ІІ Міжнародна студентська наукова конференція
«Hotel, restaurant and tourism business: realities and challenges»
22 березня 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті відбулась ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Hotel, restaurant and tourism business: realities and challenges» («Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики»), яку організував факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.
Відкриття конференції відбулося зі вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДТЕУ, д-ра економ. наук, професора Анжеліки Герасименко, яка наголосила на актуальності проведення конференції в умовах воєнного стану та викликів сьогодення. Також привітала учасників та гостей наукового заходу декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ д-р економ. наук, професор Надія Ведмідь.
До вітальних слів приєдналися партнери заходу – Ян Брецко (директор Академії професійної освіти «Меркур», Словацька Республіка) та Натія Берідзе (доцент факультету туризму Батумського державного університету ім. Шота Руставелі, Грузія).
Студентська конференція у Києві зібрала понад 250 кращих представників молодої наукової еліти, серед якої і студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ. Так, у пленарному засіданні виступила Галина Мельниченко, студентка 4 курсу спец. «Облік і оподаткування», яка сьогодні є учасницею Європейської програми мобільності студентів Erazmus+. У дискусійних платформах взяли участь студентки 2 курсу спец. «Менеджмент» (Готельний і ресторанний менеджмент) Марина Кобрак і Олена Рибальченко, студенти 5 курсу спец «Харчові технології» Філіп Колотило й Тетяна Никорович, студентка спец. «Готельно-ресторанна справа» Дарія Опаєць.
За результатами роботи конференції визначено переможців, яких відзначено дипломами.