Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Майстер-клас від майстра світового рівня
з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона
(Великобританія)




10 квітня 2024 року для студентів спеціальності «Харчові технології» та науково-педагогічного складу ЧТЕІ ДТЕУ з метою розвитку міжнародної співпраці закладів вищої освіти, обміном досвідом та популяризації здорового харчування, зокрема веганської культури, в онлайн-режимі з м. Лімерік (Ірландія) проводився майстер-клас від майстра світового рівня з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона (Великобританія), глобального виробника і постачальника AIT-інгредієнтів Тібо Дюссоя (Ірландія) та викладачів і студентів Limerick Youth Service (Ірландія).

Девід Мішель Мізон, кваліфікований спеціаліст з пекарських технологій, незалежний консультант з Великобританії FRSPH Cert.Ed, член Worshipful Company of Bakers, член Міжнародного Richemont Club, співробітник Королівського товариства з охорони громадського здоров'я, голова журі Міжнародного фестивалю пекарського мистецтва du Pain, директор компанії «Traine2bake Ltd», презентував технологію приготування та рецептури веганських булочок для гамбургерів і бубликів з медом, демонструючи інноваційне використання технології заміни яєць на AIT-суміші, рослинні білки та ферменти.

Тібо Дюссой, регіональний менеджер AIT-інгредієнтів для Великобританії, Ірландії та Північної Європи, надав детальний огляд цих інгредієнтів, які роблять продукти легшими для обробки, прискорюють бродіння, збільшують термін зберігання і м’якість.

На майстер-класі також були присутні викладачі і студенти навчального закладу Limerick Youth Service (Ірландія), який надає молоді роботу, освіту, навчання, можливість волонтерити, допомагає з працевлаштуванням і, маючи майже п’ятдесятирічний досвід, є лідером у наданні якісних молодіжних програм.

Під час зустрічі Каріна Паламарек, завідувач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу, представила кафедру, яка проводить підготовку соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності суб’єктів ресторанного бізнесу, які володіють загальними і фаховими компетентностями.

Під час майстер-класу учасники отримали можливість підвищити рівень професійних навичок та ознайомитись із технологіями європейської випічки з використанням інноваційних інгредієнтів.

Щиро дякуємо Девіду Мішелю Мізону, Тібо Дюссою та представникам Limerick Youth Service за цікавий майстер-клас і значний внесок у професійний розвиток наших здобувачів вищої освіти!



Фотозвіт...



Майстер-клас від майстра світового рівня з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона