зростанні.