Участь науковців ЧТЕІ ДТЕУ у міжнародних наукових заходах
29 червня 2023 року на базі Академії професійної освіти «Меркур» (м. Калужа, Словацька Республіка) відбулася наукова конференція-круглий стіл «Безпека харчової продукції, HACCP, євроінтеграція». Науковий захід відбувся за участі та партнерства Державного торговельно-економічного університету, Університету імені Альфреда Нобеля (Україна), за підтримки Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки, пана Марека Шафіна, Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні, пана Едуарда Бураша, радника прем`єр-міністра з питань транскордонного співробітництва.
Для обговорення були задекларовані такі актуальні питання:
1. Харчова безпека в ресторанному бізнесі.
2. Безпека м`ясо-молочної продукції.
3. Розвиток інфраструктури безпечності та якості аграрної продукції.
4. Застосування системи HACCP у виноробстві.
5. Імплементація європейських ринкових норм державного законодавства в сфері безпеки харчових продуктів та відповідності їх нормам ЄС.
Із доповіддю на тему «Теоретичні та практичні аспекти впровадження системи НАРРС у готельно-ресторанних комплексах» виступила к.е.н., доцент кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Тетяна Незвещук-Когут.
Всі учасники заходу отримають сертифікат європейського зразка.
Щиро вдячні нашому закордонному партнеру - Академії професійної освіти «Меркур» та особливо її ректору Яну Брецко за співпрацю та можливість участі у міжнародних наукових заходах з питань безпечності харчових продуктів, що особливо актуально в умовах сьогодення.