Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Всеукраїнський круглий стіл
«Воєнний стан в Україні: наслідки для сфери гостинності»




31 березня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ був проведений Всеукраїнський круглий стіл «Воєнний стан в Україні: наслідки для сфери гостинності», метою якого було обговорення та визначення основних тенденцій і особливостей розвитку закладів готельно-ресторанного господарства в умовах війни, а також визначення їхніх перспектив у повоєнний період.

Саме тому до участі у заході запросили і провідних фахівців-практиків, стейкголдерів, і представників науковоі спільноти з таких міст, як Київ, Одеса, Львів, Кривий Ріг, Запоріжжя, Дніпро, Херсон, Умань, Чернівці. Було запрошено і представників місцевої виконавчої влади.

Відкрив роботу круглого столу Анатолій Вдовічен, директор ЧТЕІ ДТЕУ, який окреслив основні тенденції функціонування сфери ХоРеКа в умовах воєнного стану та зазначив її основні принципи: вистояти, зберегти команду, робочі місця та продовжувати працювати і удосконалюватися заради перемоги.

Модераторка заходу, доцентка Тетяна Незвещук-Когут ознайомила учасників з програмою та представила доповідачів, запрошених експертів і науковців.

Із доповіддю «Особливості діяльності Reikartz Hotel Group в Україні під час воєнного стану» виступила Ірина Магалецька, керівник відділу навчання Reikartz Hotel Group (Head of T&D department), практикуючий тренер по сервісу найбільшої в Україні готельно-ресторанної мережі.

На тему «Особливості розвитку ресторанного бізнесу у м. Львів під час війни» доповідав Сергій Совенко, шеф-кухар, кулінарний експерт, член суддівських колегій багатьох міжнародних конкурсів кулінарного мистецтва.

«Про особливості просування готельних послуг під час воєнного стану» розповідав Олександр Чорний, сертифікований бізнес-тренер, керівник, засновник Smart Education Hotel School.

На тему «ХоРеКа Одеси під час воєнного стану: перспективи та можливості відновлення у поствоєнний період» доповідав Віктор Тітов, бренд-шеф мережі ресторанів G-Group, засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України, бренд-амбасадор компанії METRO.

До розкриття актуальної теми долучилися Костянтин Онікієнко, шеф-кухар, StartUp-кухар, Дмитро Спека, керуючий ГРК «Viktoria deluxe», Світлана Басенко, шеф-кухар, заст. голови Буковинської гільдії кулінарів ГО «Український кулінарний союз».

Також до роботи круглого столу долучилися Христина Помогаєва, начальник відділу туризму департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради; Наталія Гордієнко, проректор з наукової роботи Хортицької національної академії, м. Запоріжжя; Людмила Транченко, зав. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва, м. Умань; Олександр Камушков, професор кафедри туризму та рекреації ОНТУ, м. Одеса; Вікторія Ткач, д.е.н., професор кафедри менеджменту і логістики ОНТУ, м. Одеса – м. Ташкент (Узбекистан); Ольга Николайчук, зав. кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького університету економіки і торгівлі імені М. Туган-Барановського, м. Кривий Ріг; Лілія Корчевська, професор кафедри менеджменту, маркетингу і туризму Херсонського національного технічного університету, м. Херсон; Марія Паска, зав. кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, м. Львів; Вікторія Язіна, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів, м. Дніпро.

Щиро вдячні всім учасникам круглого столу за доповіді, запитання, дискусію та затверджену резолюцію.

Саме так, об’єднавши зусилля, Україна зможе перемогти, а відтак і відновити всі сфери національної економіки, зокрема і сферу гостинності.


Фотозвіт...


Всеукраїнський круглий стіл «Воєнний стан в Україні: наслідки для сфери гостинності»