Практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа» на базі ресторану «Дім18»
30 вересня 2024 року у рамках вивчення дисципліни «Ресторанна справа» для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанний менеджмент» та «Готельна справа» було проведено виїзне практичне заняття на тему «Особливості формування меню у закладах ресторанного господарства».
Заняття проводилося на базі ресторану «Дім18» за участю співвласника закладу Олександра Довганича та викладача Тетяни Незвещук-Когут.
Під час заняття пан Олександр поділився власним досвідом відкриття 10 закладів ресторанного господарства, зокрема акцентував увагу на власних помилках та недопрацюваннях, що призводили до втрати ресурсів. Але виділив й ефективні прийняті рішення, які призводили до поступового успіху закладів.
Також пан Олександр детально розповів про проведений у 2024 році ребрендинг ресторану «Дім 18», формування нової концепції закладу та всіх її складових, зокрема меню, корпоративну культуру та ефективний менеджмент.
Для порівняння провів паралель щодо формування меню в енотеці та пастерії «Ля Паста», зокрема щодо формування меню сніданків, основних типових страв для пастерії – піци та пасти, а також напоїв. Наголошував на вигідних та невигідних для закладів позиціях.
Щиро вдячні Олександру Довганичу за надану інформацію та можливість студентам здобувати професійні компетентності у провідних фахівців-практиків.