Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Майстер-клас на тему «Професія «Бармен»




2 листопада 2023 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів» барменом Євгенієм Скрипником на базі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe» та ресторану «Noël».

Під час майстер-класу бармен Євгеній цікаво розповідав студентам про історію виникнення професії бармена, як з'явились назви коктейлів і способи їх приготування. Також пан Євгеній звернув увагу, що бармен – це не просто фахівець, який знає велику кількість рецептів напам'ять і всі тонкощі міксології, це тонкий психолог, чуйний друг і носій барних історій та легенд. Позиція головної людини бару містить у собі неймовірну алхімію знань, почуттів та дій.

Пан Євгеній продемонстрував техніку приготування топкоктейлів, які зараз популярні серед відвідувачів їхнього закладу. Учасники заходу мали змогу самостійно їх приготувати, при цьому навчитися правильно використовувати шейкер, барну ложку, джигер, барне сито, стрейнер, гейзер, щипці, мадлер, ніж сомельє тощо.

Щиро вдячні стейкголдеру Євгенію Скрипнику за надану можливість проведення цікавого майстер-класу на базі закладу, співпрацю у наближенні освітнього процесу до практичних умов, професіоналізм та невеличку подорож до магії барного мистецтва!



Фотозвіт...


Майстер-клас на тему «Професія «Бармен»