Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015
Спільні проєкти та співробітництво


Кафедра менеджменту, маркетингу і міжнародної логістики












Спільні проєкти та співробітництво






З метою підвищення зацікавленості здобувачів вищої освіти у навчанні та якості підготовки сучасних фахівців постійно здійснюється комунікація зі стейкголдерами, які є зацікавленими у майбутніх випускниках. Тому кафедри Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ проводять спільні заходи, що передбачають залучення стейкхолдерів до організації та реалізації освітнього процесу: участь роботодавців у науково-практичних заходах, в організації зустрічей студентів з потенційними роботодавцями. Такі зустрічі дають можливість набути студентам, soft skill і hard skills, ознайомити з потребами та вимогами сучасного західного ринку праці, мотивувати студентів до власного розвитку і самореалізації, що сприятиме їх подальшому кар'єрному розвитку.





Новини



26 квітня 2023 року для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» був проведений майстер-клас на тему «Управління бізнес-процесами в готельно-ресторанному бізнесі.

[детальніше]




31 березня 2023 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ був проведений Всеукраїнський круглий стіл «Воєнний стан в Україні: наслідки для сфери гостинності», метою якого було обговорення та визначення основних тенденцій і особливостей розвитку закладів готельно-ресторанного господарства в умовах війни, а також визначення їхніх перспектив у повоєнний період.

[детальніше]




16 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до лекції сертифікованого бізнес-тренера, керівника, засновника Smart Education Hotel School Олександра Чорного, на тему «Комунікація та ефективні продажі b2b/ b2c».

[детальніше]




10 березня 2023 року для студентів ОС «магістр», «бакалавр», «молодший бакалавр» таких спеціальностей як «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Менеджмент» та Маркетинг» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Робота ресторанного ринку під час війни».

[детальніше]




29 листопада 2022 року для студентів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 241«Готельно-реторання справа», 073 «Менеджмент» (спеціалізація «Готельний та ресторанний менеджмент») ЧТЕІ ДТЕУ була проведена презентація закордонного стажування на базі закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії.

[детальніше]




24 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся круглий стіл на тему «Організаційно-управлінські засади діяльності територіальних громад», організатором якого виступила кафедра менеджменту, міжнародної економіки та туризму.

[детальніше]




18 листопада 2022 року стейкголдером, практиком, головним менеджером ресторану Flora Club Ігорем Меруцано для студентів 2 курсу денної форми навчання освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент», викладачами кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму і всіма зацікавленими Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Особливості організації роботи ресторанного бізнесу».

[детальніше]




16 листопада 2022 року кафедрою маркетингу, цифрової економіки та підприємництва для студентів 2 курсу спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» був проведений майстер-клас «Методи стимулювання продажу товарів підприємства».

[детальніше]




16 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» було проведено відкриту лекцію на тему «Охорона праці та безпека життєдіяльності у підприємствах готельного бізнесу» з дисципліни «Готельна справа».

[детальніше]




15 листопада 2022 року було проведено науковий семінар для студентів 2 курсу спеціальності 073 Менеджмент (ОС «бакалавр» Управління бізнесом, ОС «молодший бакалавр» готельний і ресторанний менеджмент).

[детальніше]




14 листопада 2022 року відбулося чергове засідання Школи гостинності, яка функціонує при кафедрі менеджменту, міжнародної економіки та туризму, на тему «Закони гостинності».

[детальніше]




11 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в умовах війни» за участю студентів спеціальності «Менеджмент» та членів наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




7 листопада 2022 року для студентів ОС «молодший бакалавр» спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» та ОС «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Управління бізнесом» було проведено засідання Школи гостинності на тему «Особливості управління готельно-ресторанним комплексом».

[детальніше]




2 листопада 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання спеціальностей «Менеджмент», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології», «Маркетинг» було проведено дуальну відкриту лекцію «Методи менеджменту».

[детальніше]




27 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спец. «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn» (викладач – Тетяна Незвещук-Когут).

[детальніше]




26 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзна дуальна лекція на тему «Організація поселення гостей у закладах розміщення» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року стейкголдером, менеджером-супервайзером готелю «Буковель» (с. Поляниця Івано-Франківської області) і менеджером готелю «Писанка» (м. Коломия Івано-Франківської області) Тетяною Гищук для студентів спеціальності «Готельний і ресторанний менеджмент» ОС «молодший бакалавр», викладачів кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму і всіх зацікавлених Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ було проведено майстер-клас на тему «Функціональні обов’язки менеджера готелю середньої та великої місткості: спільні риси, відмінності та перспективи управління в умовах довоєнного, воєнного і поствоєнного стану».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» усіх спеціальностей у рамках вивчення дисципліни «Менеджмент» було проведено дуальну лекцію на тему «Мотивація як загальна функція менеджменту».

[детальніше]




19 жовтня 2022 року відбулась офіційна зустріч з нагоди підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ та ТОВ «Сітка Захід».

[детальніше]




14 жовтня 2022 року кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) організувала вебінар «Тренди ресторанного ринку в час війни і часи після перемоги».

[детальніше]




5 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу спеціальностей «Менеджмент» («Готельний і ресторанний менеджмент» та «Управління бізнесом»), «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» проведено workshop з Кароліною Топор, менеджером податкового аутсорсингу Групи компаній «Вікторія», випускницею ЧТЕІ.

[детальніше]




26 вересня 2022 року відбулася зустріч директора ЧТЕІ ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена з керуючим готельно-ресторанного комплексу «VIKTORIA DELUXE» Дмитром Спекою.

[детальніше]




22 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу відвідали чернівецький готельно-ресторанний комплекс «VIKTORIA DELUXE», який має унікальну історичну концепцію.

[детальніше]




14 вересня 2022 року ідбулося підписання меморандумів про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та ресторанами «Тераса», «La Pasta», «Pang».

[детальніше]




15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу».

[детальніше]




12 липня 2022 року відбулася робоча зустріч директора Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, професора Анатолія Вдовічена та засновника ТОВ «Молочний завод «ЕКОЛАТ», кандидата економічних наук, випускника ЧТЕІ ДТЕУ Леоніда Мільмана.

[детальніше]




24 червня 2022 року відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обговорення пропозицій зовнішніх стейкголдерів щодо змісту освітніх програм підготовки здобувачів ЧТЕІ ДТЕУ».

[детальніше]




7 червня 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено круглий стіл на тему «Сучасні тенденції управління брендами в умовах євроінтеграції: реалії воєнного часу».

[детальніше]