VII-й міжнародний фестиваль
ресторанних технологій та фуд-дизайну BestCookFest
1-3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся 7-й міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну BestCookFest, який організували для студентів та учнів профільних закладів вищої і професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.
У фестивалі взяли участь представники зі всієї України, Словаччини та Італії. Учасники боролись як в індивідуальних, командних практичних класах, так і в Art-class.
Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, який входить до складу Буковинської гільдії кулінарів Українського кулінарного союзу, представляли студенти у номінації «Art-class», і вийшло це у них зробити на досить високому рівні. Зокрема, золоті медалі та дипломи І ступеня у номінації «Бенто-торт» здобули:
- Кошурба Анастасія, студентка 3 курсу спец. «Харчові технології»;
- Іванюк Катерина, студентка 2 курсу спец. «Харчові технології та фуд-дизайн»;
- Кируцак Анастасія, студентка 4 курсу спец. «Харчові технології»;
- Гаврилюк Юлія, студентка 3 курсу спец. «Харчові технології».
Срібні медалі та диплом ІІ ступеня отримали:
- Литвин Марія, студентка 3 курсу спец. «Харчові технології», у номінації «Бенто-торт»;
- Білявинська Катерина, студентка 3 курсу спец. «Харчові технології», у номінації «Бенто-торт»;
- Кируцак Анастасія, студентка 4 курсу спец. «Харчові технології», у номінації «Художня робота з тіста (коровай)».
Бронзову медаль та диплом ІІІ ступеня у номінації «Крафтовий хліб» здобула Долінська Віталіна, студентка 2 курсу спец. «Харчові технології».
У рамках проведення фестивалю студент Андрій Крилов у лабораторії Державного торговельно-економічного університету демонстрував майстер-клас на тему «Автентичні страви Буковини».
Під час проведення фестивалю студенти ЧТЕІ ДТЕУ мали унікальну можливість продемонструвати високий рівень кулінарної майстерності, збагатити свій професійний досвід, дізнатися про новинки кулінарного мистецтва в Україні та світі.