Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Дуальна лекція на тему
«Харчова цінність плодово-овочевої сировини та її значення для ресторанної продукції»




30 березня 2023 року старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Любов'ю Струтинською проведено дуальну лекцію на тему «Харчова цінність плодово-овочевої сировини та її значення для ресторанної продукції» для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності «Харчові технології».

Лектор - Наталія Бочарова, лікар функціональної медицини, дієтолог, нутриціолог, велнес-консультант. Метою лекції було ознайомлення студентів з сучасними видами харчування, основою яких є плодово-овочева сировина.

Пані Наталія продемонструвала студентам статистичні дані щодо захворювань людей, які виникають внаслідок неправильного харчування, вживання у їжу продуктів з високим глікемічним індексом та порушення пропорцій «тарілки здорового харчування». Це дає поштовх до створення інноваційної ресторанної продукції, формує нові завдання та цілі для фахівця сфери харчових технологій.

Під час лекції студенти вивчили харчову цінність овочів, фруктів, ягід, отримали рекомендації щодо правильного поєднання їх з оліями, насінням, білковими продуктами під час виробництва ресторанної продукції. Також лектор висловила свої поради щодо внесення змін у меню ЗРГ м. Чернівців, з метою створення для гостей простору корисної їжі, що сприятиме залученню широкого кола гостей у заклади, оскільки сьогодні надважливим пріоритетом є здоров'я!

Щиро вдячні Наталії Юріївні Бочаровій за співпрацю та щире бажання ділитися знаннями з молодим поколінням!


Фотозвіт...


Дуальна лекція на тему «Харчова цінність плодово-овочевої сировини та її значення для ресторанної продукції»