Засідання наукового гуртка «Профі»
23 лютого 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій та у лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування відбулося засідання наукового гуртка «Профі», під час якого учасники проводили дослідження технологічних властивостей безглютенових виробів з вафельного тіста. У технології вафель безглютенових використовували рисове, кукурудзяне та квасолеве борошно у різних концентраціях. Учасниками наукового гуртка визначено раціональну концентрацію борошняних сумішей, розроблена технологія та рецептура вафель безглютенових, а також проведена дегустація випечених вафельних напівфабрикатів, за результатами якої безглютенові вафельні вироби отримали високі органолептичні оцінки. Перспективою подальших досліджень наукового гуртка «Профі» є розроблення начинки для розроблених вафель безглютенових та патенту на корисну модель.
1. Приготування вафельного тіста з борошняних сумішей: рисового та квасолевого, кукурудзяного та квасолевого.
2. Дегустація безглютенових вафельних напівфабрикатів.