Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Студентський круглий стіл
«Сучасні соціально-економічні напрями розвитку
складових бізнесу в умовах воєнного стану»




22 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану» за участю студентів освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Менеджмент» та «Харчові технології», членів Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ та викладачів кафедр. Запрошеним гостем став стейкголдер Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.

Під час проведення заходу відбулося обговорення таких актуальних питань, як: роль релокаційних підприємств на Буковині у воєнний період, особливості українського бізнесу в умовах війни, управління маркетинговими інструментами в діяльності підприємства, роль корпоративної культури у сучасному бізнес-середовищі, роль неформальних команд на підприємстві у воєнний час, інноваційні виклики в процесі євроінтеграції, особливості бізнес-середовища на прифронтових територіях.

Модератор заходу – к.е.н., старший викладач кафедри менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики Валерія Пенюк.

З вітальним словом виступили Василь Кифяк, д.е.н., професор, заступник директора ЧТЕІ ДТЕУ, та Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.

На засіданні з доповідями виступили: студент 3 курсу спеціальності «Управління бізнесом» Данило Вдовічен - про роль релокаційних підприємств на Буковині у воєнний період (науковий керівник – Юлія Урсакій); студентка 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанний менеджмент» Вікторія Тодераш - про особливості українського бізнесу в умовах війни (науковий керівник – Валерія Пенюк); студент 2 курсу спеціальності «Маркетинг» Ніколай Вірста - про управління маркетинговими інструментами в діяльності підприємства (науковий керівник – Валентина Чичун); студентка 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанний менеджмент» Діана Синкумамі - про роль корпоративної культури у сучасному бізнес-середовищі (науковий керівник – Галина Долга); студент 3 курсу спеціальності «Управління бізнесом» Вадим Мироняк - про роль неформальних команд на підприємстві у воєнний час (науковий керівник – Юлія Урсакій)4 студентка 3 курсу спеціальності «Управління бізнесом» Кароліна Гуцуляк - про інноваційні виклики в процесі євроінтеграції (науковий керівник – Оксана Верстяк); студент 3 курсу спеціальності «Харчові технології» Кирило Арнаутов - про особливості бізнес-середовища на прифронтових територіях (науковий керівник – Юлія Урсакій).

До обговорення долучились стейкголдер, студенти та викладачі кафедри.

За результатами науково-практичних дискусій визначено, що криза створює поряд із загрозами також можливості розвитку для бізнесу незалежно від типу самої кризи. Зокрема, з’являються у підприємств додаткові ресурси для функціонування в умовах кризи за рахунок внутрішньо переміщених осіб та релокованих підприємств.



Фотозвіт...


Студентський круглий стіл «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану»