Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015
Новини


Кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу












Новини



1 травня 2024 року з метою привернення уваги науковців і фахівців-практиків до проблем готельно-ресторанного і туристичного бізнесу як під час воєнного стану, так і у повоєнний період у ЧТЕІ ДТЕУ був проведений круглий стіл «Візія: майбутнє готельно-ресторанного і туристичного сервісу Західного регіону України».

[детальніше]




26 квітня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся фінал конкурсу IV «Інноваційні ресторанні технології», метою якого було пошук інноваційних ідей та талановитих студентів, заохочення до саморозвитку та підвищення підприємницьких здібностей.

[детальніше]




25 квітня 2024 року. З нагоди проведення круглого столу «Енергія овочів та фруктів: механізм здоров’я людини» на адресу ЧТЕІ ДТЕУ надійшло відеозвернення від організаторки багатьох міжнародних та всеукраїнських кулінарних заходів в Україні та Європі, волонтерки Антоніни Захарової, яка висловила свою підтримку студентській молоді у прагненні розвиватися і вдосконалюватися.

[детальніше]




25 квітня 2024 року кафедрою харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ було проведено студентський круглий стіл «Енергія овочів та фруктів: механізм здоров’я людини».

[детальніше]




15 квітня 2024 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» і «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».

[детальніше]




11 квітня 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій проведено воркшоп на тему «Особливості створення авторських тортів» для студентів 1 та 2 курсу спеціальності «Харчові технології».

[детальніше]




10 квітня 2024 року для студентів та науково-педагогічного складу ЧТЕІ ДТЕУ з метою розвитку міжнародної співпраці закладів вищої освіти, обміном досвідом та популяризації здорового харчування, зокрема веганської культури, в онлайн-режимі з м. Лімерік (Ірландія) проводився майстер-клас від майстра світового рівня з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона (Великобританія), глобального виробника і постачальника AIT-інгредієнтів Тібо Дюссоя (Ірландія) та викладачів і студентів Limerick Youth Service (Ірландія).

[детальніше]




4 квітня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ за ініціативи заступника директора з навчально-педагогічної роботи, організації і забезпечення освітньо-виховного процесу Ірини Лошенюк та начальника відділу навчально-методичної роботи, акредитації та ліцензування Галини Полянко проведена робоча зустріч з членами робочої групи внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти.

[детальніше]




1 квітня 2024 року у рамках договору про співробітництво між ЧТЕІ ДТЕУ та ФОП Пластун Є.Ю, за організації Каріни Паламарек, зав. кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу, відбулося продовження циклу лекцій на тему «Команда та сервіс у ресторанному бізнесі».

[детальніше]




Протягом березня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Методологія і організація науково-прикладних досліджень» було організовано спільне проходження онлайн-курсу «Академічна доброчесність» на платформі «Prometheus».

[детальніше]




27 березня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті студентка спеціальності «Харчові технології» ОС «магістр» заочної форми навчання Людмила Григорович взяла участь у Міжнародному конкурсі стартапів «TourSystemUkrChalleng. Restaurants» з проєктом «Gluten-Free Café 3D-dessert».

[детальніше]




25 березня 2024 року в ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу була проведена весела та захоплююча гра «Крокодил».

[детальніше]




25 березня 2024 року у рамках договору про співробітництво між ЧТЕІ ДТЕУ та ФОП Пластун Є.Ю. відбулося продовження циклу лекцій на тему: «Команда та сервіс у ресторанному бізнесі».

[детальніше]




20 березня 2024 року у рамках проведення Career Week – 2024 відбулося виїзне інтегроване заняття в лабораторії кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, яку відкрито на базі готельно-ресторанного комплексу «Буковинська зірка».

[детальніше]




Викладачі кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ (завідувач кафедри Каріна Паламарек, доцент Ольга Романовська, доцент Тетяна Брикова, старший викладач Любов Струтинська) успішно закінчили навчання та продемонстрували зразкові показники у виконанні вимог індивідуального плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників зі спеціальності «Харчові технології», яка відбулася в період з 5 лютого по 15 березня 2024 року у Полтавському університеті економіки і торгівлі.

[детальніше]




13 березня 2024 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено засідання Школи ділового успіху (модератор - Любов Гут, керівник Школи). З вітальним словом виступили заступник директора, д.е.н., проф. Василь Кифяк та завідувачка кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Каріна Паламарек.

