Воркшоп на тему «Особливості створення авторських тортів»
11 квітня 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій проведено воркшоп на тему «Особливості створення авторських тортів» для студентів 1 та 2 курсу спеціальності «Харчові технології».
Спікером була випускниця ЧТЕІ ДТЕУ, інженер-технолог пекарні-кондитерської «Рецептура», авторка інстаграм-бренду @cake.confeti Аліна Довганюк.
Мета заходу - ознайомити студентів з трендами у виробництві тортів; особливостями створення купажних смаків, поєднання тістових та оздоблювальних напівфабрикатів; принципами створення дизайну торту з використанням декору природнього походження.
Аліна поділилась зі студентами історією свого успіху, продемонструвала за допомогою мультимедійної презентації свої авторські роботи, окреслила основні етапи створення власного бренду в кондитерському мистецтві.
Також на теоретичній частині воркшопу студенти ознайомились з сучасною літературою та професійним кондитерським інвентарем, вивчили асортимент інноваційної сировини для виробництва тортів.
Під час практичної частини заходу студенти під керівництвом спікера створили бенто-торт з комбінованим смаком - полуниця-лимон: ванільний бісквіт з лимонним курдом та крем-сиром, навчились вирівнювати, декорувати та презентувати готовий виріб.
Висловлюємо слова вдячності Аліні Довганюк за щиру, відверту та повчальну зустріч, за професіоналізм та бажання ділитися досвідом з молодим поколінням!
Це дуже цінно для нас!