Участь у XV міжнародних поетичних читаннях "Meridian Czernovitz"
та винно-книжкових дегустаціях "Book'o'wine"
7 вересня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ під керівництвом старшого викладача Любові Струтинської взяли участь у XV міжнародних поетичних читаннях "Meridian Czernovitz", а саме у двох винно-книжкових дегустаціях "Book'o'wine" на базі РК "Бартка". Там була представлена продукція з Одеської, Тернопільської, Закарпатської і Чернівецької областей.
Мета заходу - популяризація продукції українських крафтових виробників, розвиток винної культури й еногастрономічних традицій.
Крафтова продукція є основою для меню сучасного закладу ресторанного господарства, оскільки характеризується високою якістю, унікальним асортиментом та маркетинговими рішеннями.
Студенти ознайомились з асортиментом сиру, морозива, солодощів, соку, вина. Також провели дегустацію представлених зразків, прослухали лекції від виробників щодо історії створення продукції, етнічного походження, технології виробництва та використання їх у виробництві ресторанної продукції як інгредієнта чи окремої страви.
Студенти взяли участь у цьому заході у рамках діяльності Школи кулінарної майстерності, що функціонує при кафедрі ХТГРТС ЧТЕІ.