[детальніше]




6 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у регіональному методичному семінарі «Внутрішнє забезпечення якості як дієвий інструмент змін в університеті», який організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) та відбувся у Житомирському державному університеті ім. І. Франка.

[детальніше]




4 березня 2024 року у рамках укладеного між ЧТЕІ ДТЕУ (м. Чернівці, Україна) та Університетом менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) Меморандуму відбулася робоча зустріч з обговорення освітніх програм.

[детальніше]




4 березня 2024 року на базі Університету менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Інформаційна та фінансова безпека в системі менеджменту».

[детальніше]




З 22 січня по 4 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ, а саме: Анатолій Вдовічен, Ірина Лошенюк, Ольга Вдовічена, Алла Чорновол, Юрій Королюк, Валентина Чичун, Конон Багрій, Сергій Рилєєв, Юрій Чаплінський, Леонід Мільман, Оксана Зеленюк, Наталія Шупрудько, Алла Шимко, Анна Кримська, Олексій Малярчук пройшли закордонне стажування в Університеті менеджменту безпеки у м. Кошице (Словаччина).

[детальніше]




Благодійництво для ЧТЕІ ДТЕУ уже давно стало невідʼємною частиною життя. 2023-2024 навчальний рік теж не став винятком. Щомісячно викладачі, співробітники та студенти долучалися і продовжують долучатися до різноманітних акцій, які націлені на збереження найціннішого - життя і здоровʼя людини.

[детальніше]




4 березня 2024 року для студентів 1 курсу проведено лекцію-презентацію «Академічна доброчесність в освітньому середовищі». Лекція проведена у змішаному форматі за участю начальника навчального відділу, к.е.н., доцента Ірини Мустеци, та експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти із здобувачів вищої освіти, члена ради студентського самоврядування, студента 3 курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Вдовічена Данила.

[детальніше]




29 лютого 2024 року Цьогоріч останній день зими став особливим для слухачів Школи кондитера - вони навчились готувати запашні булочки Сінабони.

[детальніше]




29 лютого 2024 року відбулась зустріч-презентація з Олександром Довганичем, співвласником закладів ресторанного господарства «La pasta», «Тераса», «Дім18» та головою громадської організації «БорЩ».

[детальніше]




29 лютого 2024 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у змішаному режимі проведено відкриту лекцію на тему «Теоретичні та практичні аспекти інновацій у сучасному ресторанному господарстві». Лектор - Марія Паска, д.вет.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету ім. І. Боберського.

[детальніше]




28 лютого 2024 року студенти першого та другого курсів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у межах вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного господарства», «Організація ресторанного бізнесу» та «Барна справа» під керівництвом Паламарек Каріни Вікторівни та Паращук Анастасії Віталіївни відвідали ресторан «Bjork».

[детальніше]




26 лютого 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Наша зброя – це наша правда!», присвячена 10-річчю початку російсько-української війни.

[детальніше]




23 лютого 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій та у лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування відбулося засідання наукового гуртка «Профі».

[детальніше]




22 лютого 2024 року відбулася традиційна зустріч студентів 2 та 3 курсів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ з компанією Algoos Study Work and Travel, яку представляла Ірина Тайчук.

[детальніше]




22 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану» за участю студентів освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Менеджмент» та «Харчові технології», членів Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ та викладачів кафедр. Запрошеним гостем став стейкголдер Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.

[детальніше]




21 лютого 2024 року. У Міжнародний день рідної мови кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики ЧТЕІ ДТЕУ Наталія Максим'юк організувала та провела культурно-просвітницький захід «До рідного слова торкаюсь душею», що об’єднав тих, хто любить, оберігає, популяризує та шанує українську мову, хто вважає її категорією духовною, світоглядовою і націєтворчою.

[детальніше]




19 лютого 2024 року відбулася робоча зустріч науково-педагогічного колективу кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ з Оксаною Андріївською, директором сімейної кавʼярні «AB Coffee», яка є випускницею та зовнішнім стейкголдером кафедри.

[детальніше]




15 лютого 2024 року відбулася чергова зустріч студентів 1 та 2 курсів ЧТЕІ ДТЕУ різних спеціальностей з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy.

[детальніше]




13 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ проведено студентську наукову Інтернет-конференцію «Управління підприємствами готельно-ресторанного господарства в умовах геополітичних викликів ХХІ століття».

[детальніше]




11 січня 2024 року відбулося обговорення проєкту ОП «Ресторанні технології та бізнес» ОС «магістр» гарантом та робочою групою освітньої програми.

