Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Презентація-тренінг «Українська весна у Парижі»




13 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» у рамках вивчення дисципліни «Технології ресторанної продукції» долучились до презентації-тренінгу «Українська весна у Парижі», яку провів Віталій Гуралевич – шеф-дипломат із популяризації української кухні, бренд-амбасадор ТМ Kurator, суддя ресторанної премії «Сіль» 2020-2021, суддя кулінарних конкурсів, організатор Кулінарного Кубка Західної України для кухарів, шеф-кухар, співавтор першого видання з кулінарної дипломатії України Ukraine: Food and History.

Організатор заходу – кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

На тренінгу Віталій Гуралевич презентував українські страви та особливості технології їх виготовлення, які були у меню вечері української кухні, що проводилась у рамках франко-українського культурного проєкту «Українська весна у Парижі». Рецепти давньої української страви «Варя», традиційного борщу з вушками, печеного м’яса з чорносливом, вареників з картоплею та десерту «Медовик» описані у книзі « (https://yizhakultura.com/product/12-024)Україна. Їжа та історія (https://yizhakultura.com/product/12-024)». (https://yizhakultura.com/product/12-024) Ця подія об’єднала митців, критиків, поетів, письменників, кінорежисерів та багатьох інтелектуалів з Франції та України, аби розвивати культурну дипломатію України у Франції. Шеф-дипломат зазначив важливість таких заходів, оскільки кулінарна дипломатія є невід’ємною частиною культурної дипломатії. Саме за спільною трапезою люди зазвичай обговорюють свої думки, враження, актуальні події. Саме гастрономічні досвіди стають частиною уявлення про країну. Гості не просто насолоджувалися смачними та поживними стравами, але знайомились з нашими кулінарними традиціями та історією.

Надзвичайно вдячні спікеру – Віталію Гуралевичу, за цікаву кулінарну історію, за щоденну працю над популяризацією української гастрономічної спадщини, а кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського, зокрема завідувачці Марії Пасці, дякуємо за запрошення та постійну співпрацю!


Фотозвіт...


Презентація-тренінг «Українська весна у Парижі»