Відкриття лабораторії-студії ресторанних технологій
26 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося офіційне відкриття нової лабораторії-студії ресторанних технологій кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу.
Облаштована новітнім устаткуванням лабораторія уже готова до проведення лабораторних та практичних занять для студентів, які навчаються за спеціальностями «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» освітніх ступенів «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр». Адже навчання у ЧТЕІ ДТЕУ – це не тільки актуальні теоретичні знання, це – й релевантна ринку праці та вимогам роботодавців практична підготовна на інноваційному обладнанні та устаткуванні.
Зважаючи та те, що Міністерство освіти і науки України визначає підготовку фахівців для сфери харчових технологій як пріоритетною, Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ враховує цю потребу держави і намагається якомога краще забезпечити якісну підготовку висококваліфікованих фахівців, у тому числі через формування практичних компетенцій.
Почесний гість доктор технічних наук, професор ДТЕУ Михайло Кравченко, директор інституту Анатолій Вдовічен та всі учасники урочистого відкриття мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою лабораторії-студії ресторанних технологій, а також стати учасниками майстер-класів від провідних кухарів та фахівців ресторанного бізнесу.
Для присутніх влаштували дегустацію страв, приготовлених на базі новітнього обладнання.