[детальніше]




30 листопада 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбувся День гостинності, участь у якому взяли учні випускних класів Чернівецького ліцею № 5 «Оріяна» та Чернівецького ліцею № 18.

[детальніше]




30 листопада 2023 року в лабораторії-студії ресторанних технологій ЧТЕІ ДТЕУ відбувся майстер-клас «Класичні десерти у сучасній інтерпретації» від випускника інституту, бренд-шефа Івана Іванчука. Захід організовано в рамках проведення Дня гостинності.

[детальніше]




29 листопада 2023 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу організовано лекцію-екскурсію на виробництво кави та ресторанної продукції для кав'ярень компанії «Bacara».

[детальніше]




15 листопада 2023 року для слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу (керівниця – Любов Струтинська) проведено заняття на базі концептуального закладу ресторанного господарства «Creeme Cheese».

[детальніше]




15 листопада 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся День гостинності, на який завітали учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Чернівці та Чернівецької області.

[детальніше]




9-10 листопада 2023 року Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету проводить XІ Буковинський студентський фестиваль науки у змішаній формі (онлайн та офлайн). Цього року фестиваль набув не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівня. Сьогодні учасниками фестивалю стали студенти не лише Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ і Чернівецького фахового коледжу технологій і дизайну, а й Міжнародного гуманітарного університету (м. Одеса) та нашого закордонного партнера – Сучавського університету імені Штефана чел Маре з Румунії.

[детальніше]




8 листопада 2023 року на базі Державного торговельно-економічного університету у змішаному форматі відбулася відкрита лекція на тему «Повоєнне відновлення України: демографічний стан».

[детальніше]




3 листопада 2023 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельний і ресторанний менеджмент» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn».

[детальніше]




2 листопада 2023 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзне практичне заняття на тему «Організація роботи служб і підрозділів у підприємствах готельного бізнесу» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».

[детальніше]




2 листопада 2023 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів» барменом Євгенієм Скрипником на базі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe» та ресторану «Noel».

[детальніше]




1-3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся 7-й міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну BestCookFest, який організували для студентів та учнів профільних закладів вищої і професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.

[детальніше]




30 жовтня 2023 року студентам ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» було проведено вебінар на тему: «Робота на камеру». Спікер – доцентка ЧТЕІ ДТЕУ, ведуча медіапроєктів «Буковинська кухня», «Тендітна незламність» Тетяна Незвещук-Когут.

[детальніше]




30 жовтня 2023 року у приміщенні Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулася передача представникам Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області спеціального захисного взуття для розмінування.

[детальніше]




27 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся Х-й (ювілейний) Благодійний фестиваль-ярмарок «Свято Гарбуза».

[детальніше]




26 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося офіційне відкриття нової лабораторії-студії ресторанних технологій кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу.

[детальніше]




24 жовтня 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy щодо можливості проходження закордонної практики.

[детальніше]




23 жовтня 2023 року відбулось урочисте нагородження сертифікатами студентів 3 та 4 курсів спеціальності «Харчові технології» Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, які проходили практичну підготовку на базі Асоціації «U.C.M. Italy» (Італія) з 22.05.2023 р. по 30.09.2023 р. Сертифікати вручали д.е.н., професор Василь Кифяк та президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і «U.C.M. Italy» Паоло Брешіа.

[детальніше]




21-22 жовтня 2023 року керівниками туристичного клубу «Плай» – старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Олександром Крецьким та доцентом цієї ж кафедри Романом Гищуком – було здійснено виїзний науково-практичний семінар для студентів 1 курсу ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Туристично-рекреаційний потенціал Покутсько-Буковинських Карпат і Горган».

[детальніше]




18 жовтня 2023 року у рамках відзначення ІІІ Буковинського обласного книжкового фестивалю «БукФест» для викладачів і студентів освітнього ступеня «магістр» ЧТЕІ ДТЕУ відбулася відкрита лекція-дискусія «Економічна модель розвитку» та презентація книги «Як підняти українську економіку» відомого економіста, ученого, політолога, громадського діяча, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака.

[детальніше]




18 жовтня 2023 року в актовому залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася публічна лекція відомого економіста, науковця, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака для студентів 2 і 3 курсів освітнього ступеня «бакалавр».

[детальніше]




12 жовтня 2023 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені І. Боберського у форматі онлайн та офлайн проходила IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності».

[детальніше]




4 жовтня 2023 року в лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування ЧТЕІ ДТЕУ відбулось практичне засідання школи кондитера.

[детальніше]




4 жовтня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешіа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy та випускника проєкту «Euro Est» Андрія Садового.

[детальніше]




29 вересня 2023 року на базі Одеського національного технологічного університету у змішаному режимі проходив перший етап семінару-воркшопу «МARKETING AND EVENT MANAGEMENT IN RESTAURANT BUSINESS» від професора Міхаели Лазовіч з Academy of Applied Studies Belgrade (Сербія).

[детальніше]




26 вересня 2023 року викладачами кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу і керівниками туристичного клубу «Плай» ЧТЕІ ДТЕУ спільно з відділом з питань туризму Чернівецької ОВА на території 4 корпусу інституту для студентів усіх спеціальностей був проведений майстер-клас з організації гірсько-пішохідних спортивних подорожей.

[детальніше]




26 вересня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося відкрите показове заняття д.е.н., професора Василя Кифяка на тему «Туристичні можливості Буковини і міста Чернівці», приурочене до Всесвітнього дня туризму.

[детальніше]




21 вересня 2023 року на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ була проведена «Посвята першокурсників», яка була приурочена до відзначення Міжнародного дня миру.

[детальніше]




11 вересня 2023 року для студентів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ відбулась гостьова лекція на тему «Особливості ведення бізнесу в умовах воєнного стану та повоєнного розвитку».

[детальніше]




13 вересня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів освітнього ступеня «магістр» було проведено семінар-тренінг на тему «Сучасний маркетинг у підприємництві та громадських ініціативах».

[детальніше]




8 червня 2023 року з нагоди відзначення 25-річчя присвоєння обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка у відкритому просторі «Open-air-library» відбувся захід «Урочиста Академія «Михайло Івасюк: велич особистості». На нього був запрошений заступник директора ЧТЕІ ДТЕУ, д.е.н., професор В. Ф. Кифяк.

[детальніше]




5 червня 2023 року відбулися установчі збори Молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді, під час яких було обрано новий склад.

[детальніше]




26 травня 2023 року у Чернівцях відбувся перший туристичний форум «Chernivtsi Tourism Forum 2023», метою якого стало створення майданчика для обміну кращими практиками, ініціативами та ідеями щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди в обласному центрі Буковини.

[детальніше]




25 травня 2023 року у рамках діяльності Школи бармена для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» пройшов майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів».

[детальніше]




Травень 2023 року. Восьме, заключне заняття з циклу майстер-класів було приурочене набору овочів з різних видів капусти. Маринували, запікали, тушкували у соусах, використовували весь творчий потенціал для створення широкого асортименту страв з локальних капустяних овочів.

[детальніше]




Травень 2023 року. Сьомий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Шостий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. П’ятий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Четвертий майстер-клас з приготування страв «Здорової тарілки» у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. Третій майстер-клас у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ з компанією «Фруктовий караван», з метою популяризації вживання плодово-овочевої сировини серед студентської молоді та розширення асортименту овочевої продукції для повсякденного вживання.

[детальніше]




Травень 2023 року. Весняно-літній період – це сезон локальних овочів, які повинні включатися до раціону харчування кожної людини. Саме така тема була обрана для проведення другого майстер-класу у рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ та компанії «Фруктовий караван».

[детальніше]




Травень 2023 року. З метою популяризації культури здорового харчування, зокрема вживання плодово-овочевої продукції, у ЧТЕІ ДТЕУ заплановано цикл практичних майстер-класів щодо приготування страв з овочів.

[детальніше]




18 травня 2023 року науковці та студенти ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених, аспірантів і студентів з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика», яка відбувалася на базі Львівського державного університету фізичної культури імені І. Боберського.

[детальніше]




18 травня 2023 року День вишиванки для Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ давно набув особливого значення.

[детальніше]




9 травня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо», присвячена 78 річниці підписання акту капітуляції нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

[детальніше]




5 травня 2023 року у рамках професійних (сертифікатних) програм підвищення кваліфікації за напрямами «Інноваційні методи та процеси роботи закладів ресторанного господарства» та «Готельно-ресторанна справа: організація, управління та інноваційні технології», що проводяться на базі ЧТЕІ ДТЕУ, був проведений майстер-клас «Важливі правила комунікації з командою в сфері гостинності».

[детальніше]




27 квітня 2023 року на базі КЗ «Чернівецький обласний центр художньо-естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся ІІ тур обласного фестивалю-конкурсу «Рідна пісня».

[детальніше]




27 квітня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся День гостинності, на який завітали учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Чернівців та Чернівецької області.

[детальніше]




18 квітня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація з нагоди 150-річчя від дня народження М. Міхновського – громадського та політичного діяча, учасника боротьби за незалежність України в XX столітті «Микола Міхновський – перший ідеолог самостійної України».

[детальніше]




13-14 квітня 2023 року на базі Хортицької національної реабілітаційної академії відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу».

[детальніше]




У квітні 2023 року відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу есе «Мій Шевченко», який проводився Громадською організацією «Інноваційні обрії України» з 15 лютого до 12 березня 2023 року для молоді закладів загальної середньої та вищої освіти.

[детальніше]




10 квітня 2023 року для здобувачів ОС «магістр» cпеціальностей «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування» ЧТЕІ ДТЕУ було проведено гостьову лекцію на тему «Держава як гарант забезпечення умов для підприємницької діяльності».

[детальніше]




10 квітня 2023 року відбулось засідання атестаційної комісії, на якому розглядалось питання атестації педагогічних працівників інституту.

[детальніше]




З 5 по 9 квітня 2023 року у м. Чернівцях пройшов Чемпіонат України з універсального бою.

[детальніше]




6 квітня 2023 року для викладачів та студентів ОС «магістр» ЧТЕІ ДТЕУ був проведений практичний вебінар на тему «Чи можуть нейромережі допомогти у просуванні психолога?»

[детальніше]




30 березня 2023 року викладачі та студенти ОС «магістр» денної форми навчання спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Фінанси», «Облік і оподаткування» ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь в інтерактивній лекції на тему «Партнерство: комунікації, зв’язки, прибутки».

[детальніше]




30 березня 2023 року старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Любов'ю Струтинською проведено дуальну лекцію на тему «Харчова цінність плодово-овочевої сировини та її значення для ресторанної продукції» для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності «Харчові технології».

[детальніше]




29 березня 2023 року для студентів спеціальності «Харчові технології» та «Готельний і ресторанний менеджмент» ОС «бакалавр» і «молодший бакалавр» старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Любов'ю Струтинською організовано та проведено майстер-клас «Особливості обробляння яловичини для виробництва стейків».

[детальніше]




16 березня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy, редактора книг на тему кулінарології і туризму Італії, та випускників проєкту «Euro Est» Андрія Садового, піццайоло, і Єлизавети Горпиняк, спеціаліста-офіціанта.

[детальніше]




16 березня 2023 року студенти ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальностей «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ долучилися до лекції сертифікованого бізнес-тренера, керівника, засновника Smart Education Hotel School Олександра Чорного, на тему «Комунікація та ефективні продажі b2b/ b2c».

[детальніше]




З 15 лютого по 15 березня 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась студентська олімпіада з 18 навчальних дисциплін та спеціальностей.

[детальніше]




10 березня 2023 року для студентів ОС «магістр», «бакалавр», «молодший бакалавр» таких спеціальностей як «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Менеджмент» та Маркетинг» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Робота ресторанного ринку під час війни».

[детальніше]




7 березня 2023 року студенти ОС «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вебінарі на тему «Як зрозуміти споживача: складно, дуже складно, супер складно».

[детальніше]




3 березня 2023 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «бакалавр».

[детальніше]




2 березня 2023 року студенти 1 курсу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ разом із наставниками Тетяною Бриковою, Любов Струтинською, Галиною Долгою та Валерією Пенюк відвідали виставу «40 відтінків насильства», яка демонструвалася зі сцени Центрального палацу культури м.Чернівці.

[детальніше]




23 лютого 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ ОС «магістр» у режимі онлайн була проведена лекція-презентація на тему «Івент – галузь, чи інструмент?».

[детальніше]




13 лютого 2023 року для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проведено авторську лекцію-презентацію на тему «Види обрядової випічки буковинців».

[детальніше]




1 грудня 2022 року у рамках діяльності Школи бармена кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».

[детальніше]




29 листопада 2022 року для студентів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології», 241«Готельно-реторання справа», 073 «Менеджмент» (спеціалізація «Готельний та ресторанний менеджмент») ЧТЕІ ДТЕУ була проведена презентація закордонного стажування на базі закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії.

[детальніше]




23 листопада 2022 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Авторські коктейлі».

[детальніше]




23 листопада 2022 року відбувся студентський круглий стіл «Формування потенціалу розвитку сфери гостинності під час воєнного стану».

[детальніше]




17 листопада 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Організація роботи сомельє» для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено дуальну відкриту лекцію «Класифікація, асортимент і характеристика різних видів вин».

[детальніше]




16 листопада 2022 року для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» було проведено відкриту лекцію на тему «Охорона праці та безпека життєдіяльності у підприємствах готельного бізнесу» з дисципліни «Готельна справа».

[детальніше]




7 листопада 2022 року для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання освітнього ступеня «магістр» відбулась інтерактивна лекція на тему «Характеристика інформаційних злочинів у банківській сфері».

[детальніше]




5 листопада 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом старшої викладачки Любові Струтинської провели кулінарний майстер-клас для батьків з дітьми, які є ВПО і зараз проживають у шелтері Св. Ольги у Мамаївській ОТГ Чернівецької області.

[детальніше]




3-4 листопада 2022 року. Щиро дякуємо вам за активну участь, креативність, творчість та натхнення, а також за віддані сили та старання, які забезпечили реалізацію спільної мети – популяризацію української культури, гастрономії та традицій українського народу, а також збір коштів для допомоги Збройним Силам України.

[детальніше]




4 листопада 2022 року відбувся круглий стіл на тему «Гарбуз як національна ідентичність української національної кухні», який пройшов у рамках ІХ Благодійного фестивалю «Свято гарбуза».

[детальніше]




3-4 листопада 2022 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ став організатором кулінарної виставки-презентації, присвяченій ІХ Благодійному фестивалю «Свято гарбуза».

[детальніше]




2 листопада 2022 року для студентів 2 курсу денної форми навчання спеціальностей «Менеджмент», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології», «Маркетинг» було проведено дуальну відкриту лекцію «Методи менеджменту».

[детальніше]




2 листопада 2022 року на базі Головного управління ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання круглого столу кафедри обліку і оподаткування ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Обліково-податкові новації в умовах цифровізації та відбудови економіки України».

[детальніше]




1 листопада 2022 року для студентів 1 курсу денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ була проведена інтерактивна лекція-презентація «Перший космонавт незалежної України», присвячена 25-річчю з часу польоту у космос Леоніда Каденюка.

[детальніше]




27 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спец. «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент», «Туризм» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn» (викладач – Тетяна Незвещук-Когут).

[детальніше]




26 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзна дуальна лекція на тему «Організація поселення гостей у закладах розміщення» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».

[детальніше]




21 жовтня 2022 року у рамках вивчення дисципліни «Технології харчових виробництв» для студентів спеціальності «Харчові технології» у змішаному режимі було проведено дуальну лекцію на тему «Технології молочних продуктів: сучасні технології сирів».

[детальніше]




20 жовтня 2022 року відбулося виїзне засідання слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ.

[детальніше]




19 жовтня 2022 року у рамках діяльності Школи кулінарної майстерності та сервісу кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ відбулася онлайн-лекція на тему «Роль української гастрономії у європейській кулінарній культурі».

[детальніше]




18 жовтня 2022 року студенти спеціальності «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках вивчення дисципліни «Технології ресторанної продукції» (викладач - Любов Струтинська), взяли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі», яка організована та проведена кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів Національного університету харчових технологій.

[детальніше]




14 жовтня 2022 року кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) організувала вебінар «Тренди ресторанного ринку в час війни і часи після перемоги».

[детальніше]




5 жовтня 2022 року для студентів 2 курсу спеціальностей «Менеджмент» («Готельний і ресторанний менеджмент» та «Управління бізнесом»), «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» проведено workshop з Кароліною Топор, менеджером податкового аутсорсингу Групи компаній «Вікторія», випускницею ЧТЕІ.

[детальніше]




22 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу відвідали чернівецький готельно-ресторанний комплекс «VIKTORIA DELUXE», який має унікальну історичну концепцію.

[детальніше]




22 вересня 2022 року у рамках діяльності Школи здорового способу життя кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу для студентів ЧТЕІ ДТЕУ було організовано та проведено лекцію на тему «Кидаємо курити разом».

[детальніше]




15 вересня 2022 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з випускником інституту та представником молодіжної громадської організації AIESEC у Чернівцях Павлом Лупаном.

[детальніше]




9 вересня 2022 року студенти кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ ДТЕУ разом з наставниками відвідали виставку знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань рф, яка розміщена на Соборній площі м. Чернівців.

[детальніше]




15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу».

[детальніше]




Червень 2022 року. «РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ФУД-ДИЗАЙН» - це нова спеціальність, затребувана на ринку праці.

[детальніше]